ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Τσίπρας: «Άκυρο το Μνημόνιο με λαϊκή ετυμηγορία»



Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε χθες τη δεύτερη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Σκληρή απάντηση από τον Αντώνη Σαμαρά.
Τους άξονες και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στις οποίες θα γίνει ο διάλογος με τα κόμματα στην προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνηση παρουσίασε χθες ο Αλέξης Τρίπρας αφότου έλαβε την εντολή διερεύνησης σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Έτσι θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ...




Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν αρκετές απο τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος του Αλ. Τσίπρα. μεταξύ άλλων μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα προχωρήσει στην... αποποινικοποίηση ουσιών, στο διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους, σε

Ο Σωκράτης... ξαναδικάζεται



Περίπου 2.500 χρόνια μετά, ο φιλόσοφος που επηρέασε όσο κανένας άλλος τη φιλοσοφική σκέψη κάθεται και πάλι στο εδώλιοΠερίπου 2.500 χρόνια μετά, ο φιλόσοφος που επηρέασε όσο κανένας άλλος τη φιλοσοφική σκέψη κάθεται και πάλι στο εδώλιο

Μετά από συνάντηση που είχαν Στο πλευρό του Τσίπρα για κυβέρνηση ο Μίκης


Ανδρέας Μπελεγρής
Συνάντηση με το Μίκη Θεοδωράκη είχε απόψε το βράδυ ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας. Στη συνάντηση παρευρέθη  και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, κ. Μανώλης Γλέζος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγάλος Έλληνας μουσικός συνθέτης και πολιτικός εξέφρασε στη συνάντηση αυτή τη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου σε μια επόμενη εκλογική αναμέτρηση να αναδειχθεί πρώτο κόμμα.
Ο κ. Μίκης Θεοδωράκης, δεν κατέβηκε στις εκλογές της Κυριακής με το νεοσυσταθέντα πολιτικό σχηματισμό «ΣΠΙΘΑ», ωστόσο είχε αφήσει να εννοηθεί πως σκέφτεται συμμετάσχει σε επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Μετά τη συνάντηση αυτή κάτι τέτοιο φαίνεται πως δε θα γίνει και ο Μικης Θεοδωράκης θα υποστηρίξει τόσο προσωπικά όσο και μέσω της «ΣΠΙΘΑΣ» τον ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθυμίζεται πως ο Μίκης Θεοδωράκης μαζί με το Μανώλη Γλέζο είχαν αντισταθεί σθεναρά στην ψήφιση του Μνημονίου ΙΙ, είχαν δεχθεί επίθεση από τα ΜΑΤ σε διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος και είχαν μπει στη Βουλή διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Αγγελος Αθανασόπουλος ΕΚΤ: Η αλλαγή του Μνημονίου θα σημάνει έξοδο από την ευρωζώνη Για πρώτη φορά, η ευρωτράπεζα θέτει θέμα παραμονής της Ελλάδος στο ευρώ – Κινδυνεύει και η δόση του Μαϊου



Για πρώτη φορά από την έναρξη της ελληνικής κρίσης το 2010, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) παρενέβη την Τρίτη με τόσο σαφή τρόπο, προειδοποιώντας ουσιαστικά ότι αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει με την υπογραφή της δανειακής σύμβασης τότε θα τεθεί, εκ των πραγμάτων, στο τραπέζι η αποχώρησή της από την ευρωζώνη.

Aκρη-ακρη και ισια-ισια... συριζα & ΣΥ.ΡΙΖ.Α σπρωξτε να φυγει αυτη η μεθοδευμενη αθλιοτητα

Σημερα 10 κορυφαίοι Γερμανοι οικονομολόγοι & σύμβουλοι μαζί με τον γκουρού των σοφών έστειλαν επιστολή στην Μερκελ να κάνει στροφή 180 μοιρών...

ΤΩΡΑ η Αριστερά χρειαζεται & επιβάλλεται να σπρώξει τον καπιταλισμό να κάνει το μεγάλο άλμα στην ιστορία..

Αλλάζει όνομα, σήμα και ταυτότητα το ΠΑΣΟΚ




Χθες το βράδυ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μας περιέγραφε στην πιεσμένη από το εκλογικό αποτέλεσμα δήλωσή του ένα καινούριο κόμμα.
Το τόνισε παρόλο που μάλλον πέρασε στα ψιλά λόγω του ότι η προσοχή όλων ήταν στραμμένη στη μεγάλη ήττα του ΠΑΣΟΚ.

Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΤΩΝ ΛΕΙΒΗΘΡΩΝ ΟΛΥΜΠΟΥ



Λείβηθρα: Ο αρχαιολογικός χώρος

Ο Βασίλης είναι από τους ανθρώπους που έχουν άμεση σχέση με την μουσική οικογένεια,του Ορφέα και από τους πρώτους που συμμετείχαν ανελλιπώς, στις μουσικές εκδηλώσεις των Λειβήθρων από το 2007 με την ορχήστρα των αρχαίων Ελληνικών Οργάνων "ΟΡΦΕΙΑ ΑΡΜΟΝΕΙΑ" 

Που βρίσκονται όμως  τα Λείβηθρα;


Αφιερωμένο σε όλους…
Εμείς, απλά, σας ενημερώνουμε για την σημαντικότερη, προσωπικότητα, της αρχαιότητας, τον Ορφέα στον Όλυμπο στα Λείβηθρα ,
για τον δημοφιλέστερο μύθο των συναισθημάτων, και των ιδεών, ο «Ορφέας στον Άδη» ο «Ορφέας και η Ευρυδίκη» αυτό  είναι το μαγικό σύνθημα, που ανοίγει τις πόρτες του μυαλού και της καρδιάς. Ανοίγει τις σιδερένιες αόρατες πόρτες του σκότους, διαλύει, τα στατιστικά δεδομένα, της μεγιστοποίησης του τίποτα… και προωθώντας την αφύπνιση, μέσα από την Ελληνική γραμματεία, με στόχο την κατανόηση και περαιτέρω ανάπτυξη της Μουσικής σύλληψης με την οποία ο ΟΡΦΕΑΣ καλλιέργησε τους επιμέρους κλάδους, που κίνησαν το ενδιαφέρον του ανθρωπιστικού ιδεώδους, σε κάθε κλάδο…! Ιστορία, Λογοτεχνία, Λαογραφία, Θέατρο, Θεολογία, Μουσική, Φιλοσοφία, Αστρολογία, 


Ελπίζουμε τούτος ο ηλεκτρονικός τόπος να μας βοηθήσει να το πετύχουμε. 
{ Orfeasleivithra Olympos Κων/νος Γιάντσιος}
Στη περιοχή του Πιερικού-Μακεδονικού Ολύμπου.  Σημειώνεται το 1778 και στον χάρτη του Γάλου  (VOGACCE) η θέση των Λειβήθρων !
Αβίαστα προκύπτει από τις πηγές  ότι τα Λείβηθρα και ο εξαρτημένος ορφικός μύθος πρέπει να αναζητηθούν στους Πιερικούς πρόποδες του Ολύμπου, κοντά στα δώματα όπου κατοικούσαν οι Μούσες και σε μία πηγή όπου σύχναζαν, σε τέτοιο ίσως περιβάλλον που θα μπορούσε να έχει θρέψει μύθους για τα πανάρχαια ξωτικά και τον Ορφέα.


Από τον Στράβωνα γνωρίζουμε ότι βρισκόταν κοντά στην Πίμπλεια που, με τη σειρά της, ήταν και κοντά στο Δίον.  Στον Παυσανία η πληροφορία είναι συγκεκριμένη: ήταν κτισμένα “εν τω Ολύμπω”,  και μάλιστα  στο νοτιότερο  τμήμα, εκεί που το βουνό στρίβει από τη Θεσσαλία και κοιτά προς την Μακεδονία.

Σαμαράς: Δε βάζω υπογραφή στη διάλυση της χώρας



thumb
Σκληρή απάντηση έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος πρότεινε να αποσύρει ο πρόεδρος της ΝΔ με νέα επιστολή του στους ηγέτες της ΕΕ τις δεσμεύσεις του για την εφαρμογή του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.
Ολόκληρη η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά:
«Η Νέα Δημοκρατία είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο ακυβερνησίας και κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προκύψει κυβέρ

Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΟ 324 π.Χ.



ΣΤΗΝ ΩΠΗ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΕΝΩΠΙΟΝ 9.000
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΥΧΟΝΤΩΝ ΚΑΘΕ
ΦΥΛΗΣ, ΕΛΛΗΝΩΝ - ΠΕΡΣΩΝ ΚΑΙ ΜΗΔΩΝ
<< Σας εύχομαι, τώρα που τελειώνουν οι πόλεμοι, να ευτυχήσετε με την Ειρήνη.
Όλοι οι θνητοί, απ'εδώ και πέρα να ζήσουν σαν ένας λαός,
μονοιασμένοι για την κοινή προκοπή.
Να θεωρείτε την Οικουμένη Πατρίδα σας, με Κοινούς Νόμους,
όπου θα κυβερνούν οι άριστοι, ανεξαρτήτως φυλής.
Δεν χωρίζω τους ανθρώπους, όπως κάνουν οι στενόμυαλοι, σε Έλληνες και Βαρβάρους.
Δεν με ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών, ούτε η ράτσα που γεννήθηκαν.
Τους καταμερίζω μ'ένα μόνο κριτήριο, την Αρετή.
Για μένα, κάθε καλός Ξένος, είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας,
είναι χειρότερος από Βάρβαρο.
Αν ποτέ σας παρουσιαστούν διαφορές, δεν θα καταφύγετε στα όπλα,
παρά θα τις λύσετε ειρηνικά. Στην ανάγκη θα σταθώ εγώ διαιτητής σας.
Τον ΘΕΟ, δεν πρέπει να τον νομίζετε ως αυταρχικό κυβερνήτη,
αλλά ως κοινό ΠΑΤΕΡΑ όλων, ώστε η διαγωγή σας
να μοιάζει με τη ζωή που κάνουν τ'αδέλφια στην οικογένεια.
Από μέρους μου, θεωρώ όλους, ΙΣΟΥΣ, λευκούς και μελαμψούς.
Και θα ήθελα να μην είστε μόνο υπήκοοι της κοινοπολιτείας μου,
αλλά μέτοχοι, όλοι συνέταιροι.
Όσο περνάει από το χέρι μου, θα προσπαθήσω να συντελεσθούν αυτά που υπόσχομαι >>.

ΚΑΠΟΤΕ : ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!!!ΚΑΙ ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ!!!