ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Ο ΣΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ



Γράφει ο Θαλαμοφύλακας
Οταν ο Σόλων (ο μέγας νομοθέτης) αισθάνθηκε ότι ο Πεισίστρατος (ο οποίος ήταν συγγενής του) είχε σκοπό να αναλάβει την εξουσία και να εφαρμόσει τυραννία στην Αθήνα, προκειμένου να ξυπνήσει τους Αθηναίους και να ματαιώσει τα σχέδια του Πεισίστρατου, πήρε το δόρυ και την ασπίδα του και όρμησε στη συνέλευση του Δήμου.

Κράτώντας το δόρυ και την ασπίδα, προειδοποίησε τους πολίτες για τα σχέδια του Πεισίστρατου και δήλωσε ότι ο ίδιος προτίθετο να σταθεί στο πλευρό της πόλης, λέγοντας αυτά τα λόγια:


"Αθηναίοι, από άλλους σας είμαι σοφότερος και από άλλους σας πιο γενναίος.  Σοφότερος από αυτούς που δεν......
αντιλαμβάνονται την απάτη του Πεισίστρατου και πιο γενναίος από αυτούς που ενώ το ξέρουν, σιωπούν από φόβο".

Και τα μέλη της Βουλής που ήταν με το μέρος του Πεισίστρατου, έλεγαν πως ο Σόλωνας είναι τρελός.

Ο Πεισίστρατος τελικά έγινε τύραννος και ο Σόλων αυτό-εξορίστηκε, φιλοξενούμενος στην αυλή του Κροίσου. Από την εξορία του, έγραψε στους Αθηναίους τα εξής:

Από δική σας δειλία κι αμυαλιά σας χτυπούν οι φουρτούνες
όχι μομφές στους Θεούς. δεν είναι φταίχτες.
εσείς οι ίδιοι αρματώσατε τούτους εδώ και τους τρανέψατε τόσο.
έτσι απ' αυτά, στην πικρή πέσατε τώρα σκλαβιά.
Ίδια αλεπού περπατάει πονηρά ο καθένας σας χώρια,
μα όλοι σαν πάτε μαζί, τότε σας πιάνει αμυαλιά
οι γαλιφιές σας πλανεύουν και δίνετε πίστη στα λόγια,
όμως καμιά προσοχή στα έργα δεν δίνετε εσείς.



ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

Vardarska τα Σκόπια στην εγκυκλοπαίδεια Sopena το 1936





 «Εγκυκλοπαίδεια SOPENA – Nuevo Diccionario Ilustrado de la Lingua Espanola», δηλ. «Νέο Λεξικό της Ισπανικής Γλώσσης», που εκδόθηκε στην Βαρκελώνη το 1936. Στη σελίδα 980 του 2ου τόμου υπάρχει το λήμμα «Servia – Croacia – Eslovenia (Yugoslavia)». Στη μεσαία στήλη της σελίδας, στην προτελευταία παράγραφο περιγράφεται αναλυτικά η διοικητική διαίρεση της Γιουγκοσλαβίας κατά την εποχή εκείνη:

ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΩ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ





  Παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη υπεγράφη σήμερα Δευτέρα 27 Αυγούστου στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ από τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κατερίνης Αστέριο Μπουσνάκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας αναπλάσεων ΑΤΕ Πανάγο Παναγιώτη, το συμφωνητικό εκτέλεσης του έργου «Αποχέτευση Ακαθάρτων των Τοπικών Κοινοτήτων Κάτω Αγίου Ιωάννη και Νέας Τραπεζούντας».

Μαφιόζικη ληστεία στη Λεπτοκαρυά Πιερίας



Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό πέντε ληστών που επιτέθηκαν και λήστεψαν μία γυναίκα στην Λεπτοκαρυά Πιερίας


Οι δράστες, τρεις εκ των οποίων επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ακινητοποίησαν τη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 36χρονη αλλοδαπή,
υπήκοος Τσεχίας, σύζυγος ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου και με την απειλή δύο όπλων και χρήση σωματικής βίας την επιβίβασαν στο όχημά τους. 
Οι ληστές αφού έδεσαν την άτυχη γυναίκα, κατευθύνθηκαν στην περιοχή Πλάκας Λιτόχωρου.Κατά τη διαδρομή απέσπασαν τον κωδικό

Κατάλογος καύσεων θερμίδων στο σεξ




Επιχείρηση «Ξένιος Ζεύς»: Προφανώς κάτι δεν πάει καλά

ImageΠροφανώς κάτι δεν πάει με την πραγματικότητα στην Ελλάδα ή τουλάχιστον κανείς δεν την αντιλαμβάνεται έτσι όπως θα έπρεπε να την αντιλαμβάνεται.
Δεν εξηγείται αλλιώς αφενός  ο μικρός αριθμός των αλλοδαπών που ελέχθησαν από την επιχείρηση «Ξένιος Ζεύς» και αφετέρου η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους «νόμιμους» και τους παράνομους αλλοδαπούς που προέκυψε από τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ.
Πιο συγκεκριμένα από την αρχή της επιχείρησης σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας ελέχθησαν συνολικά 12.288 αλλοδαποί, από τους οποίους συνελήφθησαν 2.026, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.