ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από το ευρώ για να «κουρευτεί» το χρέος της.



«Ενα κούρεμα χρέους θα παραβίαζε τους ευρωπαϊκούς κανόνες βάσει της Συνθήκης της Λισαβόνας», τόνισε την Τετάρτη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, συμπληρώνοντας πως για συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει η Ελλάδα να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.

Μιλώντας σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD,

FT: Διχασμένο το ΔΝΤ σχετικά με την Ελλάδα.


Στη διαφωνία που υπάρχει στους κόλπους του ΔΝΤ σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα αναφέρονται οι Financial Times σε δημοσίευμα με τίτλο «Διχασμένο το ΔΝΤ σχετικά με τους όρους διάσωσης της Ελλάδας». 

Όπως επισημαίνεται,
οι ευρωπαϊκές αρχές και το ΔΝΤ -για περισσότερο από ένα χρόνο- είναι σε διαμάχη λόγω των επισημάνσεων του Ταμείου ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί από τους Ευρωπαίους πιστωτές είναι πολύ αυστηροί αλλά και λόγω της απαίτησης του Ταμείου για μακροπρόθεσμη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. 

Αμερικανός γερουσιαστής: «Η Μακεδονία δεν είναι χώρα - συγνώμη».

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ εξέφρασε την αγανάκτησή του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά την πρόταση του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Ντάνα Ροχραμπάχερ που είπε πως δεν ήταν μία χώρα και πως θα έπρεπε τα εδάφη της να διανεμηθούν στους γείτονές της, όπως το Κοσσυφοπέδιο και η Βουλγαρία.