ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΣΤΟΥΣ 40 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ



Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με υψηλές θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά, περιμένουμε σήμερα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 23 έως 37 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 24 έως 40 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 25 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

ΕΡΕΥΝΑ: Ο γάμος οδηγεί τις γυναίκες να πίνουν



Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες...
είναι πιθανότερο να πίνουν λιγότερο όταν παντρεύονται, αλλά οι παντρεμένες γυναίκες τείνουν να αυξήσουν την κατανάλωση αλκοόλ.
Μια ομάδα με επικεφαλής την Corinne Reczek, 

επίκουρο καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι, ανέλυσαν τα στοιχεία που συνέλεξαν κατά τη διάρκεια μιας 47-χρονης περιόδου από 5.000 κατοίκους του Wisconsin που αποφοίτησαν από το γυμνάσιο το 1957.

Independent: "O Έλληνας ζητιάνος περιοδεύει ξανά"..




''Ο Έλληνας ασθενής επιστρέφει ξανά για βοήθεια'' είναι το πικρόχολο σχόλιο της βρετανικής Independent σε σημερινό της άρθρο.  ''Ο Έλληνας ζητιάνος περιοδεύει για μία ακόμη φορά στις ευρωπαικές πρωτεύουσες. Ο πρόεδρος της κυβέρνησης Αντώνης Σαμαράς ζητάει περισσότερο χρόνο για την υλοποίηση του Μνημονίου'' αναφέρει....
ο αρθρογράφος.

Μάλιστα τα ειρωνικά σχόλια και

Αναπόφευκτη η σύγκρουση κοινωνίας – κράτους.



Όταν η κοινωνία δεν μπορεί να συναντήσει την πολιτική απόφαση πουθενά και όταν το κράτος, το οποίο αντί να είναι οργάνωση λαού, έχει αυτονομηθεί πλήρως και στην ουσία αποτελεί κατοχικό καθεστώς σε βάρος της κοινωνίας, είναι επόμενο πως αυτά τα δύο κάποια στιγμή θα έρθουν αντιμέτωπα.

Κατ’ αρχήν θα πρέπει με κάθε τρόπο να γίνει διάκριση μεταξύ....
κράτους ως κατοχικού καθεστώτος και

Η «αξονική ασυμμετρία» αλλάζει τον Κοσμικό χάρτη...




Τα δεδομένα από πολλές πρόσφατες παρατηρήσεις του Σύμπαντος έφεραν στο φως ένα άγνωστο μέχρι σήμερα φαινόμενο που πονοκεφαλιάζει τους επιστήμονες. Οπως φαίνεται πολλοί σπειροειδείς γαλαξίες, μια από τις κοινές κατηγορίες γαλαξιών στο Σύμπαν, περιστρέφονται μόνιμα προς μια μόνο κατεύθυνση, ένα φαινόμενο που οι ειδικοί έχουν ονομάσει «ασυμμετρία του άξονα».
Η ύπαρξη του φαινομένου σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να «κλονίσει»  τα....
κοσμολογικά δεδομένα πάνω στα οποία στηρίζονται οι περισσότερες θεωρίες για το περιεχόμενο και τη λειτουργία του Σύμπαντος.

Η ανακάλυψη

Το φαινόμενο έγινε γνωστό πέρυσι μετά από μια έρευνα στην οποία είχαν παρατηρηθεί 15 χιλιάδες σπειροειδείς γαλαξίες. Οπως διαπιστώθηκε όλοι αυτοί οι γαλαξίες περιστρέφονταν προς μία μόνο κατεύθυνση, είτε δεξιόστροφα είτε αριστερόστροφα. Το φαινόμενο επιβεβαιώνει τώρα μια νέα έρευνα στην οποία παρατηρήθηκε η κίνηση 250 χιλιάδων γαλαξιών. 

Πλεόνασμα 8,3 δισ. στον γερμανικό προϋπολογισμό εν μέσω ευρωπαϊκής κρίσης!!!




Πλεόνασμα καταγράφηκε το πρώτο εξάμηνο στη Γερμανία παρά το ότι την περίοδο αυτή στην ευρωζώνη κλιμακώθηκε η κρίση χρέους, με την Ισπανία να γίνεται το επίκεντρό της, ενώ επιβραδύνθηκε ο ρυθμός της ανάπτυξής της.

Σύμφωνα με στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας,....
τόσο η ιδιωτική κατανάλωση όσο οι εξαγωγές καθ' όλο το β' τρίμηνο του τρέχοντος έτους αυτού αυξήθηκαν κατά 0,30%-0,40%, κατά τι λιγότερο από το 0,50% του πρώτου τριμήνου φέτος.

Παράλληλα, τα φορολογικά έσοδα επίσης σημείωσαν αύξηση, ενώ θετική υπήρξε η διαμόρφωση των συνθηκών στη γερμανική αγορά εργασίας.

Απίστευτες αλβανικές ιστορικές μυθοπλασίες!

Οι Αλβανοί εδώ και καιρό έχουν ξεκινήσει φιλότιμες προσπάθειες να πάρουν το πρωτάθλημα παραχάραξης της ιστορίας από τα Σκόπια.

Η κορυφή ανήκει ακόμα στους Σκοπιανούς, αλλά και οι Αλβανοί έχουν βελτιωθεί. Παλαιότερα σε εποχές "γέλιου" μπορεί να μη τους δίναμε ιδιαίτερη σημασία. Ομως με ότι συμβαίνει στην χώρα τα τελευταία χρόνια και λαμβάνοντας υπόψιν και τα χθεσινά γεγονότα των Καλαβρύτων που το defencenet.gr πρώτο σας αποκάλυψε, καταλαβαίνουμε ότι σε όλα πρέπει να δίνουμε σημασία. Ειδικά όταν επιχειρείται συστηματικά αναθεώρηση της ιστορίας από το σύνολο σχεδόν των "γειτόνων".