ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Καμία πρόταση για θεσμικές αλλαγές...!!!!


Επί της ουσίας :Δεν βλέπουμε  πουθενά καμία πρόταση για θεσμικές αλλαγές και κυρίως την θέσπιση της απλής αναλογικής...!!! Κων/νος Γιάντσιος

Τι λέει ο Σαχινίδης για την επιστολή;



Μείζον πολιτικό και εθνικό θέμα προκύπτει μετά τις δηλώσεις του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Καμμένου, ο οποίος αφού ολοκλήρωσε τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια, δήλωσε πως αρνήθηκε να διαβάσει την έκθεση του Πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου, στην οποία περιγράφεται η τραγική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, με την αιτιολογία πως αυτή δεν έφερε καμία υπογραφή.

Γιατί θα συνεχίσει να ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θα γυρίσουμε στη δραχμή;


Έχοντας υπόψη μας τρία δεδομένα: 1) ότι δεν μπορούμε να έχουμε χρηματοδότηση με δανεικά από τις αγορές και 2) ότι ισχύει πλέον η μαθηματική σχέση, ΦΟΡΟΙ – ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ – ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΥΣΙΑ  = 0+, (δηλαδή ότι οι φόροι είναι τα μόνα έσοδά μας και ότι η διαφορά δεν μπορεί να είναι αρνητική) και 3) τα νέα δανεικά της τρόϊκας, θα πάνε στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στην πληρωμή των χρεών προς την τρόϊκα και εξόφληση των κουρεμένων ομολόγων του PSI, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι....
ο λογαριασμός δεν βγαίνει.

Δικομματισμός, τέλος..





Του Γιώργου Δελαστίκ
Συγκλονιστικά ήταν τα αποτελέσματα των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της περασμένης Κυριακής. Κονιορτοποίησαν κυριολεκτικά το επί τεσσαρακονταετία κυρίαρχο πολιτικό σκηνικό της μεταπολίτευσης. Κατακρήμνισαν στα πολιτικά Τάρταρα άπαξ διά παντός τον δικομματισμό ΠΑΣΟΚ και ΝΔ: Από 5.300.000 ψήφους που είχαν πάρει συνολικά τα δύο κόμματα-πυλώνες του συστήματος μόλις προ δυόμισι ετών,

Επτά θέσεις κατέθεσε στον Κάρολο Παπούλια ο Πάνος Καμμένος.


- Άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ σε όλη την Ελλάδα.

-Άμεση ανάληψη καταστατικού ελέγχου Τράπεζας της Ελλάδος.

-Συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους από το 1974, του PSI και της πρώτης δανειακής σύμβασης.

-Καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, για....
τα οποία «υπάρχει θέμα νομιμότητας»

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός με επική ανατροπή!



Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής Ευρώπης! Η ομάδα έκπληξη του Ιβκοβιτς έγραψε ιστορία! Πήγε την Πόλη, γύρισε με επική αντεπίθεση το ματς με την ΤΣΣΚΑ από τους -19 και με το 62-61 στέφθηκε πανάξια πρωταθλήτρια! Μπράβο σε όλους και ιδιαίτερα στους νεαρούς Έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού που φώναξαν παρών στα δύσκολα. 

Ο Αριστοτέλης είχε ανακαλύψει τη θεωρία της σχετικότητας(και όχι μόνο) χιλιάδες χρόνια πρίν τον Einstein ή οποιονδήποτε άλλο!!



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

"Της των δε ενόντων ρευστήν δύναμιν, εις κραταιάν θέσιν ισοκλίνουσα παν 
εν τη δομή των σμικρών μορίων πλέγμα ουσίας μέγεθος έστι τάδε: η της 
μάζης πολλαπλότητα εν διαδοχή, δις, μετά μεγέθους τριών μυρίων μυριάδων 
τριπλών ποδών προς την μονάδα του χρόνου".


Πράγμα που σημαίνει:

Το μέγεθος της περικλειόμενης ενέργειας που συγκρατεί τα μόρια στο πλέγμα 
της δομής τους είναι: Ο πολλαπλασιασμός της μάζας διαδοχικά δύο φορές,
 με το μέγεθος τριάντα χιλιάδες φορές το δέκα χιλιάδες (μετρούμενο σε) 
τρία πόδια προς τη μονάδα του χρόνου.

Δηλαδή

Η τραγική ιστορία των "σάπιων" και των "διαλυμένων" και τα πικρά δάκρυα των νταβατζήδων


Του Χάρρυ Κλυνν

@Τον ΓΑΠ που το έχετε κρυμμένο ρα
παιδιά; Έμαθα ότι θα τον βγάλετε στην
 εξέδρα μαζί με τον Παπακωνσταντίνου
δίπλα στον αρχηγό στην κεντρική
 ομιλία του ΠΑΣΟΚ στην πλατεία
Συντάγματος!





@Αντώναρος: «Να σώσουμε ότι
χτίσουμε τα τελευταία 30 χρόνια»
Τί χτίσατε ρε θρασύτατοι; Γκρεμίσατε
θέλεις να πεις!

@ΣΚΑΪ.... Στο κανάλι των...

εκβιαστοοικολογονταβατζήδων οι «σάπιοι» και οι «διαλυμένοι» έχουν στήσει το εμετικό του
πανηγύρι... Κακό να μην μπορείς να ελέγξεις το φόβο σου... Πολύ κακό!

@Ρε Φωτη Κουβέλη, ξεκούτιανες εντελώς;

7 διατροφικά λάθη που ανεβάζουν το δείκτη της ζυγαριάς



DER SPIEGEL: Αντίο Ακρόπολη

Der Spiegel: «Αντίο Ακρόπολη»
Συνεχίζουν την λάσπη τους με κάθε ευκαιρία τα γερμανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης...
Το τελευταίο χτύπημα έρχεται από το γνωστό για τα ανθελληνικά του αισθήματα «Der Spiegel».
Το νέο τεύχος του περιοδικού που κυκλοφορεί αύριο αφιερώνει στην Ελλάδα - για μια ακόμη φορά – το πρωτοσέλιδό του.
Με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα, το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και την στάση των Ελλήνων απέναντι στα μέτρα λιτότητας προβάλει την εθελούσια έξοδο της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα.
Ο τίτλος του είναι «Αντίο Ακρόπολη» και ο υπότιτλο αναφέρει: «Γιατί η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη».
der_spiegel1-660

mediagate.gr




Σε νέα πρόκληση κατά της Ελλάδα προχωρά η γερμανική επιθεώρηση der Spiegel, της οποίας το εξώφυλλο του τεύχους της Δευτέρας φέρει τον τίτλο «Αντίο Ακρόπολη».
Πρόκειται για ένα 12σέλιδο αφιέρωμα στην Ελλάδα, το οποίο απεικονίζει την Ακρόπολη διαλυμένη, με υπότιτλο «γιατί η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ».
Το αφιέρωμα αναφέρεται στις πρόσφατες εκλογές και τονίζει ότι η Ευρώπη αναζητά ένα σχέδιο Β για την Ελλάδα. «Η μέχρι τώρα πολιτική διάσωσης απέτυχε. Όλο και περισσότερο συνειδητοποιείται ότι η Αθήνα θα έπρεπε να εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση», γράφει η der Spiegel.
Το περιοδικό κάνει αναδρομή σε προηγούμενα αφιερώματα για την Ελλάδα και επισημαίνει την αλλαγή στάσης των συντακτών του Spiegel μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, οι οποίοι τώρα τάσσονται πλέον υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ.
«Η Ελλάδα θα λαμβάνει βοήθεια ακόμα και μετά την έξοδό της από το ευρώ, σύμφωνα με σχέδιο του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών», υποστηρίζει το περιοδικό, το οποίο σημειώνει ότι το Ταμείο διάσωσης, EFSF, θα σταματήσει να χορηγεί μόνο εκείνα τα χρήματα, τα οποία πηγαίνουν κατευθείαν στον ελληνικό προϋπολογισμό. Αντιθέτως, αναφέρεται ότι τα δισεκατομμύρια με τα οποία εξυπηρετείται το χρέος των κρατικών ομολόγων θα συνεχίσουν να χορηγούνται στην Ελλάδα, ώστε να καταστεί δυνατόν να αποτραπούν απώλειες στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι οποίες τελικά θα είχαν αντίκτυπο στους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών.
Στο άρθρο τονίζεται ακόμη ότι αν η Ελλάδα εξακολουθήσει να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα δικαιούται να λαμβάνει βοήθεια από τις Βρυξέλλες, όπως και τα υπόλοιπα κράτη με δικό τους νόμισμα, όταν αντιμετωπίζουν μια δύσκολη κατάσταση. Τότε, διευκρινίζεται, αυτή η βοήθεια δεν θα χρηματοδοτείται από τις χώρες της Ευρωζώνης, αλλά από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ.
Ενδεικτική πάντως των προθέσεων στο εσωτερικό του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού είναι δήλωση του επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος σημειώνει ότι μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα σήμαινε «ούτε το τέλος του ευρώ ούτε το τέλος της ΕΕ» και προσθέτει ότι «πρέπει να διατηρήσουμε την οικονομική δύναμη της Γερμανίας. Αυτό είναι σημαντικότερο από την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».
πηγή: NewsKosmos.Com/news.pathfinder.gr

Αδιέξοδο στη σύσκεψη-Νέες επαφές Παπούλια το απόγευμα


thumb
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των Α. Σαμαρά, Ε. Βενιζελου, Α. Τσίπρα  υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μία τελευταία προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Θα ακολουθήσουν κατ' ιδίαν συναντήσεις του Κ. Παπούλια στις 19.30 με τον Πάνο Καμμένο, στις 8.30 με την Αλέκα Παπαρήγα, στις 9.30 με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και στις 10.30 με τον Φώτη Κουβέλη.
15:08 «Παράλογο και πρωτοφανές» χαρακτήρισε οΑλέξης Τσίπρας το αίτημα του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή να δώσει ψήφο ανοχής, σε μία ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας. 
Από το ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητούν συμφωνία ούτε ανοχή ζητούν συνενοχή στο έγκλημα και εμείς δεν την παρέχουμε, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος και ζήτησε να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της σημερινής συνάντησης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε οι πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. 

14:30 «Kατέβαλα κάθε προσπάθεια για το σχηματισμό κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, δεν ακούει την εντολή του ελληνικού λαού και δεν δέχεται όχι μόνο το σχηματισμό μίας βιώσιμης κυβέρνησης, αλλά και την ανοχή σε μία κυβέρνηση που θα αναλάμβανε μάλιστα την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω που το πάει», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τη σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
14:25 Για αδιέξοδο στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  έκανε λόγο ο Ευάγγελος

Σε τι διαφέρει η Προεδρευόμενη από την Προεδρική Δημοκρατία;





Όπως έχει γίνει αντιληπτό στους φίλους αυτού εδώ του blog, υπάρχουμε και αγωνιζόμαστε με τις ιδέες μας για να αλλάξει το πολιτικό σύστημα της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας σε Προεδρική. Όμως, για να μπορέσει ο αναγνώστης να αντιληφθεί γιατί ακριβώς μιλάμε, και να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη, θα πρέπει να γνωρίζει τις κύριες διαφορές μεταξύ αυτών των δύο πολιτικών συστημάτων.
Οι κύριες λοιπόν διαφορές μεταξύ του ισχύοντος στη χώρα μας πολιτικού συστήματος της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και του πολιτικού συστήματος της Προεδρικής Δημοκρατίας, διαμορφωμένου μάλιστα κατάλληλα για τη δική μας κοινωνία και ιδιοσυγκρασία, είναι οι εξής:...


ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ


ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ




(7) Η νέα πραγματικότητα πάντως που μας  πρόκυψε από τις επαφές που είχαμε με πολίτες όλης της Πιερίας, είναι  η ανάγκη εν πρώτοις να καταφέρουμε με κάθε μέσον να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε…!

ΤΑ Ως αποτέλεσμα, λόγο των εκλογών και όπως αυτές   έχουν εξελιχτεί,  kai και λόγω και το ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας είχαμε μικρή  «εκεχειρία»...!
 Και αφορά την εικόνα... η την αποκατάσταση της αληθείας, στην ενότητα του ανατολικού  Όλυμπου, σε σχέση και όπως αυτή παρουσιάζεται  στην ανοιχτή επιστολή των δυο ( αντιδημάρχων) του νότου η όποια  διαβάστηκε μεταξύ άλλων, και στη εκπομπή του Άκη Τάτση στη Δίον τηλεόραση .  
Το «Αγκάθι» ήταν μέχρι και το 2006 στην  κεντρική διάβαση της Λεπτοκαρυάς...!!!

 Αποδειγμένα στο σημείο αυτό δεν υπήρχε για τους οδηγούς, η απαιτούμενη, και η προβλεπόμενη, «ορατότητα», και δικαιολογημένα  χαρακτηρίστηκε ως η αιματηρή διάβαση, λόγο των    πολλών  τροχαίων ατυχημάτων ,εις την οποία   χάθηκαν άδικα ανθρώπινες ζωές,  πέντε θύματα τον αριθμό μέχρι το 2006.

Αποτέλεσμα : οι θάνατοι που προερχόταν  από τα τροχαία  ατυχήματα στο σημείο,  όχι μόνο μπόρεσαν να ελαττωθούν, αλλά  δεν έχουμε ως σήμερα κανένα θύμα από το 2006 …!!!!
 Κύριοι: δυο αρμόδιοι της ενότητας του νότου …!!!!
Ποιος υλοποίησε  τη λήψη προληπτικών μέτρων…; Ποιος γκρέμισε τις τσιμέντοκατασκευές…; Ποιος  άνοιξε 3 μέτρα σε πλάτος τα  πεζοδρόμια,  και μάλιστα στην  πλευρά εκτός σχεδίου άνοιξε 4 μέτρα…; Ποιος έφερε για πρώτη φορά,  έστω τους παλλόμενους Φώτο – σημαντήρες  στο χωριό, και μπορείς τώρα  να βλέπεις  την πρώην αιματηρή διάβαση από απόσταση
500ων μέτρων …; Ποιος πατέρας αντιδημάρχου άντεξε την   ψυχολογική πίεση σε καθημερινή βάση,της δημαγωγίας των ημετέρων σας,
 και τα άδικα παράπονα  δημοτών...κλπ..! Έλεγαν :


           ( Σουτίρ, Σουτίρ, του χουράφφ... ίνη θκόμ...κλπ !!!)
 και ότι ο Κ. Γιάντσιος τους παίρνει το χωράφι ανοίγοντας τους δρόμους κλπ…;( Άνθρωποι ασθενικοί...; οι κολλητοί σας, χτύπησανe ακόμη και την καμπάνα  στο χωριό ...; ποιοι ήταν οι λόγοι...;) 
 Βεβαίως και γνωρίζετε ότι ο Κ. Γιάντσιος από καθήκον και  πατριωτισμό εφάρμοσε όσα ποιο πάνω αναφέρθηκαν…!!!
Ωστόσο : το ότι για αυτά κωφεύετε καθόλου δεν μας εκπλήσσει.!!!
 Ίσως, δανειστήκατε το κ. 'Γιάντσιε", από τον ημέτερο ( κολλητό ) σας, ίσως,  είστε η συνέχεια από το άλλο παρακλάδι...!!!!!!!!!!!!!Το «Αγκάθι  της ψευτοφυλλάδας, ο οδηγητής της Λεπτοκαρυάς»  που ορμώμενη από κομματικά κριτήρια, συχνά πυκνά έχει διακριθεί η περίσσια  ειρωνική αναφορά στο κ. Γιάντσιε...!, και πολλά άλλα...του είδους... !   Ωστόσο,   πήγαινε και στα σπίτια..! ( και ακόμη πηγαίνει  ) και πόρτα –πόρτα σκορπούσε  σκόπιμα με  πικρόχολα σχόλια στους δημότες. Και αντί να τους ενημερώνει , τους  καλλιεργούσε  την άγνοια, η οποία άγνοια επιφέρει τον φανατισμό,  την κακία...!!!! Επακριβώς το ίδιο κάνετε και εσείς εις βάρος μου, δηλαδή λέτε εν ολίγοις ( ούρτουν πάρτουν...!! )  και όλα αυτά για λίγους ψήφους κλπ...!!
  «Δυστυχώς, για τους δημότες της ενότητας του ανατολικού Ολύμπου  ακόμη και για τόσο αγαθά για την κοινωνία μας έργα, η «ψευτοφυλλάδα» των ημετέρων «κολλητών » σας , εκτός του ότι ήταν  παντελώς απούσα…!!! δημαγωγούσε κιόλας…!!! Σεβόμενος τον θεσμό τον οποίο υπηρετείτε , ωστόσο πρέπει να  διαφοροποιηθείτε...!!! Η πεπατημένη και ο φόβος ποτέ δεν έλυσε προβλήματα. Δεν θα συνεχίσουμε να παρέχουμε την ανοχή μας ,για να επιβραβευτεί ο λαϊκισμός, η ανευθυνότητα, και η άρνηση της συμμετοχής.
 Η μικρή μας  κοινωνία  έχει : την ανάγκη, των αξιών !!!.


Εκ των Λειβήθρων Ορμώμενος :Κων/νος Γιάντσιος πρώην Αντιδήμαρχος του πρώην  δήμου ανατολικού Ολύμπου  …  η συνέχεια σε επόμενο 

Για συνταγματική εκτροπή καταγγέλει τον Κάρολο Παπούλια, ο Πάνος Καμμένος




Για συνταγματική εκτροπή κάνει λόγο ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος  θέτει θέμα Εθνικής Ασφάλειας καταγγέλοντας τη μεθόδευση του Κάρολου Παπούλια να συναντήσει κατά το δοκούν τους αρχηγούς των κομμάτων. Με το να συναντήσει πρώτους τους Σαμαρά, Τσίπρα, Βενιζέλο (απο κοινού) και στη συνέχεια τους υπόλοιπους κατά μόνας, σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο αποτελεί καταστρατήγηση της διαδικασίας και αποκαλύπτει την κατάλυση της Δημοκρατίας από τη τρόικα.
-Ο Παπούλιας λειτουργεί καθ' υπόδειξη της Τρόικας  και είναι υπόλογος απέναντι στους πολίτες...,
Είναι η εκτίμηση του επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων..

Επιστρέφουν οι Ισπανοί «Αγανακτισμένοι»



thumb
Οι πλατείες της Ισπανίας κατακλύστηκαν από «Αγανακτισμένους» ,οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για τιμήσουν τον έναν χρόνο από τις διαδηλώσεις της 15ης Μαΐου 2011, αλλά κυρίως για να για να διαμαρτυρηθούν κατά των σκληρών μέτρων λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση Ραχόι.
Επίκεντρο είναι ξανά η Πουέρτα δελ Σολ στη Μαδρίτη. Το απόγευμα ο κόσμος είχε ήδη αρχίσει να συγκεντρώνεται στην κεντρική πλατεία, με την αστυνομική επιτήρηση να είναι ισχυρή.

Δυναμική η παρουσία και στις υπόλοιπες πόλεις της Ισπανίας, όπως τη Βαρκελώνη και τη Βαλένθια.
Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στην Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Βρετανία αλλά και τη Γερμανία.

Tags: