ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Πνέει τα λοίσθια



Μπορεί να λεχθεί και ως "λοίσθος", που ερμηνεύεται έσχατος, τελευταίος ή ύστατος (ύστατη στιγμή). Οι λέξεις αυτές ελέχθησαν από τον Ιάειρο στον Ιησού, όταν τον παρακαλούσε να σώσει την κόρη του που πέθαινε. Ολόκληρη η πρόταση έχει ως εξής: "...και παρεκαλεί αυτόν πολλά λέγων ότι το θυγάτριό του πνέει τα λοίσθια" (Να έλθεις να βάλεις τα χείρας σου επ' αυτήν δια να σωθεί, διότι είναι έτοιμη να πεθάνει).
Πρωτίστως όμως την είχε αναφέρει ο Σοφοκλής:
"Τα λοίσθια του βίου" στο Οιδίπους επί Κολωνώ.

Οι Νύμφες στην Ελληνική ιστορία και μυθολογία



Οι Νύμφες ήταν γυναικείες μορφές θεϊκής καταγωγής, νεαρές στην ηλικία, που ζούσαν μέσα στην άγρια φύση, τριγύριζαν στα βουνά, συνοδεύοντας την Άρτεμη και παίζοντας μαζί της. Ήταν όλες τους πανέμορφες, η Άρτεμη όμως ξεχώριζε με τη θωριά της ανάμεσά τους. Τραγουδούσαν και χόρευαν μαζί με τον Πάνα στα λιβάδια και στις πλαγιές, συνήθως κοντά στις πηγές. Υμνούσαν με τις γλυκιές φωνές τους τους Ολύμπιους θεούς και ιδιαίτερα τον πατέρα του Πάνα, τον Ερμή. Μαζί τους χόρευε και η Αφροδίτη, μαζί με τις Χάριτες, όπως λέει ο Όμηρος, στο βουνό Ίδα, στην Τροία. Άλλοτε το χορό τους τον οδηγεί ο ίδιος ο θεός Απόλλωνας
. Οι Νύμφες θεωρούνταν γενικά κάτι μεταξύ θεών και θνητών, όχι καθαυτό θεές. Δεν ήταν αθάνατες, ζούσαν όμως πάρα πολύ και τρέφονταν με αμβροσία.

Πόσο καυτή μπορεί να είναι η Τζίνα Αλοιμόνου με αυτές τις φωτογραφίες!



Τζίνα Αλοιμόνου... Τη θυμόμαστε όλοι απο τη διάσημη σειρά "Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαίμη" να παριστάνει την "καυτή" και εκεί (!) ιταλίδα.


Eίπε να μας θυμίσει παλιές στιγμές απο τις hot φωτογραφίσεις της... Πολύ ευχαρίστως να την ξαναθυμηθούμε πιο αποκαλυπτική από ποτέ!

Για θέματα της Πιερίας στην Αθήνα η Σοφία Μαυρίδου





Θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους υφυπουργούς, Υγείας, Πολιτισμού και με τον πρόεδρο του Ε.Ο.Τ.


  Στην Αθήνα μεταβαίνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, 
προκειμένου να συναντηθεί την Τρίτη 13 Μαρτίου 2012, με τον υφυπουργό Υγείας, Δημήτρη Βαρτσόπουλο, τον υφυπουργό Πολιτισμού, Πέτρο Αλιβιζάτο και τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ., Κωνσταντίνο Ζήκο για θέματα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Επέστρεψε ο θριαμβευτής της Κωνσταντινούπολης





  Με το χρυσό μετάλλιο να λάμπει γύρω από το λαιμό του, επέστρεψε στα πάτρια εδάφη το απόγευμα της Δευτέρας ο Δημήτρης Χονδροκούκης, μαζί με τον Κώστα Μπανιώτη.

Ο 24χρονος άλτης, ο οποίος με το άλμα στα 2.33 μ. αναδείχθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης, κάνοντας υπερήφανους τους απανταχού Έλληνες, εμφανίστηκε πανευτυχής για αυτή του την επιτυχία, ενώ δέχτηκε τα συγχαρητήρια των συγγενών και των φίλων, που έσπευσαν να τον υποδεχτούν.

ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗ







  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΤΣΙΟΥ,  ΒΑΣΙΛΗ  ΚΑΙ  ΧΑΡΗ ΓΙΑ  ΚΡΑΣΑΚΙ ΚΑΙ  ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ.

Η ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2011

«Χρύσωσε» την Ελλάδα… «αλώνοντας» την Πόλη ο Χονδροκούκης

«Χρύσωσε» την Ελλάδα… «αλώνοντας» την Πόλη ο Χονδροκούκης


 Μπορεί η χώρα μας να είναι μόνιμος στόχος και να γίνονται συνεχώς κακεντρεχή σχόλια, αλλά στον αθλητισμό η Ελλάδα μπορεί να γραφτεί με χρυσά γράμματα. Ο Δημήτρης Χονδροκούκης, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις ύψος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης, καθώς τα 2.33 μέτρα ήταν ικανά να τοιν ανεβάσουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Ο νεαρός αθλητής άφησε πίσω του μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος, καθώς άφησε στο… διάβα του τον Ρώσο Ιβάν Ούκοφ, ο οποίος περιορίστηκε στην 3η θέση με 2.31μ και ο Αντρέι Σίλνοφ που τερμάτισε δεύτερος με 2.33μ.

Wikileaks: "Ο μόνος λόγος που διατήρησε την ανεξαρτησία της η Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου ήταν επειδή οι Αμερικανοί τη στήριξαν εναντίο




Του ΧΑΡΗ ΚΑΡΑΝΙΚΑ

Περίπου 90 δισ. δολάρια βοήθεια έλαβε η Ελλάδα από τις ΗΠΑ και την ΕΕ την περίοδο από το 1946 έως το 2008, υπολόγισαν οι αναλυτές της Stratfor κατά τις προσπάθειές τους να αποδείξουν ότι τα προβλήματα της χώρας μας θα μπορούσαν να προβλεφθούν από τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου. Το προαναφερόμενο ποσό είναι σαφώς μικρότερο συγκριτικά με τα δάνεια των 240 δισ. ευρώ που θα λάβει συνολικά η χώρα από την ημέρα που προσέφυγε στον μηχανισμό στήριξης.

Στις 5 Μαΐου 2010, δύο εβδομάδες μετά την υπογραφή του Μνημονίου, οι αναλυτές της Stratfor έχουν αναλάβει πρότζεκτ κατά το οποίο καλούνται να ερευνήσουν την οικονομική βοήθεια που έχει λάβει η χώρα μας. Στα στοιχεία που επισυνάπτονται σε μήνυμα της αμερικανικής ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών φαίνεται ότι η εξωτερική βοήθεια που έλαβε η Ελλάδα από τις ΗΠΑ για την περίοδο 1946-2008 έφθασε τα 41,4 δισ. δολάρια (σε τιμές 2008). Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία της Stratfor, στη χώρα μας διατέθηκαν ευρωπαϊκά διαρθρωτικά κονδύλια 20 δισ. δολαρίων για την περίοδο 1994-1999, 24 δισ. δολ. από το 2000 έως το 2006 και άλλα 24 δισ. δολ. που είχαν προγραμματιστεί έως και το 2013.

«Επανεκκίνηση του διαλόγου» ζήτησαν οι Πρυτάνεις από τα Γιάννενα



Οι πρυτάνεις που συμμετείχαν στην 69η Σύνοδο Πρυτάνεων που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, με ψήφισμά τους ζητάνε «επανεκκίνηση του διαλόγου για τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές με σεβασμό στη γνώμη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας». Στο ψήφισμα γίνεται η διαπίστωση ότι «Επτά μήνες από την έναρξη ισχύος του Ν. 4009/2011, τα προβλήματα των Πανεπιστημίων έχουν οξυνθεί», ενώ τονίζουν ότι «η περίοδος αυτή σηματοδοτήθηκε εξαρχής από την έλλειψη διαλόγου και πνεύματος συναίνεσης από πλευράς υπουργείου Παιδείας». «Με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας χρειάζεται να υπάρξει επανεκκίνηση του διαλόγου για τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές με σεβασμό στη γνώμη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας», καταλήγει η σύνοδος. Η Σύνοδος εξέδωσε 14 ψηφίσματα για τη λειτουργία των ΑΕΙ, την χρηματοδότηση τους, το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας για την έρευνα, την φοιτητική μέριμνα και τις φοιτητικές εστίες, το μισθολόγιο των πανεπιστημιακών, το PSI στα πανεπιστήμια και άλλα θέματα.

Κλείστηκε σε μοναστήρι ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας... Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Κλείστηκε σε μοναστήρι ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας... http://24wro.blogspot.com/2012/03/blog-post_8726.html#ixzz1otNlXEQh



Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Bild, ο τέως πρόεδρος της Γερμανίας, Κρίστιαν Βούλφ αποφάσισε να πάει για λίγο...
διάστημα σε μοναστήρι. Όπως γράφει η εφημερίδα ο Βούλφ θέλει να ηρεμήσει και να ξεχαστεί η θλιβερή ιστορία, με τις… χορηγίες φίλων του επιχειρηματιών που του...
επέτρεπαν να ζει πολυτελώς, ώστε να μπορέσει κάποια στιγμή να επιστρέψει στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ο πατέρας Αουγκούστ Χούλσμαν δήλωσε στη Bild ότι διαβάζει με τους επισκέπτες του μοναστηριού τη Βίβλο, συζητά μαζί τους, περπατούν στο δάσος και ακούει ό,τι έχουν να του πουν.

Το μοναστήρι βρίσκεται κοντά στην πόλη Νιούσταντ...


24ωρο: Κλείστηκε σε μοναστήρι ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας... http://24wro.blogspot.com/2012/03/blog-post_8726.html#ixzz1otNfPK3R