ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΙΑ ΘΑ ΠΕΘΑΊΝΑΝΕ...

Φωτογραφία: Αυτήν την κυβέρνηση θέλουμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!! :P :P

Ιωάννης Καποδίστριας… παράδειγμα προς μίμηση



Από την Ελλάδα λείπει πανθομολογούμενα μία ηγετική φυσιογνωμία, η οποία θα οργανώσει τις πραγματικές πολιτικές, οικονομικές και πολιτιστικές δυνάμεις του τόπου σε μια πραγματικά νέα πορεία ανάκαμψης του Ελληνισμού εντός και εκτός συνόρων.

Ανιδιοτέλεια, κύρος, ικανότητα ελιγμών και πυγμή είναι χαρακτηριστικά, τα οποία οφείλει να διαθέτει ο ηγέτης ενός κράτος. 

Όλα αυτά τα συναντούσε κανείς στην προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια. Από τα φοιτητικά του χρόνια τον ενδιέφερε «η ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου», μιας και εκτός από φιλοσοφία και νομική σπούδασε και ιατρική.

Οι πολιτικές του δυνατότητες φάνηκαν τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Χαρακτηριστική είναι η ανάμειξή του, ως μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας στο συνέδριο της Βιέννης, στην διασφάλιση της ουδετερότητας και της ανεξαρτησίας της Ελβετίας.

Μάλιστα πρόσφατα έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μεγάλου Έλληνα πολιτικού στην Λοζάννη.

Ευγνωμοσύνη διατηρούν στο πρόσωπο του Καποδίστρια και οι Γάλλοι, αφού με την εξαιρετική πολιτική του επάρκεια κατάφερε να αποτρέψει την διάλυση της Γαλλίας από τις Μεγάλες Δυνάμεις, μετά την οριστική ήττα του Ναπολέοντα, κρατώντας υπαρκτές τις ισορροπίες στην Ευρώπη.

Υπάλληλος με μισθό 63.000 ετησίως και βοηθός νοσηλεύτρια με 2.850 ευρώ το μήνα !




Η κα Σκοπούλη είπε πως 64 δομές υγείας έχουν πάρει το 100% της χρηματοδότησης αλλά στέλνουν εξώδικα
- Παραδέχθηκε το πρόβλημα στο Δρομοκαΐτειο και ότι δεν έχουν πληρωθεί οι προμηθευτές τροφίμων από τον Μάιο
- Δομή ψυχικής υγείας με απολογισμό 380.000 ευρώ δεν παρείχε καμία υπηρεσία υγείας
- ΜΚΟ με προϋπολογισμό 6,3 εκατ. ευρώ είχε 31 υπαλλήλους και 14 λογιστές

Στον επανασχεδιασμό των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και στον εξορθολογισμό της διοικητικής και διαχειριστικής οργάνωσης των Υπηρεσιών Ιδιωτικού Δικαίου, καθώς εκεί παρατηρούνται φαινόμενα κακοδιαχείρισης, μη τήρησης των νόμων και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, όπως είπε σήμερα η υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη, προχωρεί το υπουργείο Υγείας, σε μια προσπάθεια να μπουν κανόνες λειτουργίας στον τομέα Ψυχικής Υγείας.

ΣΤΙΣ ΚΟΥΜΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ...ΑΓΡΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ



 ΦΩΤΟ: ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

ΣΌΪΜΠΛΕ: " Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΕΡΝΆΕΙ "



 
  Xθες στη σύντομη συνέντευξη Τύπου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.Όταν ο κ. Schaeuble ερωτήθηκε από δημοσιογράφο για το αν η καγκελάριος της Γερμανίας μεταφέρει «μήνυμα χρηματοδότησης» στην Ελλάδα, απάντησε:
«Όχι. Η καγκελάριος θα μιλήσει με γνώμονα την έκθεση της τρόικας και η Ελλάδα θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.Η χώρα (η Ελλάδα) βρίσκεται σε αυτή τη θέση εξαιτίας δικών της λαθών. Όσοι υποστηρίζουν ότι για την ελληνική κρίση φταίει η Ευρώπη λένε ψέματα».

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΙΣ 2 /10/ 2012.



• ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
• ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΙΔΙΩΤΗ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ

Τα θέματα που ξεχώρισαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. Δίου – Ολύμπου ήταν τα εξής:

Αναμόρφωση προϋπολογισμού: Άλλη μία αναμόρφωση προϋπολογισμού ήρθε προς έγκρισιν στο σώμα, αυτή τη φορά για να ενταχθούν διάφορα έργα, προμήθειες κι εργασίες (τα περισσότερα έχουν ήδη τελεστεί και πρέπει να πληρωθούν). Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι ότι το συνολικό ποσό αναμόρφωσης (130.000) αφαιρείται εξ ολοκλήρου από τον κωδικό της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο. γιατί, όπως αναφέρεται στην εισήγηση, κάποιοι τομείς (πολιτιστικά, γυμναστήρια, βιβλιοθήκη, ψηφιδωτά, ωδείο, χωρωδία, ΚΑΠΗ) δεν λειτουργούν ή θα

Αγνοείται από προχθές το Ελληνικό δεξαμενόπλοιο"Ορφέας"...





  

   Αγνοείται από τις 6/10 το ελληνόκτητο  «Ορφέας» με σημαία Μπαχαμών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας Grace Management SA, το πλοίο είχε αγκυροβολήσει έξω από
το Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού, ενώ η επόμενη γνωστή θέση του το εμφάνιζε να κατευθύνεται προς το Λάγος της Νιγηρίας. 
Στο πλοίο επιβαίνουν 24 άτομα μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, ο πλοίαρχος και ο α’ μηχανικός, και 22 Φιλιππινέζοι.
Το πλοίο ήταν φορτωμένο με 32.000 τόνους βενζίνης....

Τράπεζα της Ελλάδος: ποτέ δεν άνηκε στο δημόσιο