ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Το φλερτ Erdogan-Trump πλησιάζει στο τέλος του.


Του Κώστα Ράπτη
Την ώρα που οι φιλελεύθεροι της Δύσης καταγγέλλουν για ισλαμοφοβία; τον Donald Trump μετά το προεδρικό του διάταγμα που μεταξύ άλλων απαγορεύει προσωρινά την είσοδο των πολιτών επτά μεσανατολικών κρατών στο αμερικανικό έδαφος, στην Τουρκία, που μάλιστα κυβερνάται από ένα κόμμα του πολιτικού Ισλάμ, οι δημόσιες αντιδράσεις είναι εξαιρετικά συγκρατημένες.

Αν εξαιρέσει κανείς τις
προσεκτικά διατυπωμένες δηλώσεις του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, οι Τούρκοι ιθύνοντες δείχνουν ότι δεν επιθυμούν να έρθουν σε αντιπαράθεση με τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου. Ο Tayyip Erdogan σιωπά, τα επικριτικά δημοσιεύματα κινούνται εντός ενός πλαισίου ρουτίνας, ενώ οι αρθρογράφοι της μιντιακής του αυτοκρατορίας επιμένουν να επιχειρηματολογούν ότι όλα τα δεινά της περιοχής οφείλονταν στην κυβέρνηση Obama και τώρα θα βελτιωθούν.

Είναι τελικά το Σύμπαν ένα ολόγραμμα;

Τις πρώτες απτές ενδείξεις από παρατηρήσεις ότι το Σύμπαν δεν αποτελεί παρά ένα γιγάντιο και πολύπλοκο ολόγραμμα, μέσα στο οποίο όλοι ζούμε, πιστεύουν ότι ανακάλυψαν οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής Κώστα Σκενδέρη,καθηγητή Μαθηματικών Επιστημών του βρετανικού Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον.

Τα ευρήματα
Η θεωρία αυτή έχει υποστηριχθεί εδώ και χρόνια, αλλά έως τώρα δεν

La Repubblica: Αντί να πουν μπράβο στην Ελλάδα την οδηγούν σε πολιτική αυτοκτονία.




Η εφημερίδα της Ρώμης γράφει ότι 'πρόκειται για πασίγνωστο, πλέον, σενάριο' και ότι 'βρισκόμαστε και πάλι στη φάση της αντίστροφης μέτρησης'. Η 'La Repubblica' προσθέτει ότι 'μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αποφασίσει αν θα χορηγήσει τη νέα δόση βοηθειών για να πληρώσει τα χρέη της Αθήνας, χωρίς την οποία η χώρα μπορεί να οδεύσει προς χρεοκοπία πριν από το Καλοκαίρι'.

Spiegel: Οι πρόσφυγες πεθαίνουν στην Ελλάδα και η Ευρώπη αδιαφορεί .


'Μέσα σε μια εβδομάδα πέθαναν πέντε πρόσφυγες σε ελληνικούς προσφυγικούς καταυλισμούς. Η Ευρώπη αγνοεί τη δυστυχία τους. Αντ´ αυτού οι Eυρωπαίοι ηγέτες συσκέπτονται για το πώς η ήπειρος θα απομονωθεί ακόμη περισσότερο' αναφέρει σε σχόλιό της η ιστοσελίδα του Spiegel.

Πριν από μια εβδομάδα οι πρόσφυγες που βρίσκονται στη Σάμο εξέπεμψαν

Άνοδος των ξένων επενδύσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο εν μέσω Brexit.




Ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός για τις ξένες επενδύσεις το 2016 ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, παρά την απόφαση των πολιτών να εγκαταλείψει η χώρα τους την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους φόβους που προκάλεσε η ψήφος υπέρ του Brexit σε αναλυτές και επενδυτές.

Οι ΗΠΑ στηρίζουν την ανάδειξη της Ελλάδας σε ενεργειακό 'παίκτη'.


Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την ανάδειξη της Ελλάδας σε σημαντικό "παίκτη" και περιφερειακό ενεργειακό κόμβο, επισήμανε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ μιλώντας στο Athens Energy Forum.

Ο Αμερικανός πρέσβης άσκησε επίσης σκληρή κριτική στην
ρωσική ενεργειακή πολιτική και τάχθηκε κατά της υλοποίησης έργων που περιορίζουν τη