ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

9 ΜΑΡΤΙΟΥ 1903 : ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΠΕΡΝΑ ΚΡΥΦΑ ΤΟΝ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ ΚΑΙ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!




ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΥΣ... ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ!


09/03/1904: Επιτροπή αξιωματικών, από τους Λοχαγούς του Πεζικού Αναστάσιο Παπούλα και Αλέξανδρο Κοντούλη, τον Υπολοχαγό του Πεζικού Γεώργιο Κολοκοτρώνη και τον Ανθυπολοχαγό του Πυροβολικού Παύλο Μελά, με δέκα συνοδούς, περνά τον ποταμό Αλιάκμονα και εισέρχεται στη Δυτική Μακεδονία. Σκοπός της επιτροπής, με εντολή της ελληνικής κυβέρνησης, είναι η επιτόπια εξέταση της κατάστασης σχετικά με τη συγκρότηση ένοπλης αμυντικής οργάνωσης στη Μακεδονία, για την αντιμετώπιση της βουλγαρικής δραστηριότητας εναντίον του εντοπίου ελληνισμού.

Συμμαχία Ελλάδας - Ιταλίας για τις ενάλιες αρχαιότητες


Τα αποτελέσματα μελέτης στη Μεσσηνία παρουσιάζονται σε ημερίδα στη Μπολόνια
Συμμαχία Ελλάδας - Ιταλίας για τις ενάλιες αρχαιότητες
Αθήνα 

Σε διεθνή ημερίδα για την ενάλια αρχαιολογία που φιλοξενείται την Παρασκευή στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια παρουσιάζονται τα πρώτα αποτελέσματα ελληνο-ιταλικού σεμιναρίου και μελέτης που διοργανώθηκε το 2010 υπό την αιγίδα του καθηγητή Αντρέα Νανέτι στη Μεσσηνία

Τα νησάκια στη νότια Μεσσηνία αποτελούν μία από τις ενδιαφέρουσες τοποθεσίες της Μεσογείου για διεθνή έρευνα και μελέτη της ενάλιας αρχαιολογίας. Το τοπίο και η αρχαιολογία «συναντώνται» σε ένα μοναδικό σημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Επαναπατρισμός ελληνικών αρχαιολογικών ευρημάτων Επιστράφηκαν από το μουσείο Γκέτι του Λος Αντζελες




Επαναπατρισμός ελληνικών αρχαιολογικών ευρημάτωντμήματα  ενός  επιτύμβιου αναγλύφου,  το  βασικό  κομμάτι  του  οποίου  βρίσκεται στο  Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου στην Αθήνα  και  μία ενεπίγραφη στήλη  από το  Θορικό  της Αττικής   από  όπου  είχε  κλαπεί, επιστράφηκαν  από το  Μουσείο  Γκέτι του  Λος Αντζελες  και  από  σήμερα το  πρωί βρίσκονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
 Πρόκειται συγκεκριμένα για  δύο τμήματα   από  ένα  επιτύμβιο στο  οποίο απεικονίζονται δύο γυναικείες μορφές, η κυρία καθισμένη αριστερά και η δούλη εμπρός της, που ακουμπά το δεξί της χέρι στο μάγουλο.
Το ανάγλυφο  έργο αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα γλυπτικής αττικού εργαστηρίου  και χρονολογείται στα τέλη  του 5ου π. Χ.  αιώνα.

Περί ήθους



Στο  ιστορικό συμβάν διαπιστώνουμε τη μεγαλοψυχία και μεγαλοθυμία του ηγέτη – νικητή…….και κάτι ακόμα…………..τη βαθύτατη περιφρόνηση - απαξίωση στους κόλακες.
Η διαφορά νοοτροπίας μεταξύ αρχαίων και νεοελλήνων έγκειται στο γεγονός ότι οι πρώτοι τηρούσαν αρχές και ηθικές αξίες με οιοδήποτε κόστος.
Οι δεύτεροι υπερασπίζονται την ανυπαρξία αρχών και ηθικών αξιών με οιοδήποτε κόστος.....।



Στη μάχη των Πλαταιών μαζί με τους Αιγινήτες υπηρετούσε ο Λάμπων υιός του Πυθέα ο οποίος αφού ζήτησε να δεί τον Παυσανία του είπε το εξής:
«Γιε του Κλεόμβροτου, οι υπηρεσίες που πρόσφερες είναι πέρα από κάθε προσδοκία. Οι Θεοί σου έδωσαν το προνόμιο να γίνεις σωτήρας της Ελλάδας και να γράψεις το όνομά σου στην ιστορία.

Η πιο sexy πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας του πλανήτη είναι Ελληνίδα (pics)



Η κ. Ρούλα Πατήλα, είναι πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕ Ζεφυρίου. Πολύ σοβαρή στα καθηκοντά της και εκτυφλωτική μέσα το γκρίζο του ελληνικού ποδοσφαίρου η νεαρή παράγοντας αντιμετωπίζει με ψυχραιμία το μέτριο ξεκίνημα της ομάδας της καθώς αυτή ηττήθηκε προχθές από τον Ηρακλή Ελευσίνας δεχόμενη 9 γκολ (μάλλον οι παίκτες χάζευαν την πρόεδρο τους).
Η Ρούλα Πατήλα που είναι γενικά ενεργή πολίτης έγραψε στην σελίδα της στο facebook για την κριτική που δέχτηκε από τον τοπικό τύπο με παροιμιώδη ψυχραιμία. Γράψτε ό,τι θέλετε, αλλά γράψτε σωστά το όνομά μου.

Θεά της μπάλας πραγματικά. Αυτή η χώρα δεν θα χρεοκοπήσει ποτέ.



http://www.blog.gr/article.php?id=60330&category_id=6

Ρεν: Αποδείχτηκε ισχυρή η στήριξη στην Ελλάδα



thumb
«Η ευρεία συμμετοχή των ιδιωτών αποδεικνύει την ισχυρή στήριξη που υπάρχει ως προς τις αποφάσεις που ελήφθησαν το Φεβρουάριο για το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα. Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αλληλεγγύης από τους διεθνείς εταίρους της Ελλάδας» δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την Οικονομία Όλι Ρεν αναφορικά με την επιτυχή έκβαση του PSI.
Παράλληλα, επισήμανε πως « η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα είναι αναπόσπαστο στοιχείο για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, στο μέλλον και συμβάλλει στη σταθεροποίηση ολόκληρης της ευρωζώνης».

ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ !!!




ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 (Β΄ ΜΕΡΟΣ).






● ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «HELIOS».
● ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ...«ΕΝΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ»!;!
● ΧΛΩΡΙΩΣΗ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ.
● ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2010 ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ – ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ;
Μερικά ακόμη ζητήματα που θέσαμε στην προ ημερησίας συζήτηση ήταν τα εξής:

ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ Η Ελλάδα αποφεύγει την χρεοκοπία



Πρώτο θέμα, ακόμη και με έκτακτα ρεπορτάζ, στα διεθνή ΜΜΕ είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του PSI. Αμέσως μετά την ανακοίνωση για τη συμφωνία, τα περισσότερα ξένα ΜΜΕ μετέδωσαν εκτάκτως την είδηση, μιλώντας για επιτυχημένη ανταλλαγή ομολόγων και για αποφυγή της χρεοκοπίας.

Η Ελλάδα αποφεύγει την χρεοκοπία
Συγκεκριμένα, το πρώτο άρθρο των Financial Times αναφέρει ότι «με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στην ιστορία» και συμπληρώνει: «Πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις προειδοποιούν ότι παρά την επιτυχία υπάρχει η πιθανότητα αγωγών από hedge funds και άλλους επενδυτές» λόγω της ενεργοποίησης των CDS.





Με την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI φεύγει από την πλάτη του ελληνικού λαού ένα τεράστιο βάρος 105 δισ. ευρώ, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα και κατά τη διάρκεια της οποίας προανήγγειλε ότι η εισήγησή του προς το υπουργικό Συμβούλιο αφού προηγουμένως λάβει την έγκριση του Eurogroup που βρίσκεται σε εξέλιξη θα είναι η ενεργοποίηση των Ρητρών Συλλογικής Δράσης ώστε το ποσοστό συμμετοχής στην ανταλλαγή ομολόγων να ανέλθει σε ποσοστό πλέον του 95 τοις εκατό.

Τι χάνουν τα ασφαλιστικά ταμεία από το κούρεμα


Περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια ευρώ χάνουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Μόνο το ΙΚΑ χάνει περίπου 3,5 δις ευρώ. Εάν η ανεργία συνεχίσει να αυξάνει τα ταμεία θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην καταβολή συντάξεων και ιατροφαρμακευτικής δαπάνης.
Διάχυτος είναι ο προβληματισμός για το μέλλον των ασφαλιστικών ταμείων μετά το κούρεμα των ομολόγων που είχαν στην κατοχή τους.
Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως δε συντρέχει λόγος ανησυχίας όμως με την ανεργία να παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις το μέλλον των ασφαλιστικών ταμείων ειναι δεδομένο πως θα τεθεί και πάλι επί τάπητος.

Pontiako Festival 2010 Bochum - Serra