ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Έρευνα έδειξε ότι οι άντρες για να είναι υγιείς πρέπει να πίνουν συχνά με τους φίλους τους!

Μια νέα μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακάλυψε ότι όταν οι άντρες βγαίνουν έξω για ποτά με τους φίλους τους δεν διασκεδάζουν απλώς, αλλά κρατιούνται και υγιείς!
Με λίγα λόγια δηλαδή, το να συναντιούνται με τους κολλητούς τους και να πίνουν, είναι εντελώς απαραίτητο!
Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την έκθεση αυτή, οι άντρες πρέπει να βγαίνουν έξω δύο φορές την εβδομάδα από αναγκαιότητα.
http://www.gazzetta.gr/Η εν λόγω μελέτη διεξήχθη από τον Dr. Robin Dunbar, ψυχολόγο και διευθυντή της ομάδας κοινωνικών και εξελικτικών ερευνών νευρολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. 
Ο Dunbar και η ομάδα του, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όταν οι άνδρες βγαίνουν για να πιούν ποτά με τέσσερις φίλους τους, δύο φορές την εβδομάδα, καρπώνονται πλήρως τα οφέλη της ανδρικής φιλίας, που με την σειρά τους προσφέρουν ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα, απελευθέρωση ενδορφινών, συνολική μείωση στα επίπεδα άγχους!

Ο Όλυμπος και τα Πιέρια μας προστατεύουν



Γράφει o Θόδωρος Δημητριάδης

“Επιδείνωση του καιρού και ακραία καιρικά φαινόμενα” προβλέπει η Ε.Μ.Υ. Τα τελευταία χρόνια αρκετές φορές είχαμε χιόνια και πλημμύρες στη νότια Ελλάδα, ακόμα και στην Κρήτη. Αντίθετα, εδώ στην περιοχή μας, την Κατερίνη και την Πιερία, δεν.... 

 
 

Έχετε αναρωτηθεί πώς πήραν το όνομά τους οι περιοχές της Ελλάδας;


 
Ξέρετε γιατί το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας έχει πάρει την ονομασία που διατηρεί αιώνες τώρα; Δείτε στην λίστα που ακολουθεί τις επικρατέστερες θεωρίες που εξηγούν από πού προήλθε όχι μόνο το όνομα της Κρήτης αλλά και της Μακεδονίας, της Λάρισας, των Ζαγοροχωρίων, αλλά και της Καλαμάτας.

 

Πλήρως ανακαινισμένο και ανανεωμένο, υπό νέα διεύθυνση, το Σαλέ του χιονοδρομικού στο Ελατοχώρι Πιερίας!




*Η νέα Χειμερινή Χρονιά μας βρίσκει στο πλήρως ανακαινισμένο και ανανεωμένο, υπό νέα διεύθυνση, Σαλέ του χιονοδρομικού στο Ελατοχώρι Πιερίας!
*Ζεστή ατμόσφαιρα και φιλικό προσωπικό είναι διαθέσιμο να σας εξυπηρετήσει για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τον ζεστό καφέ ή την σοκολάτα σας.
*Στο ισόγειο σας περιμένουν λαχταριστές γεύσεις από τον μάγειρα μας έτοιμες να τις δοκιμάσετε!
Καλές γιορτές να έχουμε και... σας περιμένουμε!!! 

Ελλάδα: 120 χιλ. νεκροί και 350 χιλ.ανάπηροι



Στην Ελλάδα τα τελευταία πενήντα χρόνια είχαμε 120.000 νεκρούς, 350.000 ανάπηρους και 2 εκατομμύρια τραυματίες από τροχαία ατυχήματα .

Ειδικότερα στην Ελλάδα τα τροχαία συμβάντα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου, για τους νέους από 15 έως 29 ετών, τη δεύτερη αιτία θανάτου, για τις ηλικίες 5 έως 14 και την τρίτη για τις ηλικίες 30 έως 44 ετών.

Εκστρατεία... 

Και η κατανόηση έχει όρια σύμφωνα με τον Β.Σόιμπλε.



Η εβδομαδιαία εφημερίδα DIE ZEIT στην έκδοση της Πέμπτης φιλοξενεί συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αναφορές στο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα και το επίδομα για τους συνταξιούχους.

Ο κ. Σόιμπλε αναφερόμενος στην Ευρώπη υπογραμμίζει πως
«μπορεί να υπάρξουν βαθιές αλλαγές και εκεί υπάρχουν ευκαιρίες». Τονίζει πως δεν ξέρει τι θα συμβεί με τις εκλογές στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες τον επόμενο χρόνο ωστόσο δηλώνει πως «με το σημερινό μοντέλο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης υπάρχει κάποια κόπωση…Δεν αποκλείω να υπάρξουν θεσμικές αλλαγές στην Ευρώπη».

Greek History and Prehistory: География Греции : Рельеф преимущественно горный

Greek History and Prehistory: География Греции : Рельеф преимущественно горный: Рельеф преимущественно горный. 80 % территории страны составляют горы и плоскогорья, при этом горные массивы занимают 25 % территории, преоб...