ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ


ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ




(7) Η νέα πραγματικότητα πάντως που μας  πρόκυψε από τις επαφές που είχαμε με πολίτες όλης της Πιερίας, είναι  η ανάγκη εν πρώτοις να καταφέρουμε με κάθε μέσον να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε…!

ΤΑ Ως αποτέλεσμα, λόγο των εκλογών και όπως αυτές   έχουν εξελιχτεί,  kai και λόγω και το ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας είχαμε μικρή  «εκεχειρία»...!
 Και αφορά την εικόνα... η την αποκατάσταση της αληθείας, στην ενότητα του ανατολικού  Όλυμπου, σε σχέση και όπως αυτή παρουσιάζεται  στην ανοιχτή επιστολή των δυο ( αντιδημάρχων) του νότου η όποια  διαβάστηκε μεταξύ άλλων, και στη εκπομπή του Άκη Τάτση στη Δίον τηλεόραση .  
Το «Αγκάθι» ήταν μέχρι και το 2006 στην  κεντρική διάβαση της Λεπτοκαρυάς...!!!

 Αποδειγμένα στο σημείο αυτό δεν υπήρχε για τους οδηγούς, η απαιτούμενη, και η προβλεπόμενη, «ορατότητα», και δικαιολογημένα  χαρακτηρίστηκε ως η αιματηρή διάβαση, λόγο των    πολλών  τροχαίων ατυχημάτων ,εις την οποία   χάθηκαν άδικα ανθρώπινες ζωές,  πέντε θύματα τον αριθμό μέχρι το 2006.

Αποτέλεσμα : οι θάνατοι που προερχόταν  από τα τροχαία  ατυχήματα στο σημείο,  όχι μόνο μπόρεσαν να ελαττωθούν, αλλά  δεν έχουμε ως σήμερα κανένα θύμα από το 2006 …!!!!
 Κύριοι: δυο αρμόδιοι της ενότητας του νότου …!!!!
Ποιος υλοποίησε  τη λήψη προληπτικών μέτρων…; Ποιος γκρέμισε τις τσιμέντοκατασκευές…; Ποιος  άνοιξε 3 μέτρα σε πλάτος τα  πεζοδρόμια,  και μάλιστα στην  πλευρά εκτός σχεδίου άνοιξε 4 μέτρα…; Ποιος έφερε για πρώτη φορά,  έστω τους παλλόμενους Φώτο – σημαντήρες  στο χωριό, και μπορείς τώρα  να βλέπεις  την πρώην αιματηρή διάβαση από απόσταση
500ων μέτρων …; Ποιος πατέρας αντιδημάρχου άντεξε την   ψυχολογική πίεση σε καθημερινή βάση,της δημαγωγίας των ημετέρων σας,
 και τα άδικα παράπονα  δημοτών...κλπ..! Έλεγαν :


           ( Σουτίρ, Σουτίρ, του χουράφφ... ίνη θκόμ...κλπ !!!)
 και ότι ο Κ. Γιάντσιος τους παίρνει το χωράφι ανοίγοντας τους δρόμους κλπ…;( Άνθρωποι ασθενικοί...; οι κολλητοί σας, χτύπησανe ακόμη και την καμπάνα  στο χωριό ...; ποιοι ήταν οι λόγοι...;) 
 Βεβαίως και γνωρίζετε ότι ο Κ. Γιάντσιος από καθήκον και  πατριωτισμό εφάρμοσε όσα ποιο πάνω αναφέρθηκαν…!!!
Ωστόσο : το ότι για αυτά κωφεύετε καθόλου δεν μας εκπλήσσει.!!!
 Ίσως, δανειστήκατε το κ. 'Γιάντσιε", από τον ημέτερο ( κολλητό ) σας, ίσως,  είστε η συνέχεια από το άλλο παρακλάδι...!!!!!!!!!!!!!Το «Αγκάθι  της ψευτοφυλλάδας, ο οδηγητής της Λεπτοκαρυάς»  που ορμώμενη από κομματικά κριτήρια, συχνά πυκνά έχει διακριθεί η περίσσια  ειρωνική αναφορά στο κ. Γιάντσιε...!, και πολλά άλλα...του είδους... !   Ωστόσο,   πήγαινε και στα σπίτια..! ( και ακόμη πηγαίνει  ) και πόρτα –πόρτα σκορπούσε  σκόπιμα με  πικρόχολα σχόλια στους δημότες. Και αντί να τους ενημερώνει , τους  καλλιεργούσε  την άγνοια, η οποία άγνοια επιφέρει τον φανατισμό,  την κακία...!!!! Επακριβώς το ίδιο κάνετε και εσείς εις βάρος μου, δηλαδή λέτε εν ολίγοις ( ούρτουν πάρτουν...!! )  και όλα αυτά για λίγους ψήφους κλπ...!!
  «Δυστυχώς, για τους δημότες της ενότητας του ανατολικού Ολύμπου  ακόμη και για τόσο αγαθά για την κοινωνία μας έργα, η «ψευτοφυλλάδα» των ημετέρων «κολλητών » σας , εκτός του ότι ήταν  παντελώς απούσα…!!! δημαγωγούσε κιόλας…!!! Σεβόμενος τον θεσμό τον οποίο υπηρετείτε , ωστόσο πρέπει να  διαφοροποιηθείτε...!!! Η πεπατημένη και ο φόβος ποτέ δεν έλυσε προβλήματα. Δεν θα συνεχίσουμε να παρέχουμε την ανοχή μας ,για να επιβραβευτεί ο λαϊκισμός, η ανευθυνότητα, και η άρνηση της συμμετοχής.
 Η μικρή μας  κοινωνία  έχει : την ανάγκη, των αξιών !!!.


Εκ των Λειβήθρων Ορμώμενος :Κων/νος Γιάντσιος πρώην Αντιδήμαρχος του πρώην  δήμου ανατολικού Ολύμπου  …  η συνέχεια σε επόμενο 

Δεν υπάρχουν σχόλια: