ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΤΙ ΛΩΖΑΝΝΗ ΤΙ ΚΑΖΑΝΙ...!


ΕΙΔΑΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ, ΝΑ ΘΕΛΗ, ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ...!


ΠΡΟΒΑΤΑ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ...!


Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΕΝΑΣ



ΑΝ ΚΑΝΩ ΑΤΑΚΤΗ ΖΩΗ ΡΙΤΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ.

ELENH BITALI--- ANOIXTE TA TRELADIKA

Ο Σ. ΚΑΡΓΑΚΟΣ ΜΙΛΑ ΣΤΟΝ Ν. ΣΑΜΟΥΡΚΑ

Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012 Μήπως τελικά… είχε δίκιο;



Πως ένα τόσο προικισμένο πνεύμα μπορούσε να υποστηρίζει την καθαρεύουσα; Η ερώτηση που αφορά τον Αδαμάντιο Κοραή, ο οποίος «έφυγε» σαν σήμερα, στις 6 Απριλίου του 1833, δεν είναι ρητορική, αλλά προσφέρεται για ιστορικό debate, σχετικά με τη δυναμική μιας εθνικής γλώσσας. Και των ιδιαίτερων εκφάνσεών της.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ



ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΦΕΟ.ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 41ΟΦΕΣΤΙΒΑΛ. ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ Η ΡΩΣΙΑ.
Σε περίοδο εντατικής  προετοιμασίας για την διοργάνωση του 41ουΦεστιβάλ Ολύμπου, βρίσκεται  το
νέο διοικητικό συμβούλιο του ΟΡΦΕΟ.
Με στρατηγικές επιλογές , την καλύτερη αξιοποίηση των πιστώσεων του ΕΣΠΑ ,την προσφορά προς τους πολίτες καλλιτεχνικών γεγονότων  υψηλής ποιότητας  , με φθηνό εισιτήριο, την ανάδειξη του Φεστιβάλ Ολύμπου ως καλλιτεχνικού θεσμού   πανελλήνιας και διεθνούς

Οι εμποράκοι της δυστυχίας




του Σταύρου Θεοδωράκη

Ιδού λοιπόν τι έχουμε καταφέρει. Στην Αυστραλία μαζεύουν ρούχα στις εκκλησίες για τους έλληνες που κρυώνουν. «Ένα μπουφάν για τους Έλληνες»! Όπου νάναι θα φτάσουν τα κοντέινερ. Τα αμερικάνικα κανάλια υποστηρίζουν ότι «ο φωτορεπόρτερ που γύρισε όλο τον κόσμο ζει σε ένα παγκάκι στην Αθήνα». Ούτε όνομα δίνουν.....βέβαια, ούτε άλλα στοιχεία. Η Γαλλική τηλεόραση κάνει ρεπορτάζ στην πλατεία Θεάτρου και αποκαλύπτει ότι η πορνεία στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 80%. Όχι γιατί είναι ορεξάτοι οι έλληνες αλλά γιατί πεινάνε οι ελληνίδες. Στην Ισπανική τηλεόραση παρουσιάζουν ως

> Μύθοι-Θρύλοι > Η έννοια του Μύθου Η έννοια του Μύθου




Η έννοια του ΜύθουΜύθος, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική έννοια της λέξης, σημαίνει Λόγος, Ομιλία, Διηγήση και με το πέρασμα του χρόνου απόκτησε ένα ευρύτερο φάσμα σημασιών. Στο τέλος καταλήγει να σημαίνει την πλαστή διήγηση, δημιούργημα της φαντασίας, ανίληψη που κυριαρχεί και σήμερα στον πολύ κόσμο. Ομως, ας έχουμε υπόψη την αρχική έννοια: Δηλ. ότι ο Μύθος είναι ένας Λόγος, μια Διήγηση που μεταδίδεται από στόμα σε στόμα. Το αν οι Μύθοι περιέχουν αλήθειες ή είναι πλάσματα της φαντασίας των δημιουργών τους θα το εξετάσουμε παρακάτω.
Μύθους συναντούμε σε όλους τους λαούς της γης. Φαίνεται ότι αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο στην εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού. Η μυθική ιστορία συνήθως είναι μία ιερή ιστορία, που διαδραματίζεται σε ένα χωρό-χρονο πέραν της κοινής ανθρώπινης εμπειρίας. Η Μυθολογία είναι το σύνολο των μύθων που ανήκουν σε μία συγκεκριμένη παράδοση ενός λαού (Θρησκευτική, ηρωική κ.λπ). Ακόμα σημαίνει την επιστήμη της μελέτης των μύθων.

ΕΙΔΗ ΜΥΘΩΝ

Μέσα στο απέραντο πεδίο των μύθων σε παγκόσμιο επίπεδο περιληπτικά μπορούμε να πούμε ότι συναντούμε τα εξής είδη: