ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Όλες οι πόλεις τις οποίες έχτισε ο Μέγας Αλέξανδρος


Όλες οι πόλεις τις οποίες έχτισε ο Αλέξανδρος αποτελούσαν μέρος στρατηγικού σχεδίου, που στόχο είχε την ανάμειξη του πληθυσμού και τον εξελληνισμό των κατακτημένων περιοχών. Εκτός από την ίδρυση αυτών των πόλεων, μια σειρά από οχυρώσεις και άλλου είδους έργα κατασκευάστηκαν με σκοπό να υποβοηθήσουν την αύξηση της παραγωγής, τη δημιουργία χερσαίων και υδάτινων εμπορικών δρόμων, και τη διατήρηση της ηρεμίας στις κατακτημένες περιοχές. Η πρώτη Αλεξάνδρεια που ιδρύθηκε, και συγχρόνως η πιο φημισμένη από όλες, ήταν η Αλεξάνδρεια η εν Αιγύπτω ( 331 π.Χ.). Ο Αλέξανδρος αντιλήφθηκε την αναγκαιότητα για την ίδρυση μιας πόλης στο Δέλτα του Νείλου που θα έδινε στις μεσόγειες πόλεις της Αιγύπτου μια διέξοδο στη θάλασσα, με πρόσθετο σκοπό η καινούργια πόλη να αντικαταστήσει στην οικονομική ζώνη της ανατολικής Μεσογείου την Τύρο της Φοινίκης.Ο Αλέξανδρος επέλεξε ο ίδιος το σημείο στο οποίο θα χτιζόταν η πόλη, ενώ επέβλεψε και τη σχεδίαση της. Η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπως ακριβώς την οραματίστηκε ο Αλέξανδρος, εξελίχτηκε σε σημαντικότατο λιμάνι και μεγάλο εμπορικό σταθμό, ενώ σύντομα αναδείχθηκε σε λίκνο του ελληνικού πολιτισμού.


Ο Θαλής από την Μίλητο της Μικράς Ασίας

Ο Θαλής από την Μίλητο της Μικράς Ασίας ηταν ο Εφευρέτης της Φιλοσοφίας.Γεννήθηκε γύρω στα 624 π.Χ. και πέθανε περί το 546 π.Χ. και ηταν απο τους πρώτους στοχαστες που ειχαν την περιέργεια να μαθουν ποια είναι η αρχή του κόσμου και ποιο είναι το στοιχείο εκείνο από το οποίο δημιουργήθηκαν τα πάντα.Ο Θαλής επιχείρησε να ικανοποιήσει την περιέργειά του υιοθετώντας έναν νέο τρόπο προσέγγισης διαφορετικό από την θρησκεία και την μυθολογία. Κι ο νέος αυτός τρόπος προσέγγισης των πραγμάτων, που εισηγήθηκε, είναι η φιλοσοφία, η οποία βασίζεται στην λογική και την παρατήρηση. Ακολουθώντας την φιλοσοφία, λοιπόν, ο Θαλής οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι αρχή των πάντων είναι το νερό, πράγμα που δικαιολογεί και τον ισχυρισμό του ότι η γη στηρίζεται στο νερό.


Με την επισήμανσή του αυτη σχετικά με το νερό ικανοποίησε την περιέργειά του ως προς το ποιο θα μπορούσε να είναι το στοιχείο από το οποίο δημιουργήθηκε ο κόσμος. Η περιέργεια, όμως, παρακίνησε τον Θαλή να σκεφτεί κι άλλα πράγματα, όπως ότι ο μαγνήτης έχει ψυχή και, ως εκ τούτου, μπορεί να συμπεριφέρεται όπως εμείς οι άνθρωποι. Η άποψη αυτή δεν είναι τόσο εξωπραγματική όσο εκ πρώτης όψεως φαίνεται, αν σκεφτούμε ότι σήμερα πολλοί επιστήμονες διατείνονται ότι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές –οι οποίοι, για την κοινή γνώμη, όπως οι μαγνήτες, δεν μπορούν να εξισωθούν με τους ανθρώπους– διαθέτουν ψυχή και, κατ’ επέκταση, έχουν την ικανότητα να προβαίνουν σε ανάλογες προς τις δικές μας νοητικού και συναισθηματικού χαρακτήρα ενέργειες.Ο Θαλής ανακάλυψε τον ηλεκτρισμό και ασχολήθηκε με την Γεωμετρια.

Στο Παρανέστι....Πάλι πρώτος ο Αλέξανδρος



Στον αναβαθμισμένο φέτος Paranesti Path 1ος τερμάτισε ο Αλέξανδρος Φωτιάδης με 4.12.132ος Petkov με 4.12.17
Στις γυναίκες,

ΚΥΡΙΕ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ !!!





  
   Είμαστε κι εμείς εδώ, καλέ μας Περιφερειάρχη.
Είμαστε κι εμείς εδώ, στις ρίζες του Ολύμπου, με 50 χιλιόμετρα χρυσαφένιες αμμουδιές και καταγάλανη θάλασσα.
Είμαστε κι εμείς εδώ, στα ιερά χώματα του Δίου και των Λειβήθρων, του Ελικώνα, του Βαφύρα, του Ενιπέα και του Συ.
Είμαστε κι εμείς εδώ, στον τόπο που ατενίζει όλη η πλάση το μαγεμένο Κάστρο της. 


Είμαστε κι εμείς εδώ, θεματοφύλακες της μυθολογίας, της Μακεδονίας και της ελληνικής ιστορίας.
Είμαστε κι εμείς εδώ, μας ευλογεί ο Άγιος Διονύσιος, η Αγία Κόρη και ο Όσιος Εφραίμ ο Σύρος.
Είμαστε κι εμείς εδώ, απόγονοι του Ευάγγελου Κοροβάγκου, που πρωτοστάτησε στην απελευθέρωση της Μακεδονίας και οραματίστηκε τη Μεγάλη Ελλάδα.

Η γη μας «κατέκτησε» το Ρήγα Φεραίο, το Βασίλειο Ιθακήσιο, τον αειθαλή Εμμανουήλ Κριαρά και τόσους άλλους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών.
Η γη μας έγινε φάρος αρχαιολογικού τουρισμού, θρησκευτικού τουρισμού, ορειβατικού τουρισμού, αγροτουρισμού και, ασφαλώς, καλοκαιρινού τουρισμού.

Στη γη μας αναγεννήθηκε, με το μόχθο και το μεράκι των κατοίκων της, ο Παλιός Παντελεήμονας, η Άνω Σκοτίνα, η Πούρλια και η Φτέρη, που έχουν μετατραπεί σε διάσημους παραδοσιακούς οικισμούς, ενώ «διψούν» να ξαναστηθούν η Παλιά Λεπτοκαρυά και η Παλιά Βροντού.
Η γη μας κατέχει την αυθεντική συνταγή για την αναβίωση της Αρχαίας Τραγωδίας στο φυσικό της χώρο, φιλοξενώντας κάθε χρόνο χιλιάδες φιλοθεάμονες απ’ όλο τον κόσμο και με άλλες ποικίλες παραστάσεις.

Νέα Έφεσος, Κονταριώτισσα, Άγιος Σπυρίδων, Βροντού, Καρίτσα και Δίον, συνθέτουν τον πιο εύφορο κάμπο στην Ελλάδα, ενώ η θάλασσά μας, χαρακτηρισμένη «αλιευτικό καταφύγιο», προσφέρει τα ποιοτικότερα αλιεύματα.

Την αίγλη του Ολύμπου ζήλεψαν οι Αμερικανοί, και «βάφτισαν» με το ίδιο όνομα το βουνό της Πολιτείας Ουάσιγκτον και το γαλανό του Πλαταμώνα οι Σαρδήνιοι ονομάζοντας έτσι την ομορφότερη ακρογιαλιά τους…
Το Κάστρο μας προβλήθηκε ως κορυφαίος προορισμός στη διαφημιστική καμπάνια για την Ελλάδα, με την ονομασία Meet the World in Greece και εμπνευστή το φωτογράφο Άρη Καλογερόπουλο.

Η ανακάλυψη της Ακρόπολης των Λειβήθρων, ζωντάνεψε παγκόσμια το μύθο του Ορφέα. Και η αρχαιολογική σκαπάνη δε στάματα εκεί…

Απολύθηκε ο Νίκος Μπογιόπουλος από το Ριζοσπάστη


 

 Αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας

 
  Απολύθηκε ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος από το Ριζοσπάστη, σύμφωνα με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Ο Ν. Μπογιόπουλος δεν δέχθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας, ενώ ήδη πριν από ένα μήνα είχε «κοπεί» η στήλη που διατηρούσε στην εφημερίδα (Ημεροδρόμος).

Επίσης, ήταν γνωστή εδώ και καιρό η δυσαρέσκεια ηγετικών στελεχών του Περισσού για τις δημόσιες τοποθετήσεις του δημοσιογράφου, ιδιαίτερα μετά την έκδοση του βιβλίου του «Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε», για το οποίο δεν είχε πάρει το «πράσινο φως» του κόμματος.

Πρόκειται, πάντως, για πρωτοφανή απόφαση, καθώς δεν είναι συχνό φαινόμενο η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ να απολύει εργαζομένους στο Ριζοσπάστη, κάτι για το οποίο υπεύθυνη είναι η διεύθυνση της εφημερίδας.  

newsbeast.gr