ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Χαράλαμπος Γαργανουράκης – Άστρα μην με μαλώνετε

 



«Άστρα μη με μαλώνετε
που τραγουδώ τη νύχτα

Ω, γιατί 'χα πόνο στην καρδιά
και βγήκα και τον είπα
Άστρα μη με μαλώνετε
που τραγουδώ τη νύχτα

Στ' άστρα θα πω τον πόνο μου
απού δεν τον μαρτυρούνε

Ω, απού 'χουνε κι υπομονή
ώρες με τσ' ώρες και γροικούνε
Στ' άστρα θα πω τον πόνο μου
απού δεν τον μαρτυρούνε

Δεν έτυχε φεγγάρι μου
να 'ρθεις στο χάλι απού 'μαι

Ω, κι έχεις το δίκιο να ρωτάς
γιάηντα στεναχωρούμαι
Δεν έτυχε φεγγάρι μου
να 'ρθεις στο χάλι απού 'μαι

Έχασα την αγάπη μου
κι εσύ ρωτάς φεγγάρι

Ω, για ήντα τσι νύχτες δεν μπορεί
ο ύπνος να με πάρει
Έχασα την αγάπη μου
κι εσύ ρωτάς φεγγάρι»

Άσε ρε Γκιουλέκα, τον ξέρουμε τον Άνθιμο

 


Τώρα ο Γκιουλέκας βγήκε να υπερασπιστεί τον Άνθιμο. Πας καλά ρε Γκιουλέκα; Τι δουλειά έχει η εκκλησία στις αυτοδιοικητικές...


εκλογές. Θα μας κάνετε το άσπρο μαύρο δηλαδή. Ξέρουμε τον Άνθιμο. Ότι του κατέβει το πετάει.

Η ΧΑΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ! πώς παραβιάζουν τα Σκόπια την Ενδιάμεση Συμφωνία

 

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

ΟΙ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
ΑΦΗΝΟΝTAI NA «ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ»!


Ο Ιάπωνας δικαστής Χισάσι Οβάντα, Πρόεδρος του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.
Εάν τα Σκόπια χρησιμοποιούσαν τον Ανατέλλοντα Ήλιο της Ιαπωνίας, λέγοντας ότι είναι «Ιάπωνες»
 και ότι οι νυν «Ιάπωνες» είναι άποικοι που «σκλάβωσαν» την Ιαπωνία και πως τα Σκοπιανικά
είναι η πραγματική «Ιαπωνική γλώσσα»,  θα τους αθώωνε;


Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ
  

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΑΠΕΡΑΝΤΟΣ σκουπιδότοπος η Ελλάδα. Κατρακύλησε στους δρόμους η διαφθορά, κάλυψε πεζοδρόμια και σοκάκια, πέφτει στο σκουπιδαριό η ματιά κι άρχισε η συνείδηση να το… σηκώνει. Όλα είναι συνήθεια και το μάτι συνήθισε κι αυτό. Κι αν ρωτήσεις τους «υπεύθυνους», σε ταπώνουν με την επωδό «έλλειψη» χρημάτων». Λες κι όταν είχαν γεμάτα ταμεία οι δήμοι (και το Κράτος) έσπευδαν για τη φονική λακκούβα και την αφύλαχτη διάβαση, για το σπασμένο παγκάκι και τον άβαφο τοίχο.
ΣΕ κράτος ανοργάνωτο όπου στριμώχτηκαν χιλιάδες αυτοκίνητα σε τα σοκάκια κι ο κλέφτης ελλοχεύει, μην ελπίζεις, μην ονειρεύεσαι. Θα ξυπνήσεις με τον ιδρώτα του εφιάλτη και θα.......

Έξι στις δέκα Ελληνίδες είναι χωρίς σύντροφο

 

Έξι στις δέκα Ελληνίδες αναζητούν το άλλο τους μισό, όπως έδειξε έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και του Ινστιτούτου Σεξουαλικής Υγείας της Γυναίκας. Σύμφωνα με την έρευνα το 69% των γυναικών και μάλιστα των νέων γυναικών δεν έχουν ερωτικό σύντροφο, άρα...

δεν έχουν σεξουαλική ζωή. Μάλιστα στις γυναίκες από 25-34 ετών το ποσοστό αυτό αγγίζει το 75%!Επίσης, το 60% δηλώνει, ότι αναγκάζεται να καταφεύγει στην αυτοϊκανοποίηση, ενώ το 22,4% των γυναικών έχει να κάνει σεξ από έξι μήνες έως και ένα χρόνο και το 17,4% απέχει από την ερωτική συνεύρεση από ένα έως δύο χρόνια.

Περίπου μια στις τρεις γυναίκες (30%) παραδέχεται ότι δεν είναι μονογαμική, ενώ περισσότερες από τις μισές από τις 400 γυναίκες, που έλαβαν μέρος στην έρευνα, δήλωσαν, ότι θα μπορούσαν να καταφύγουν σε φαρμακευτικές μεθόδους προκειμένου να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους απόδοση.

Πηγή: http://dinatos.blogspot.com/2011/12/blog-post_6973.html#ixzz1fsR7Cnw2

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Αντιπεριφερειάχης Ευθύμιος Φωτόπουλος

Συνάντηση εργασίας, πραγματοποιήθηκε απόψε στα γραφεία της «Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής» Π.Κ.Μ. με θέμα: «Έργα υγείας του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

«Τουρκική» η Ρόδος σε χάρτη των Βρυξελλών!

 

Παναγιώτης Σουρέλης

«Ξέχασαν» να βάλουν την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση


Απίστευτη πρόκληση για την Ελλάδα αποτελεί η παρουσία χάρτη σε διεθνές αεροδρόμιο, στον οποίο εμφανίζεται η Ρόδος να ανήκει στην Τουρκία! Το εξωφρενικό είναι, ότι ο χάρτης αυτός δεν βρίσκεται σε κάποιο αεροδρόμιο της γείτονας χώρας – εξάλλου δεν θα ήταν ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία πρόκληση από .....

Κίνδυνος στη διατροφική αυτάρκεια της χώρας.Υλοποιούμε σήμερα λύσεις, για την μελλοντική σίτιση της χώρας.

 

Απαντώντας στην αδιέξοδη πολιτική των πολυεθνικών, για πλήρη έλεγχο της διατροφής του Ελληνικού πληθυσμού, μέσω του μονοπωλίου των σπόρων, στη σπορά εκατοντάδων στρεμμάτων του παραδοσιακού σταριού Ζέα, προχώρησαν αγρότες-μέλη-φίλοι του Κινήματος μας στη Βόρεια Ελλάδα.
Με την επιμέλεια του γραφείου του Κινήματος στη Βόρεια Ελλάδα, έσπειραν εκατοντάδες στρέμματα με τον παραδοσιακό ελληνικό σπόρο σιτηρών Ζέα. Έναν σπόρο, που έθρεψε γενιές και γενιές και θεωρείται μέγιστης θρεπτικής αξίας τρόφιμο. Η σπορά του...
οποίου, αυτή τη στιγμή, μεγαλώνει στη Μακεδονική γη.
Με την κίνηση αυτή, στέλνουμε ένα σαφές και καθοριστικό μήνυμα, σε πολλαπλούς αποδέκτες:
Στις πολυεθνικές όπως η Monsantο, Gargill και στους ομοίους τους, οι οποίοι, δυστυχώς ελέγχουν την παγκόσμια αγορά σπόρων και φυτών και προωθούν τα μεταλλαγμένα. Σπόροι, οι οποίοι δεν αναπαράγονται, κρατώντας αιχμάλωτους τους αγρότες μας αλλά και τη διατροφική αυτάρκεια ολόκληρων χωρών.
Το παράδειγμα του Κινήματός μας, αποτελεί μονόδρομο σε μια χώρα η οποία επιθυμεί τη διατροφική της αυτάρκεια, στις αντίξοες συνθήκες που διαμορφώνονται διεθνώς, από την επερχόμενη λαίλαπα, της νέας τάξης πραγμάτων.
Σημειώνουμε εδώ, πως χιλιάδες επίσης στρέμματα, προετοιμάζονται αυτήν την στιγμή να φιλοξενήσουν τον σπόρο της ελπίδας και στη Θεσσαλία.

Ο Σαμαράς κυκλοφορούσε στη Μασσαλία έχοντας γύρω του το …απόλυτο κενό !!!

 

Το σχολίασαν γάλλοι δημοσιογράφοι και σας το μεταφέρουμε:

Ο δεξιός Πρόεδρος του ελληνικού κόμματος που συμμετείχε στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μασσαλία (σ.σ. τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά εννοούν) κυκλοφορούσε στους διαδρόμους έχοντας γύρω του το...
απόλυτο κενό.

Δεν τον πλησίαζε κανείς, διότι απλούστατα δεν ήθελε κανείς να συνδεθεί μαζί του.

Από τη μια η στείρα αντιευρωπαική θέση του για την Ελλάδα, από την άλλη η κυβερνητική συνεργασία του με την ελληνική ακροδεξιά, έκαναν τους ευρωπαίους εκπροσώπους του Λαϊκού Κόμματος, να τον βλέπουν και να φεύγουν μακριά.

Πέρα από αυτό, ο έλληνας φιλοακροδεξιός αντιευρωπαϊστής (σ.σ. έτσι αποκαλούν τον Σαμαρά ) δεν έχει σταθερές πολιτικές θέσεις, άλλα λέει και άλλα αλλάζοντας συνεχώς τις απόψεις του, με αποτέλεσμα να θεωρείται ως ένας από τους πλέον αναξιόπιστους συνομιλητές στον χώρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ένας ακόμη λόγος για να κρατούν αποστάσεις από αυτόν, οι ευρωπαίοι ηγέτες της κεντροδεξιάς. Κάπως έτσι, ο συγκεκριμένος έλληνας πολιτικός ξεχώρισε στη διάρκεια του συνεδρίου του Λαϊκού Κόμματος στη Μασσαλία για ένα και μόνο λόγο.

Για το απόλυτο κενό που είχε γύρω του…

http://www.kontranews.gr/

Μινι αφιέρωμα στον Ζακ Υβ Κουστώ

 


Mερικά λόγια για την ζωή του Γάλλου λάτρη του θαλάσσιου κόσμου που άλλαξε την οπτική της ανθρωπότητας, όχι μόνο με τις γνώσεις που μας έδωσε απλόχερα για τον βυθό, αλλά και για τον τρόπο ζωής που επέλεξε.

 Ο Ζακ Υβ Κουστώ (1910 – 1997) ήταν Γάλλος εξερευνητής και κινηματογραφιστής του βυθού των ωκεανών.

"Ellada, agapi mou": Φιλελληνικό άρθρο στη Monde


Image

  Σε άρθρο του στη γαλλική εφημερίδα "Le Monde" με τίτλο "Ellada, agapi mou", ο Etienne Roland, πρώην διευθυντής της Γαλλικής Σχολής στην Αθήνα και καθηγητής της ελληνικής αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Paris I Panthéon, καυτηριάζει την εικόνα που παρουσιάζουν για τη χώρα μας τα ξένα ΜΜΕ και όχι μόνο.
O καθηγητής εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τις επιθέσεις που δέχεται η χώρα μας, την οποία χαρακτηρίζει "κοιτίδα του πολιτισμού".

ο δήμος …Λιτο - χώρου..!!!!. Μήνυμα συμμετοχής και αλληλεγγύης στέλνει σε δύσκολους καιρούς στους δημότες του, ο δήμος …Λιτο - χώρου..!!!!.


Η ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ  ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ- ΟΛΥΜΠΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!




 Kίνημα Eιρήνη Έρωτας Περιβάλλον Ορφέας
 Γιάντσιος Κωνσταντίνος τ, αντιδήμαρχος
 δήμου Aνατολικού Ολύμπου
Καλλικρατικός  : Δήμος Δίου- Ολύμπου…Λεπτοκαρυά 10/12/11
 Μήνυμα συμμετοχής και αλληλεγγύης στέλνει σε δύσκολους καιρούς στους δημότες του, ο δήμος …Λιτο - χώρου..!!!!. [όπως ο ίδιος μαρτυρεί ΦΕΤΟΣ με τα στολίδια του]  μέσα από τις πολυπληθείς εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Πλατείες και γειτονιές του Δήμου ….Λιτο – χώρου…. μάς  γεμίζουν και μέχρι τις 6 Ιανουαρίου με χρώματα,!!!! ήχους και κάθε είδους καλλιτεχνικές δράσεις!!!!!!!! που εκτείνονται από τον στολισμό δέντρων !!!!!με ανακυκλώσιμα υλικά κλασική μουσική!!!!!.
Το κόστος των φετινών εκδηλώσεων ανέρχεται σε ο00.000 ευρώ, δραστικά μειωμένο με περασμένα έτη, όπως π.χ. σε σχέση, με το 2010 όταν οι εκδηλώσεις είχαν κοστίσει 20 εκατομμύρια ευρώ……………!!!!!!!!!!!!!!!!!.
ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

Ωστόσο ο Δήμος  Δίου- Ολύμπου από ανοησίες που εκστομίστηκαν περί χρέους....  μέσα στο γενικότερο κλίμα της παρακμής της εποχής μάς .Βρέθηκε τέλος άδικα στο μάτι του κυκλώνα και λανθασμένα….λοιδορήθηκε άγρια και μάλιστα από επίσημα χείλι της πολιτείας …προσπάθησαν να καλύψουν μεγάλα προβλήματα!!!.... και στην πραξη τι ????


ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΦΕΤΟΣ 9 /12 /11

ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΦΕΤΟΣ 9 /12 /2011
 






Το δένδρο στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ έχει 14 μέτρα ύψος 2008 20092010!!               το 2011 γιατί..????
 
                                   

Εξαιτίας αυτών , συγκρίνοντας την Λεπτοκαρυά τουλάχιστον σαν σήμερα τα προηγούμενα χρόνια είχε γίνει ο στολισμός των  δέντρων Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Tοτε, κατόπιν αγοράς και των  στολιδιών!… Ενώ σήμερα υπάρχουν άφθονα στις  αποθήκες !…
Και να εξαφανίσετε από της εισόδους της έδρας του δήμου   τα στολίδια που αναφέρουν   « δήμος Λιτόχωρου»…. Μα τόσο σας κόβει!!!!!!!!



Ο ΧΟΝΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΗΝ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ!




ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΤΣΙΟ Κ...ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΧΡΉΣΤΟ...ΔΟΚΙΜΕΣ... ΟΛΥΜΠΙΟ ΝΕΚΤΑΡ ΚΑΙ ΜΕ ΟΡΦΙΚΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΩΝ

ΕΔΩ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΦΙΚΟ ΜΥΣΤΗ  ΓΙΑΝΗΣ ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ...ΔΟΚΙΜΕΣ... ΟΛΥΜΠΙΟ ΝΕΚΤΑΡ

Η ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΟΛΥΜΠΟΥ...



ΒΛΈΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΗΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ



Ο προικισμένος Τιμόθεος...την έδενε στο γόνατο!!

 


Χαλαραί πληροφορίαι...

 Οι αξιαγάπητοι του υπουργείου Οικονομικών και οι μαύροι παπα-
γάλοι τους άρχισαν τις διαρροές...

Ετοιμαστείτε και για νέες περικοπές σε συντάξεις!!


Και για νέα μέτρα...να καλύψουμε τα "κενά" του 2011 (έλλειμμα
στο 10μηνο 10,6%!!-όσο και πέρυσι!!) και για ακόμα νεώτερα 
εν όψει της νέας δανειακής...

 Ξεχάστε τις μειώσεις στα διόδια...

Οχι πως τόχαμε δέσει,αλλά ο Μάκης (Βορίδης) ήταν σαφής...