ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

O Obama απέτυχε.


Το θαύμα στην απασχόληση στις ΗΠΑ ήταν μια μυθοπλασία. Ο απερχόμενος πρόεδρος B. Obama πρόβαλε ως βασικό επιχείρημα ότι επί θητείας του η ανεργία έφθασε στο ναδίρ και η απασχόληση εκτινάχθηκε. 

Όμως όλα αυτά είναι η μισή αλήθεια. Η θλιβερή πραγματικότητα, δεν
παρουσιάστηκε από τον Obama.

Το 94% των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ ήταν μερικής απασχόλησης ή όπως αναφέρουν οι οικονομολόγοι Alan Krueger και Lawrence Katz το 94% της καθαρής αύξησης της

Θρηνητική ειλικρίνεια.

Του Χρήστου Γιανναρά
Πρωτοχρονιά, και οι ευχές μοιάζουν περιττή φιοριτούρα ή εμπαιγμός σε μια κοινωνία που, λογικά, δεν έχει καμιά ελπίδα. Tο μέλλον έχει προδιαγραφεί παγιδευμένο στην απόγνωση. H χώρα υπερδανείστηκε εξωφρενικά, χρεοκόπησε, έχει χάσει, με υπογεγραμμένες παραδοχές και συνομολογήσεις, την εθνική της ανεξαρτησία και την πολιτική αυτοδιαχείριση, επιτροπεύεται με όρους εξευτελιστικά ταπεινωτικούς. Mας παραμυθιάζουν οι έμποροι της παραπληροφόρησης με
επαγγελίες «βελτιώσεων», ενώ τη συμφορά μας την εμπορεύονται εξουσιολάγνοι αριβίστες, οι ατιμώρητοι αυτουργοί της καταστροφής μας.

Eυχές για την καινούργια χρονιά, σε ποιους και με ποιο αντίκρισμα πραγματικότητας;

Nα ευχηθείς τι στις νεκρές ψυχές των παραλογιασμένων από την απόγνωση ανέργων, εκατοντάδες χιλιάδων, που ξεκινάνε σήμερα την τρίτη, τέταρτη, πέμπτη χρονιά ανέλπιδης επιβίωσης, δίχως ίχνος από φως στο οποιοδήποτε βάθος του τούνελ.

Ελληνες μαγνητίζουν το Σύμπαν!


Το εργαστήριο Ασυρμάτου και Επικοινωνίας του ΕΜΠ έχει ήδη κατασκευάσει μαγνητόμετρα τόσο για πρόσφατες όσο και για επερχόμενες διαστημικές αποστολές (SolarOrbiter, JUICE, SWARM κ.τ.λ.).

Οι μετρήσεις αυτών των οργάνων στοχεύουν στην ανακάλυψη δομικών συστατικών πλανητών καθώς και στη μελέτη των
πολύπλοκων αλληλεπιδράσεων μεταξύ του ηλιακού ανέμου και του πλανητικού περιβάλλοντος. 

Τα επίπεδα των μετρούμενων μαγνητικών πεδίων είναι συνήθως πολύ χαμηλά, γεγονός το οποίο δημιουργεί την ανάγκη για «μαγνητικά καθαρό» διαστημόπλοιο.


Τα «επικίνδυνα» ελληνικά δημόσια νοσοκομεία σε δημοσίευμα του Guardian.


Ως «επικίνδυνες ζώνες» για τους ασθενείς περιγράφει τα δημόσια νοσοκομεία στην Ελλάδα επικαλούμενη εργαζόμενους η βρετανική εφημερίδα Guardian σε ανταπόκριση από την Αθήνα.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για ασθενείς που πεθαίνουν ενώ
θα έπρεπε να ζουν εν μέσω κατάρρευσης της ελληνικής δημόσιας υγείας, κατάσταση που αποδίδεται στην πολιτική λιτότητας.

«Αυξανόμενα ποσοστά θνησιμότητας, αύξηση των απειλητικών για τη ζωή λοιμώξεων και έλλειψη σε προσωπικό και ιατρικό εξοπλισμό παραλύουν το σύστημα υγείας της Ελλάδας, καθώς η επίμονη προσήλωση στη λιτότητα σφυροκοπά τους πιο αδύναμους στην κοινωνία»,