ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ Η ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΆ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ !!


ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΩΡΑΊΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΓΈΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2012 : Η Υποψήφια Βουλευτής Ν. Πιερίας με τους Ανεξάρτητους Ελληνες η ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΆ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ !
Ο Πρ. Δήμαρχος ,και Πρ. αντιδήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου Αστέριος Χονδρόπουλος ! Κων/νος Γιάντσιος!.
 ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΔΟΝΙ ΤΟΥ ΟΡΦΙΚΟΥ ΝΟΤΟΥ ΤΟΝ  ΧΡΗΣΤΟ ΝΑΤΣΙΟ  ΜΕ ΤΟ ΟΥΤΙ...!!!!!!! 

                                   Η  ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ  ΚΑΙ Η ΤΑΒΕΡΝΑ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ
 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ 
 

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ : ΑΚΤΕΣ ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΛΕΟΣ!!!!


Ελλάδα ή Τουρκία;;; Οι Ρώσοι πάνε Ελλάδα!!!  Οι φετινές κρατήσεις Γερμανών και στις ακτές Ολύμπου  αναμένεται να εμφανίσουν πτώση.

 Η Τουρκία είναι η βασική ατραξιόν μιας κατηγορίας τουριστών που προτιμούν τα μαζικά, φτηνά πακέτα διακοπών σε μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα.


ΑΚΤΕΣ ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΛΕΟΣ!!!!

Κι ενώ οι Ευρωπαίοι εταίροι στρέφονται προς ανατολάς κατά τη θερινή τους ραστώνη, οι Ρώσοι κάνουν την έκπληξη και επιλέγουν Ελλάδα. 
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα κρατήσεις, αναμένονται στην Ελλάδα περίπου 1 εκατομ. Ρώσοι τουρίστες, διπλάσιος αριθμός σε σχέση με πέρυσι...



 Δέστε σε πια κατάσταση  έχουνε ακόμη τα ΝΤΟΥΖ!!!! 
Στο χέρι μας είναι να μη ξανάρθουν οι Ρωσοι   ...Ε!!!! Συντηρήστε  τουλάχιστον τις παροχές των των υποδομών ( π.χ. ΝΤΟΥΖ)κλπ. 






Τα παπαγαλάκια του Σόιμπλε


Αντώνης Δελλατόλας
γράφει ο Αντώνης Δελλατόλας

Τι έχει συμβεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εκλογές του Μαΐου, εμφανίζεται να διεκδικεί να βγει πρώτο κόμμα στην επόμενη αναμέτρηση;
Μήπως ξεκαθάρισε τις ασάφειες στο οικονομικό του πρόγραμμα;
Μήπως ξεπετάχτηκαν πέντ’ - έξι «Τσιπράκια» και ενισχύθηκε η επικοινωνιακή του παρουσία;
Μήπως μελέτησαν οι πολίτες το πρόγραμμά του και αναφώνησαν: «εδώ είναι το ευτυχές μέλλον!»;
Τίποτε από όλα αυτά.

Ανδρομέδα-Παπακωνσταντίνου.Μάλαμας.στίχοι wmv.

Ελληνιστική περίοδος Πλούταρχος



Μετά τους μεγάλους φιλόσοφους και δασκάλους Σωκράτη, Πλάτωνα, και Αριστοτέλη, στην ανάπτυξη της παιδείας και της φιλοσοφίας συμμετέχει όλος σχεδόν ο Ελληνικός κόσμος, όπως διαμορφώθηκε μετά το θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου. Οι σπουδαιότεροι φιλόσοφοι της ελληνιστικής περιόδου είναι:
  • Ζήνωνας (341 -264 π.Χ.). Ίδρυσε τη Στωική Σχολή, σύμφωνα με την οποία ο άνθρωπος οφείλει να ζει σε συμφωνία με τη φύση και τη λογική.
  • Επίκουρος (342-271 π.Χ.). Ίδρυσε την ομώνυμη σχολή, σύμφωνα με την οποία ο άνθρωπος πρέπει να έχει σκοπό του την ηδονή και κυρίως την πνευματική ηδονή.
    Πλούταρχος
  • Ερατοσθένης (275-195 π.Χ.). Υπήρξε φιλόσοφος και γεωμέτρης, και ξεχώρισε τους πρώτους αριθμούς (κόσκινο του Ερατοσθένους).
  • Ευκλείδης (323-285 π.Χ.). Θεμελίωσε επιστημονικά τη γεωμετρία και την αριθμητική.
  • Αρχιμήδης (278-212 π.Χ.). Ήταν μεγάλος φυσικός, μηχανικός και μαθηματικός και ανακάλυψε πολλές συσκευές, που χρησιμοποιούνται σήμερα.
  • Αρίσταρχος. Δίδασκε ότι η γη κινείται γύρω από τον ήλιο και τον άξονά της και όχι ο ήλιος γύρω από τη γη. Τη θεωρία αυτή την απόδειξε αργότερα ο Γαλιλαίος.
  • Πλούταρχος (50-120 μ.Χ.). Στο σύγγραμμά του "Περί παίδων αγωγής", εκθέτει αξιόλογες κρίσεις και γνώμες για τη μόρφωση και την ανατροφή των παιδιών. Το σπουδαιότερο έργο του είναι οι "Παράλληλοι βίοι", που περιέχουν 50 βιογραφίες μεγάλων ανδρών της αρχαίας Ελλάδας και της Ρώμης γραμμένες παράλληλα, κατά ζεύγη.
  • Λουκιανός (120-200 μ.Χ.). Σημαντικά έργα του είναι το "Ενύπνιον" και οι "Νεκρικοί διάλογοι".

ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΟ-ΓΕΝΕΙΣ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΕΣ.

Ορφικός Ύμνος στον θεο Πάνα.

Πάνας, ο προστάτης των Ελλήνων πολεμιστών, ο πιο αδικημένος θεός των Ελλήνων, είναι αυτός απο τον οποίο προέρχεται η λέξη ΠΑΝΙΚΟΣ, γιατί αυτό ένιωθαν όσοι τα έβαζαν με την Ελλάδα και κατ' επέκταση μαζί του, ο Πάνας είναι το ''θύμα'' των χριστιανών (λόγο εμφάνισης) που στην προσπάθεια τους να δώσουν μια εικόνα στον ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΣΑΤΑΝΑ, έδωσαν αυτή του Πάνα προσθέτοντας του μια ουρά μια τρίαινα και το κόκκινο (της κόλασης και καλά) χρώμα. Του άλλαξαν και το όνομα, πότε σατανάς, πότε Εωσφόρος, πότε αντίχριστος. Ο Πάνας ήταν λάτρης και προστάτης της Ελλάδας του και των Ελλήνων αδελφών του, επιτέλους η αλήθεια πρέπει να λάμψει κάποτε.

Ποια Ελλάδα και ποιο ευρώ; - Πολ Κρούγκμαν "Έρχεται η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ σε όλη την ευρωζώνη"





 Ποια Ελλάδα και ποια "απειλή" εξόδου από το ευρώ; Φαίνεται ότι βιώνουμε κάτι πολύ ευρύτερο και αν λάβουμε υπ'όψιν το άρθρο του έγκυρου νομπελίστα οικονομολόγου Πολ Κρούγκμαν στους New York Times, σχεδόν τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει την πορεία της ευρωζώνης προς την ολική καταστροφή από την στιγμή που η Γερμανία επιμείνει στην πολιτική της ύφεσης και της περιορισμένης κυκλοφορίες χρήματος.

Το άρθρο είναι πραγματικά συγκλονιστικό και μάλιστα αναφέρει ότι εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, "η ευρωζώνη θα μπορούσε να καταρρεύσει με εκπληκτική ταχύτητα, σε διάστημα μηνών".
Ας το δούμε ολόκληρο:

Η Μέρκελ βγάζει... ΣΥΡΙΖΑ!!!



Μοιραία για την εκλογική τύχη της ΝΔ και του μνημονιακού κατεστημένου της χώρας μας ενδέχεται να αποβεί η πολιτικά θρασύτατη, αλαζονική επίδειξη ισχύος της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ απέναντι στην πατρίδα μας. Το τηλεφώνημά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, με το οποίο απαίτησε (υπό το πρόσχημα της «σκέψης» της) τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, δεν δείχνει μόνο την απόλυτη περιφρόνηση του Βερολίνου προς το ελληνικό Σύνταγμα, βάσει του οποίου είναι αδύνατον να προκηρύξει δημοψήφισμα μια υπηρεσιακή κυβέρνηση και μάλιστα χωρίς καν την ύπαρξη Βουλής, η οποία είναι αρμόδια για...

Ε, ρε γλέντια, γάμος στη Συγγρού!



Η Ντόρα ανέστειλε τη λειτουργία του κόμματος της και κατεβαίνει από κοινού με τον Αντώνη στις εκλογές της 17ης Ιουνίου με σκοπό να λάβουν ως δώρο γάμου τις 50 έδρες.

Ο γάμος έγινε σήμερα στις 6 το απόγευμα και η δεξίωση θα δοθεί...
στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Στη συνέχεια το γλέντι θα συνεχιστεί μέχρι πρωίας στη Συγγρού!

Πρόεδρος της Σερβίας ο Τόμισλαβ Νίκολιτς



Πρόεδρος της Σερβίας ο Τόμισλαβ Νίκολιτς





   Ο Νίκολιτς, πρώην σύμμαχος του αποθανόντος ισχυρού άνδρα στη Σερβία Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των εκλογών στη Σερβία και πρόεδρος της χώρας αν και με μικρή διαφορά τον νυν πρόεδρο Μπόρις Τάντιτς.
Σε ένα δεύτερο γύρο στον

Κατερίνη : Τα κεράκια ήταν πιο ακριβά από την τούρτα........



  Στο Καφέ του Χρήστου Πουτσίκη  στην οδό Κύπρου, χθές,  ευχήθηκαν χρόνια πολλά στον φίλο τους  και συνάδελφο Θόδωρο Σιαμάγκα για τα 47 γενέθλια του, οι συνάδελφοι του
Τσαλός Νίκος, Φωτίου Ανέστης, Κούτλας Γιώργος και ο συνταξιούχος πια προϊστάμενος της Τεχνικής Εκπαίδευσης Αντωνάκης Ηλίας.
Άναψαν μόνο ένα κεράκι γιατί τα 47 κεριά  ήταν ακριβότερα κι από την τούρτα.........

Οι Πόντιοι της Νέας Υόρκης τίμησαν την ημέρα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού...


... υψώνοντας την σημαία του Πόντου στο Bowling Green Park της Νέας Υόρκης.

Δείτε το βίντεο ...

Ήρθε η ώρα για πανστρατιά της Νέας Δημοκρατίας




 Επιτέλους τελείωσαν οι αναβολές, οι δικαιολογίες, η μεγάλη αναμονή, η αναποφασιστικότητα. Βαδίζουμε ολοταχώς προς τις νέες εκλογές!

Και λέω επιτέλους, γιατί οι εκλογές μας δίνουν την ευκαιρία να ακούσουμε λεπτομερώς και δια στόματος Αντώνη Σαμαρά, για ακόμα μια φορά[ντιμπέιτ]
τις μοναδικές σοβαρές προγραμματικές δηλώσεις ενός κόμματος, που παρά τις αβλεψίες και προχειρότητες του παρελθόντος, επανέρχεται στην αρχική του τροχιά, της τροχιά του ιδρυτή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του έβαζε πάντα το καλό της Πατρίδας!

Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε αρκετές φορές τον αρχηγό της Ν.Δ. τις τελευταίες μέρες, να μας καλεί σε έναν αγώνα με γνώμονα το Καλό, την Προκοπή του Τόπου, το Μέλλον των Νέων, την Αξιοπρέπεια των Ελλήνων, την Ανάκαμψη, την Ευημερία. Ακούσαμε επίσης αναφορές σε ένα πρόγραμμα κοστολογημένο, προσγειωμένο, ειλικρινές που το καταλάβαμε όλοι μας. Ευχάριστη η απουσία της ξύλινης γλώσσας. Στη θέση της ο μεστός, ζεστός, ανθρώπινος, πατριωτικός λόγος του Αντώνη Σαμαρά. Βλέπετε τόσα και τόσα χρόνια μας είχαν μάθει σε εντελώς, μα εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις... Τώρα ήρθε η ώρα της σοβαρής Ελπίδας, της πολυπόθητης και πραγματικής Αλλαγής, του καλλίτερου Αύριο.

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΡΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 71η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ





Φίλες και Φίλοι,οι μνήμες ζωντανεύουν και τα συναισθήματα όλων μας είναι διάχυτατιμώντας και φέτος στην Πιερία την επέτειο της Μάχης της Κρήτης. ΜιαςΜάχης, που έμεινε στην ιστορία για την αντιστασιακή δράση ενάντια στηνΓερμανική εισβολή.Τιμούμε τους ηρωικούς Κρητικούς καιΣυμμάχους για την αγωνιστικότητα, το πείσμα και την αυτοθυσία τουςαπέναντι στην άρτια εξοπλισμένη πολεμική μηχανή της ναζιστικήςεπίθεσης.71 χρόνια μετά γιορτάζουμε κάτω από

Ημέρες οικονομικής ευημερίας στη Ρωσία: Μειώθηκε κι άλλο η ανεργία στο 5,8%



 
  Το οικονομικό "μπουμ" που βιώνει η Ρωσία συμπαρασύρει προς τα κάτω και την ανεργία στην χώρα: Στο 5,8% υποχώρησε το ποσοστό της ανεργίας στη Ρωσία τον Απρίλιο, από 6,5% που ήταν τον προηγούμενο μήνα, με τον αριθμό των ανέργων να διαμορφώνεται σε 4,4 εκατομμύρια.
Το ποσοστό ανεργίας του Απριλίου είναι το χαμηλότερο από το Μάιο του 2008. Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της χώρας ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν την ανεργία στο 6,4%.

Ελλάδα ή Τουρκία;;; Οι Ρώσοι πάνε Ελλάδα!!! Αυτά : οι δυο (αντιδημάρχοι) της ενότητας ανατολικού Ολύμπου, είναι καταφανές ότι ακόμη δεν τα αντιλήφθηκαν...;;;

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ : Οι φετινές κρατήσεις Γερμανών και στις ακτές Ολύμπου  αναμένεται να εμφανίσουν πτώση.
 Η Τουρκία είναι η βασική ατραξιόν μιας κατηγορίας τουριστών που προτιμούν τα μαζικά, φτηνά πακέτα διακοπών σε μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα.




ΑΚΤΕΣ ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΛΕΟΣ!!!!

Κι ενώ οι Ευρωπαίοι εταίροι στρέφονται προς ανατολάς κατά τη θερινή τους ραστώνη, οι Ρώσοι κάνουν την έκπληξη και επιλέγουν Ελλάδα. 
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα κρατήσεις, αναμένονται στην Ελλάδα περίπου 1 εκατομ. Ρώσοι τουρίστες, διπλάσιος αριθμός σε σχέση με πέρυσι...




 (Οι δυοαντιδημάρχοι) της ενότητας ανατολικού Ολύμπου

 Δέστε σε πια κατάσταση  έχουνε ακόμη τα ΝΤΟΥΖ!!!! 

Στο χέρι μας είναι να μη ξανάρθουν ...Ε!!!! Συντηρήστε  τουλάχιστον τις παροχές των υποδομών ( π.χ. ΝΤΟΥΖ)κλπ. 








Η Ρωσία αποτελεί πλέον ένα ανερχόμενο τουριστικό target group, με χώρες όπως η Ελλάδα και η Τουρκία να το διεκδικούν δυναμικά. Παρά το γεγονός ότι η Τουρκία είναι παραδοσιακά ελκυστική στα μάτια των τουριστικών πρακτόρων λόγω των οικονομικών πακέτων διακοπών,
οι Ρώσοι δείχνουν ωστόσο να ψηφίζουν φέτος...σουβλάκι αντί για κεμπάπ...!
Ε!!! εφόσον μας προτιμούνε ας μας κοψουν και τα χορτα..!  













«Στο σφυρί» ο Σκορπιός


Μπορεί ο παππούς της να έβαλε όρο ότι το ιδιωτικό νησί της οικογενείας δεν θα πρέπει να πωληθεί ποτέ, αλλά μόνο να προσφερθεί δωρεάν στους εργαζόμενους της Ολυμπιακής Αεροπορίας, αλλά τα δεδομένα φαίνεται πως έχουν αλλάξει σήμερα για την οικογένεια Ωνάση – και όχι μόνο.

Έτσι, όπως ανακοινώθηκε, η Αθηνά Ωνάση...
, μοναδική κληρονόμος μιας αμύθητης περιουσίας, αποφάσισε να πουλήσει τον Σκορπιό, το όμορφο νησάκι που από πάππου... προς εγγονή, βρέθηκε στα χέρια της.

Το ΤΕΡΑΣΤΙΟ βιογραφικό του κακού παιδιού...!!



O Aντωνάκης...το κακό παιδί !!! 

Ο Αντώνης σε μοναδική κολοτούμπα....

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ..ΛΑΣTΙΧΟ






OI EYΡΩΠΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ   ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ...ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΑΠΟΙΚΙΑ...

SEX: Οι ώριμες γυναίκες είναι πιο πρόστυχες!!!



Όσο πιο παλιό είναι το κρασί τόσο πιο ωραία γεύση έχει!
Έτσι δε λένε?


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΒΡΕ ΟΡΝΙΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΠΑΣΟΚ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΣΑΣ!!



Απορούμε για το ποιός μ@λ@κας εκτός απο τους βολεμένους θα ψήφιζε πασόκ σήμερα 


ΔΕΙΤΕ ΡΕ ΚΟΡΟΪΔΑΡΕΣ – ΠΩΣ ΟΙ ΑΙΣΧΡΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΝΕΙΣ !!! ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ, ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΚΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ, ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΖΟΥΝ ΖΩΗ ΧΑΡΙΣΑΜΕΝΗ , ΟΙ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ …..