ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ακραίες παλίρροιες από τη συζυγία Γης-Ήλιου-Σελήνης




Η πλημμυρίδα ανεβαίνει πολύ ψηλότερα από ό,τι συνήθως αυτές τις ημέρες λόγω της συζυγίας, ή ευθυγράμμισης, ανάμεσα στη Γη, στον Ήλιο και στη Σελήνη.
Οι παλίρροιες προκαλούνται από τη βαρυτική έλξη της Σελήνης και του Ήλιου σε μεγάλες μάζες νερού. Το φαινόμενο είναι όμως πιο έντονο αυτές τις ημέρες επειδή η Σελήνη βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο (συζυγία) και η βαρυτική έλξη της έρχεται να προστεθεί στη βαρυτική έλξη του Ήλιου.
Επιπλέον, οι βαρυτικές δυνάμεις που δέχεται η Γη από τον Ήλιο και τη Σελήνη βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο μέγιστο: Στις 2 Ιανουαρίου η Γη βρέθηκε στο περιήλιο, δηλαδή στην ελάχιστη απόστασή της από τον Ήλιο. Και λίγες ημέρες αργότερα, στις 10 Ιανουαρίου, η Σελήνη βρέθηκε στο περίγειο, την ελάχιστη απόστασή της από τη Γη.

= "Ασκληπιεία": Οι ναοί-θεραπευτήρια της ελληνικής αρχαιότητας



"Ο Απόλλωνας, ο ιδιαίτερος ιατρός των Θεών εκπροσωπούσε τον Ήλιο, φωτοβόλο και Θερμουργό του Σύμπαντος, στον οποίο είχαν αποδώσει εξαιρετικές ιατρικές ιδιότητες. Στον ήλιο απέδιδαν την σωτηρία της Γης και επομένως εξήρτησαν από τον Ήλιο την προέλευση της Ιατρικής.
Στους πρώτους χρόνους, οι πάσχοντες κατέφευγαν στους ναούς των Θεών επικαλούμενοι την βοήθειά τους για την απαλλαγή τους από τα δεινά για τα οποία θεωρούσαν τους ίδιους τους Θεούς υπεύθυνους.
Στους ναούς αυτούς, όμως, ουσιαστικά δεν γινόταν θεραπείες. Απλά γινόταν επίκληση της θεραπευτικής βοήθειας των Θεών. Κι επειδή κάθε Θεός ή Θεά του Ολύμπιου Πάνθεου και πέρα απ 'αυτό σχετιζόταν με συγκεκριμένες ασθένειες κι επομένως με τις αντίστοιχες θεραπείες-σύμφωνα με την πίστη ότι ο Θεός στέλνει τα κακά κι ο Θεός τα παίρνει- φρόντιζαν με θυσίες, σπονδές κλπ. ώστε οι Θεοί να διάκεινται ευμενώς προς τους ίδιους και να τους προστατεύουν.
Αργ

Opera Chaotique - The Phantom of the Opera Is Dead

O ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ



Η Ελλάδα καίει τα ιερά της κειμήλια για να ζεσταθεί.




Φτάσαμε λοιπόν και σ΄αυτό το κατάντημα; Η είδηση πέρασε στα ψιλά από τα καθεστωτικά ΜΜΕ για να μην χαλάσει το «καλό» μνημονιακό κλίμα, περιμένοντας μάλιστα και τη δόση.

Χιλιάδες χρόνια στεκόταν εκεί στο Βοτανικό...
η ιερή ελιά του Πλάτωνα, του λαμπρότερου πνεύματος που έχει να επιδείξει η ανθρωπότητα. Χθες λοιπόν, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία η είδηση ότι κάποιοι άστεγοι της περιοχής αφαίρεσαν το ιερό δένδρο και το έκαψαν για να ζεσταθούν. 

Ο ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣ



Σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε στο Δήμο Δίου - Ολύμπου έχουμε πια τη δική μας τρικομματική κυβέρνηση.