ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

«Μηδέν Άγαν». Η «απούσα» πληροφορία της σύνθεσης.



Θα ξεκινήσω λίγο ανάποδα σε αυτή την ανάρτηση… Κι αυτό διότι σε λίγο θα υπάρξουν αποσυμβολισμοί σε έννοιες οι οποίες όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν δημιούργησαν συνειδήσεις διαφόρων επιπέδων αντίληψης οι οποίες κάθε άλλο παρά ανταποκρινόντουσαν στην πραγματικότητα. Συνειδήσεις που κι αυτές με τη σειρά τους δημιούργησαν σε πάρα πολλούς, ένα μορφογεννητικό πεδίο γύρω τους, που τώρα θα πρέπει (τουλάχιστον) να το αναπροσαρμόσουν, ώστε να κάνουν το επόμενο συνειδησιακό τους βήμα. Θα πρέπει δηλαδή, βάζοντας μια βάση στην επικοινωνία μας, να δεχθούμε ότι κάποιες έννοιες έχουν μια κρυφή ιερότητα για τις οντότητές μας και άρα θα πρέπει με τη συμπεριφορά μας, να επιδεικνύουμε τον ανάλογο σεβασμό όταν τολμούμε με οποιοδήποτε τρόπο να τις διαχειριζόμαστε, … Κάποιες λέξεις ή σύμβολα δηλαδή, αποτελούν για τη συνείδηση κάθε λαού μια κρυφή λέξη ή έννοια δύναμης.
Δύναμης, η οποία πηγάζει από την ιερότητα της έννοιας που αντιπροσωπεύει. Έτσι αν επιδράσει κάποιος πάνω σε ένα σύμβολο (ας πούμε το χρησιμοποιεί με λάθος τρόπο), επιδρά επίσης υποσυνείδητα και άρα κρυφά, στη συνειδησιακή σύνδεση ολόκληρου του λαού με την έννοιά της λέξης ή του συμβόλου. Για το λόγο αυτό, σύμβολα που περιέχουν έννοιες πανανθρώπινες, είναι ανεπίτρεπτο για παράδειγμα να γίνονται σύμβολα σε πολιτικά κόμματα, διότι έτσι καταστρέφουν ολόκληρη την έννοια που είναι καταγεγραμμένη στις συνειδήσεις. Παράδειγμα η σβάστικα που χρησιμοποίησε το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα της Γερμανίας στα μέσα του περασμένου αιώνα και το οποίο πλέον, αποτελεί για μια πολύ μεγάλη μερίδα της ανθρωπότητας ένα σύμβολο φόβου, καταπίεσης και μίσους.
 
 

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ


Kαι του χρόνου νάμαστε όλοι καλά και να ξαναδιαβάσετε το άρθρο μου όσοι δεν προλάβατε. Οι Άγιες Ημέρες ολοκληρώθηκαν και άφησαν σε όλους μας μιά γλυκιά νοσταλγία αλλά και προσμονή για την επόμενη χρονιά. 


Λόγω του Αγίου Πάσχα, αναδημοσιεύω απόσπασμα από το βιβλίο μου ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΣΤΡΟ  ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ για την ημερομηνία σταύρωσης του Κυρίου. 
Είχα και βίντεο από την εκπομπή ΑΠΛΑ & ΞΕΚΑΘΑΡΑ και την συνέντευξη που είχα δώσει στο φίλο Γιάννη Κουτσούκο το Πάσχα του 2011, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει συγχρονισμός εικόνας και ήχου. Αν καταφέρω να το διορθώσω έγκαιρα, θα το ανεβάσω.(σ.σ. τελικά δεν μπόρεσα να λύσω το τεχνικό θέμα).
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Έχοντας λοιπόν οριστικοποιήσει σαν ημερομηνία γέννησης του Χριστού την 12η  Νοεμβρίου του 7 π.Χ.  σκέφτηκα να ασχοληθώ και με την ημερομηνία θανάτου Του. Ο Χριστός όταν σταυρώθηκε ήταν περίπου τριαντατριών ετών, όπως λένε τα Ιερά Ευαγγέλια. Συνεπώς το χρονικό εύρος που είχα να ψάξω ήταν σαφώς πιο περιορισμένο  και άρα πιο εύκολο να προσδιοριστεί και η ακριβής ημερομηνία θανάτου του Χριστού.  
Οι ιστορικές μαρτυρίες για τη χρονιά που σταυρώθηκε ο Χριστός είναι δύο.

1. Ο Χριστός σταυρώθηκε όταν Ρωμαίος κυβερνήτης της Ιουδαίας ήταν ο Πόντιος Πιλάτος (Λουκάς Γ’ 1) .

2. Οι Εβραίοι τη χρονιά της σταύρωσης γιόρτασαν το Πάσχα ημέρα Σάββατο.

Από τα ιστορικά αρχεία στα οποία ανέτρεξα, βρήκα ότι ο Πόντιος Πιλάτος κυβέρνησε από το 26 μ.Χ. μέχρι το 36 μ.Χ.Απομένει να προσδιοριστεί ποια χρονιά από αυτές οι Εβραίοι γιόρτασαν το Πάσχα ημέρα Σάββατο.

Μεγάλη τιμή για το Δίον και την Πιερία



Συναυλία της Ορχήστρας Νέων του Δίου στο Μουσείο της Ακρόπολης   Μεγάλη τιμή για το Δίον και την Πιερία

Η Ορχήστρα Νέων Δίου είναι αυτή που έχει επιλεγεί να καλύψει φέτος το μουσικό πρόγραμμα στο μουσείο της Ακρόπολης, στις 18 Μαΐου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις της στο Μέγαρο Μουσικής Θες/νίκης, στην Αίθουσα Τεχνών Βέροιας, στην Νέα Ελληνική Τηλεόραση (ΝΕΤ) και σε μια σειρά άλλων σπουδαίων εκδηλώσεων, ακολουθεί τώρα ως αποκορύφωμα η εμφάνιση της στο μεγαλύτερο μουσείο της χώρας μας και ενός εκ των σπουδαιότερων του κόσμου. Η επιλογή βέβαια δεν είναι τυχαία και ούτε οι αρμόδιοι θα προσκαλούσαν ποτέ ένα μέτριο καλλιτεχνικό σχήμα σε ένα τόσο σημαντικό χώρο και σε μια διεθνή μάλιστα εκδήλωση.