ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Ο απόλυτος παραλογισμός του πολιτικού συστήματος Ένας τρελός, τρελός εκλογικός νόμος




Γιάννης Μακρυγιάννης  Ο παραλογισμός του πολιτικού συστήματος και ιδίως του δικομματισμού, αποτυπώνεται και στον εκλογικό νόμο, που ίσχυσε σε αυτές τις εκλογές. Η εμμονή των δύο κυρίαρχων, ως τώρα κομμάτων να επιβάλλουν την ενισχυμένη αναλογική, προκειμένου υποτίθεται να υπάρχουν λύσεις κυβερνησιμότητας και να μην ταλαιπωρείται η χώρα από… συνεργασίες, οδήγησε σε εκλογικό νόμο παγκόσμιας πρωτοτυπίας.

Θα έλεγε κανείς ότι μόνο οι Έλληνες θα μπορούσαν να φτιάξουν ένα τέτοιο εξάμβλωμα, εάν δεν υπήρχαν κανονικές αφρικανικές και άλλες χώρες του τρίτου κόσμου να έχουν τα ηνία σε αυτό τον τομέα.

ΡΕ!!! ΤΟΝ ΜΠΑΓΑΤΣΑ ΤΙ ΨΗΦΙΣΕ!!!!!!

Πολιτική νομιμοποίηση δεν μπορεί να αντλήσει οποιοσδήποτε κυβερνητικός συνασπισμός στηριχθεί στην επιδότηση πενήντα επιπλέον εδρών του εκλογικού νόμου. Ο «καλπονοθευτής» (συντακτικός νομοθέτης…!) είναι ακόμη ελεύθερος…;;;  

ΠΙΕΡΙΑ: ΤΕΛΙΚΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΝΕΞ ΕΛΛΗΝΕΣ


Ποιο κόμμα είναι το εμπόδιο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου;



Το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, μας εκφοβίζει όλους πως αν καταργηθεί το 3% θα κινδυνεύσουμε από δήθεν κόμματα μειονοτήτων και κρύβεται πίσω από αυτή την τρομοκρατία για να νέμεται ήσυχο την κοινωνία. Όμως, το ότι πετάει το ένα πέμπτο του ελληνικού λαού εκτός Βουλής, ουδόλως το απασχολεί.
Αυτά όλα όμως μας έφτασαν στη σημερινή χρεοκοπία.
Αν δεν τα αλλάξουμε όλα αυτά, είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι.


Όλοι συνειδητοποιούμε σήμερα ότι αυτό το έκτρωμα που τιτλοφορείται ως δημοκρατικός εκλογικός νόμος, είναι πέρα για πέρα παράλογος και οπωσδήποτε θα πρέπει να αλλαχτεί. Ποιο όμως είναι εκείνο από τα κόμματα που εκλέχτηκαν στη Βουλή, το οποίο δεν έχει συμφέρον να αλλαχτεί ο εκλογικός νόμος και επομένως αυτό είναι και το εμπόδιο για την μη αλλαγή του σε απλή αναλογική;

Για να δοθεί απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα θα πρέπει να μελετήσουμε  τα εκλογικά αποτελέσματα:

Έχουμε λοιπόν, σύμφωνα με τα χθεσινά αποτελέσματα:....