ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

«Όλυμπος: Παγκόσμιο κτήμα ή Μαυσωλείο;»- Άρθρο του Αντώνιου Ι. Ζαρκανέλα, Δρ. Βιολόγος Περιβαλλοντολόγος

 



«Ο  Όλυμπος έχει χαρακτηριστεί ως Εθνικός Δρυμός με Β.Δ. του 1938. Εκτοτε πέρασαν εβδομήντα τρία ολόκληρα  χρόνια. Η Πολιτεία αποφάσισε, σε εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας να εκσυγχρονίσει το θεσμικό πλαίσιο ώστε να αναδειχθούν τα φυσικά, βιολογικά, ιστορικά κλπ.  χαρακτηριστικά του Ολύμπου  «..με σκοπό την προστασία, διατήρηση και διαχείρισή..» τους  για την «..εξασφάλιση  της αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπου και φύσης στο πλαίσιο της αειφόρου διαχείρισης της περιοχής.» όπως αναφέρει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

Έγινε η πιο σοβαρή επιλογή. Ελπίδα όλων να μη διαψεύσει τις προσδοκίες των πολιτών

 


  • Ήταν εμφανές πως η πλειοψηφία των πολιτών ήθελε τον Λουκά Παπαδήμο για Πρωθυπουργό.
  • Στο τέλος έγινε η πλέον σοβαρή επιλογή για τη διαχείριση της δύσκολης πολιτικής και οικονομικής κατάστασης.
  • Ευχή όλων να μην διαψευστεί η ελπίδα των πολιτών.
  • Ελπίδα που δεν έχει να κάνει με τη διανομή κρατικού χρήματος, αλλά καθαρά με το αν καταφέρει να συμβάλλει στο να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό και να παραμείνει στο ευρώ. 

Εικοσιεννιάχρονη Ελληνίδα διεκδικεί την πρωθυπουργία του Καναδά

 


Εικοσιεννιάχρονη Ελληνίδα διεκδικεί την πρωθυπουργία του Καναδά
Η ελληνικής καταγωγής βουλευτής της Βόρειας Μανιτόμπα Νίκη Αστον (Niki Ashton) είναι η νεότερη υποψήφια γιά την κούρσα της διαδοχής στο Νεοδημοκρατικό Κόμμα του Καναδά, που βρίσκεται στην αξιωματική αντιπολίτευση.
 
Η Νίκη Αστον η οποία μιλάει άπταιστα αγγλικά, γαλλικά δηλώνει ως μητρική της γλώσσα τα ...

Άρχισε η… διεθνής καριέρα για την Εύα Καϊλή!

 

Άρχισε η… διεθνής καριέρα για την Εύα Καϊλή!

   Το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ τράβηξε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, η οποία παρά τις…. πολιτικές αναδιπλώσεις της εντός Κοινοβουλίου και παρά το ότι τα βλέμματα όλης της Ευρώπης τις τελευταίες εβδομάδες είναι στραμμένα στην ψυχοβγαλτική ανακοίνωση του νέου πρωθυπουργού, «αποθεώνεται» από τα διεθνή ΜΜΕ.

Oι πολιτικές "Θερμοπύλες" της Δημοκρατίας και η ήττα της Ν.Δ.

 




Image 
 Δυστυχώς πριν λίγο στο Προεδρικό Μέγαρο «σφραγίστηκε» η ήττα της Δημοκρατίας και για πρώτη φορά μετά από το 1974 καταλαμβάνει την ηγεσία της χώρας ένας πρωθυπουργός, ο Λ.Παπαδήμος, που επιβλήθηκε εν ψυχρώ από το εξωτερικό από οικονομικά και από εξωθεσμικά κέντρα μετά από λυσσαλέο πόλεμο της διαπλοκής υπέρ του. Πρόκειται για τις «πολιτικές Θερμοπύλες» της Δημοκρατίας, όπου οι λίγοι που ενεργά αντιστάθηκαν στο αυτονόητο, ηττήθηκαν, λόγω ενός Εφιάλτη που έδωσε την δυνατότητα στους Μήδους να διαβούν.

ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΧΑΜ...!!!

Ο ΑΡΧΟΛΊΠΑΡΟΣ... Ο ΣΠΟΥΔΑΡΧΊΔΗΣ... ΚΑΙ Ο ΦΟΥΦΟΥΤΟΣ...!!!

Η τοποθέτηση του Κώστα Δημόπουλου στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Δ. Δίου - Ολύμπου

 

Ξεκινώντας ήθελα να σας δώσω συγχαρητήρια που, όπως στο Λονδίνο, έτσι και στην Κοντουριώτισσα, τα Χριστουγεννιάτικα φώτα, οι διακοσμητικές «γιρλάντες» άναψαν από τον Οκτώβριο και έκαιγαν από το λυκόφως μέχρι το λυκαυγές.

Βέβαια, να παραπονεθώ για λογαριασμό των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Δίου για τον υπολογισμό των τελών ύδρευσης που, ενώ φέρεται ότι έγινε σε 12μηνη βάση, στην πραγματικότητα έγινε σε 20μηνη. Ενώ ο λογαριασμός αφορά το έτος 2010, οι μετρήσεις έγιναν τον Αύγουστο – Σεπτέμβριο του 2011. Έτσι υπολογίστηκε μεγάλο μέρος της κατανάλωσης, πάνω από τα 300 κυβικά, με την υψηλή κλίμακα των 50 λεπτών ανά κυβικό, σαν να ήταν εντός του έτους. Εκτός αν έχετε εναρμονιστεί στην κυβερνητική πολιτική των χαρατσιών.

Σε ποια φάση βρίσκεται η μελέτη για την παραλιακή οδό Λεπτοκαρυάς – Ποσειδών Παλλάς; Ποιές ενέργειες έχουν γίνει και αν έχουν γίνει, για τον αποχαρακτηρισμό της ζώνης αμιγούς κατοικίας στο Λιτόχωρο και από πότε.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ 
Ένας καθηγητής μου στη Νομική, ο Νικόλαος Πανταζόπουλος έλεγε 
Δεν μπορείς να ξέρεις πότε θα στη φέρει το μουλάρι με τα οπίσθια 
Δεν μπορείς να ξέρεις πότε θα στη φέρει ο γάιδαρος με τα εμπρόσθια 
Δεν μπορείς να ξέρεις πότε θα στη φέρει ο δικαστής με την απόφαση 
Η ρήση αυτή με ακολούθησε και με ακολουθεί σε όλη τη δικηγορική μου σταδιοδρομία. Είναι ένας γνώμονας τόσο προσωπικός όσο και επαγγελματικός. Πιθανότητες μπορεί να δίνω για την έκβαση μιας δίκη, δεν «εκδίδω» όμως απόφαση. 

Αποφεύγω, δηλαδή, να «αθωώνω» ή να «καταδικάζω» τους κατηγορούμενους. Ένα είναι δεδομένο. Ότι αυτοί που παραπέμπονται σε δίκη είναι κατηγορούμενοι, ούτε αθώοι ούτε ένοχοι, ούτε σχεδόν αθώοι, ούτε σχεδόν ένοχοι. Αν ήταν εμφανώς αθώοι και άμοιροι ευθυνών ή δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία, «αποχρώσες ενδείξεις» όπως λέμε οι νομικοί, δεν θα παραπέμπονταν σε δίκη. Εδώ όμως στο Δήμο μας έχουμε αλλάξει ρόλους. Δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της συμπολίτευσης, χωρίς να έχουν σχέση με τη νομική επιστήμη, έχουν μετατραπεί σε εισαγγελείς, Πρωτοδίκες, Εφέτες, Αρεοπαγίτες και Ενόρκους. Στήνουν στα χωριά μεταβατικές έδρες του Εφετείου Κακουργημάτων, δικάζουν, αθωώνουν και εκδίδουν αποφάσεις. 

Πρώτος διδάξας: προεκλογικά, ο εν αργία. Κύριοι σοβαρευτείτε την ύστατη ώρα. Μην δημαγωγείτε! Τη εποχή που ο κόσμος υποφέρει από την παραλαβή φορολογικών ειδοποιήσεων για έκτακτη εισφορά, τέλη ακινήτων μέσω ΔΕΗ, τέλη κυκλοφορίας με αύξηση, ΕΤΑΚ 2010, ΕΤΑΚ 2009, τη στιγμή που η ανεργία έχει ανέβει κατακόρυφα και οι μισθοί, οι συντάξεις και τα έσοδα των αγροτών, αλιέων, επαγγελματιών και εμπόρων έχουν πέσει κατακόρυφα, τη στιγμή που το ατομικό εισόδημα αφαιρείται αδίστακτα από τις τσέπες μας, η «Ολύμπια Γη» προσπάθησε, με όποια μέσα είχε, να αντισταθεί. Στις 21-9-2011 συμπράξαμε με τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων Πιερίας κ. Γιώργο Μπούρο και προβήκαμε σε διάβημα διαμαρτυρίας για την επιβολή τέλους ακινήτου μέσω ΔΕΗ στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα. Στείλαμε επιστολή στον Υπουργό, βγήκαμε στα ΜΜΕ, πιέσαμε. Σχετικά εκδώσαμε το από 21-9-2011 δελτίο τύπου. Σίγουρα βάλαμε ένα λιθαράκι στο να μειωθεί η χρέωση αυτή κατά 35 %, παρέμεινε όμως ένα χαράτσι για τους «τραυματισμένους» αυτούς επαγγελματίες του Δήμου μας, που από τις κατολισθήσεις των Τεμπών και μετά βάλλονται από παντού. 

Εσείς κύριοι τι κάνατε; 

Αδιαφορήσατε πλήρως. Δε σας νοιάζει. Δε σας ένοιαζε. Βγάλατε δελτίο τύπου για κάποια δικαίωση του εν αργία, θαρρείς και αυτό είναι το πρόβλημα του κόσμου. 

Στις 26-9-2011 είχαμε την τελευταία τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Στις 27-9-2011 μας κάνατε πανελληνίως ρεζίλι. Σταθήκατε χαμηλότεροι των περιστάσεων συμπαρασέρνοντας τον ιστορικότερο και μυθικότερο Δήμο σε ένα ρεζιλίκι άνευ προηγουμένου. 

Παραπλανήσατε με το δελτίο τύπου ότι μετά από «αναφορά» - έτσι την αποκαλεί ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και όχι «πόρισμα» ή «πρόταση» – του Αντιεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης ο εν αργία περιμένει τη δικαίωση. Η δίκη θα γίνει κανονικά, δεν αθωώθηκε ο εν αργία, δεν αθωώνει ο αντιεισαγγελέας πλημμελειοδικών με μια αναφορά ούτε αθωώνουν τα δελτία τύπου. Δεν υπάρχει πρόκριμα στις δίκες. Μόνο το δικαστήριο δικάζει, αθωώνει η καταδικάζει. Εσείς όμως καταδικάσατε σίγουρα τον αθώο λαό του Δήμου Δίου – Ολύμπου σε παρατεταμένη ακυβερνησία σε εποχή κρίσης. 

Καταγγέλλω τη δημοτική αρχή, ότι στις 9-5-2011 παρέσυρε και πάλι, με την εκλογή του νυν αναπληρωτή, το δήμο σε ακυβερνησία. Γνωρίζατε τη δίκη, γνωρίζατε το ενδεχόμενο να καταδικαστείτε. Βέβαια, όπως είπα τότε, δεν γνωρίζετε τον Καλλικράτη. Και δικαιώθηκα. 

Πραγματικά στενοχωριέμαι που οδήγησα την παράταξη μου σε ήττα, επειδή δεν ήθελα να παραπλανήσω τον κόσμο. Έλεγα και λέω πάντα την αλήθεια. Επικράτησαν οι υπόδικοι, που είχαν και έχουν μοναδικό σκοπό την άσκηση πίεσης προς όλες τις κατευθύνσεις για την αθώωσή τους στα δικαστήρια και όχι τη διοίκηση του Δήμου. Δεν έκαναν κάτι για να αποφύγουμε την επιτήρηση. 

Φροντίστε ο επόμενος αναπληρωτής να μην έχει «φάκελο».

Πάμε για εκλογές: O Σαμαράς κόβει τον "γόρδιο δεσμό"

 

Image 
  Βάζει και όρους ο Λ.Παπαδήμος για να... διοριστεί πρωθυπουργός, οι οποίοι όροι φυσικά δεν πρόκειται να γίνουν δεκτοί από τη Ν.Δ.: Θέλει να μην γίνουν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου και να ταπεινωθεί ο Α.Σαμαράς να υπογράψει το κείμενο που χθες αρνήθηκε να υπογράψει, δηλαδή ότι θα δεχθεί την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου. Επίσης ζήτησε την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών από πλευράς Ν.Δ.

Αυτά τα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση (ΝΕΤ) ως «προτάσεις που έχουν γίνει αποδεκτές από το Μαξίμου", αλλά είναι πρακτικά αδύνατον να γίνουν δεκτές από τη Νέα Δημοκρατία γιατί απλά… δεν θα υπάρξει Νέα Δημοκρατία στον «επόμενο τόνο».
Το 90% της Κ.Ο. είναι κατά αυτής της λύσης και μόνο 7-8 «μπακογιαννικοί» είναι έτοιμοι να δώσουν «γη και ύδωρ», δηλαδή εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, υπογραφές όπου και όπως θέλουν οι τροϊκανοί, ίσως και κώ…ο.
Βέβαια πρακτικά αυτή η «διαρροή» ήταν η απάντηση του Γ.Παπανδρέου στον Α.Σαμαρά που είπε «Θα δεχθούμε όποιον μας προτείνει το ΠΑΣΟΚ» για να μην χρεωθεί το σημερινό φιάσκο.
Μπορεί λοιπόν να προτείνει ο Γ.Παπανδρέου αύριο Λ.Παπαδήμο, αλλά με όρους που απλά δεν μπορεί να δεχθεί η Ν.Δ. Ίσως οι εκλογές να είναι περισσότερο κοντά απ’ ό,τι νομίζουν πολλοί…
Αν υπάρξει οπισθοχώρηση του Μαξίμου και αντιπροταθεί ο τραπεζίτης με τους όρους του, τότε είναι πολύ πιθανό να έχουμε άμεσα κάλπες...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τη Δευτέρα η Σοφία για τον Όλυμπο







    Στην αντιπεριφέρεια το πρωί της Δευτέρας η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας για τις τελικές προτάσεις για την διαβούλευση σχετικά με τον Δρυμό Ολύμπου.