ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Οι προσπάθειες μας σε Ελληνικό και Διεθνές επίπεδο διεπιστημονικής συνεργασίας, με στόχο την κατανόηση, για την ανάδειξη του σημαντικού αρχαιολογικού χώρου του Ορφεα ΛΕΙΒΗΘΡΑ ΟΛΥΜΠΟΥ.

Ειδικότερα ο κάθε μουσικός επιστήμων, να υποχρεούται να κάνει  το μάστερ μεταπτυχιακό , στον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο του Ορφέα την πόλη ΛΕΙΒΗΘΡΑ ΟΛΥΜΠΟΥ   με στόχο την κατανόηση και περαιτέρω ανάπτυξη της Μουσικής σύλληψης με την οποία ο ΟΡΦΕΑΣ καλλιέργησε τους επιμέρους κλάδους που κίνησαν το ενδιαφέρον του και του ανθρωπιστικού ιδεώδους σε κάθε κλάδο…!

Επίσκεψη: από τρεις Έλληνες επιστήμονες είχαμε σήμερα στα Λείβηθρα, στην πόλη του Ορφέα  από τούς Dr, Βρίτσιο Αριστοτέλη ,  Dr, Παπατσίκη Ευθύμιο και Βασίλειο.
 Ο σκοπός αυτών των επισκέψεων παράλληλα , με την υπό δημιουργία  συλλόγου,  με την επωνυμία ΟρφεαςΛειβηθρα Όλυμπος εμπίπτουν, αυτοτελώς, όπως δηλώνει ο κύριος Γιάντσιος Κων/νος στο πλαίσιο της ανάδειξης του σημαντικού για εμάς τουλάχιστον,[ αν και δεν είμαστε πολλοί…] αρχαιολογικού χώρου του Ορφεα και τής ιστορίας μάς. Δραστηριοποιώντας, την   πολιτιστική, και πολιτισμική, ευαισθησία, του επιστημονικού και καλλιτεχνικού κόσμου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, της τοπικής αυτοδιοίκησης, και της κοινής γνώμης για Εθνικά θέματα που έχουν σχέση και επηρεάζονται από ΤΩΝ ΟΡΦΕΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΛΕΙΒΗΘΡΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ σαν Γραμματεία και Ιδέα.



 Ο Dr, Βρίτσιος Αριστοτέλης ,  Dr, Παπατσίκης Βασίλειος και ο Γιάντσιος κων/νος απο το 2007 στον αγώνα ανάδειξης των Λειβήθρων...!
Ο μύθος αναφέρει τον Ορφέα γεννημένο στις σπηλιές του Ολύμπου,  κοντά στα Λείβηθρα και την Πίμπλεια.  Επίσης ότι και είχε βίαιο θάνατο, από γυναίκες της Πιερίας που τον θανάτωσαν στην παραολύμπια χώρα του Δίου, εκεί κυλούσε ένα ποτάμι ο Ελικών, στα νερά του οποίου θέλησαν να ξεπλύνουν το αίμα του Ορφέα.
Το ποτάμι τότε, για να μη συντελέσει στον καθαρμό του φονικού, εξαφανίστηκε μέσα στη γη και βγήκε καθαρό στο Δίον με το όνομα Βαφύρας. Από εκεί, πλωτός πια ποταμός, κύλησε προς τη θάλασσα.



Ο Dr, Βρίτσιος Αριστοτέλης ,  Dr, Παπατσίκης Βασίλειος και Ευθύμιος απο το 2007 στον αγώνα ανάδειξης των Λειβήθρων...!


Εξαιτίας αυτών, και αναγνωρίζοντας, την  σχετικότητα  των δυο αρχαίων πόλεων του Δίου, και των Λειβήθρων, συνδυάζοντας πάντα τις επίσκεψης μας, με το Μουσείο του Δίου έτσι και σήμερα, εξάλλου, αυτό κάναμε πάντα …!

Ωστόσο, αναφορικά, κρίμα ,τουλάχιστον σήμερα αλλά επικρατούν …! 
 Ο Dr, Βρίτσιος Αριστοτέλης , Εδώ σώζετε ακόμη η πηγή των μουσών
 Η άνω οδός των Λειβήθρων, ο Λιθόστρωτος σε υψος 1000μ και 4μ. πλάτος οδηγούσε στην περιοχή του Πυθίου Ολύμπου, όπως σώζεται ακόμη…! Εδώ ο Λιθόστρωτος χιονισμένος όπως είναι σήμερα…! αισθάνεσαι ΔΕΟΣ...!!!!!!!!!!!

Η αρχαία ψυχή ζει μέσα μας αθέλητα κρυμμένη. Κωστής Παλαμάς
Ο εκ των Λειβήθρων ερχόμενος Γιάντσιος Κων/νος