ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Αδιέξοδο στη σύσκεψη-Νέες επαφές Παπούλια το απόγευμα


thumb
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των Α. Σαμαρά, Ε. Βενιζελου, Α. Τσίπρα  υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μία τελευταία προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Θα ακολουθήσουν κατ' ιδίαν συναντήσεις του Κ. Παπούλια στις 19.30 με τον Πάνο Καμμένο, στις 8.30 με την Αλέκα Παπαρήγα, στις 9.30 με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και στις 10.30 με τον Φώτη Κουβέλη.
15:08 «Παράλογο και πρωτοφανές» χαρακτήρισε οΑλέξης Τσίπρας το αίτημα του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή να δώσει ψήφο ανοχής, σε μία ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας. 
Από το ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητούν συμφωνία ούτε ανοχή ζητούν συνενοχή στο έγκλημα και εμείς δεν την παρέχουμε, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος και ζήτησε να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της σημερινής συνάντησης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε οι πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. 

14:30 «Kατέβαλα κάθε προσπάθεια για το σχηματισμό κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, δεν ακούει την εντολή του ελληνικού λαού και δεν δέχεται όχι μόνο το σχηματισμό μίας βιώσιμης κυβέρνησης, αλλά και την ανοχή σε μία κυβέρνηση που θα αναλάμβανε μάλιστα την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω που το πάει», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τη σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
14:25 Για αδιέξοδο στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  έκανε λόγο ο Ευάγγελος
Βενιζέλοςπροσθέτοντας όμως ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Μιλώντας στο Κάραβελ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλ.Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για αλαζονεία και διγλωσσία.
Η ομιλία του Ε. Βενιζέλου περιείχε ισχυρή δόση αυτοκριτικής καθώς μίλησε για δεινή και ιστορική ήττα του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι η μεγαλύτερη ήττα ήταν η αποκοπή το ΠΑΣΟΚ από ένα μεγάλο μέρος της κοινωνικής του βάσης. 
13:30 Οι πολιτικοί αρχηγοί αποχώρησαν χωρίς να κάνουν επίσημες δηλώσεις, ωστόσο όπως έγινε γνωστό οA. Σαμαράς είπε ότι «η διαβούλευση συνεχίζεται».
Νωρίτερα πρώτος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά έφτασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ακολούθησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
 «Εντολή συνεργασίας για να αλλάξουμε πολιτική αλλά ταυτόχρονα να παραμείνουμε μέσα στο ευρώ. Εντολή συνεργασίας για μία βιώσιμη κυβέρνηση τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές για δημιουργία δηλαδή μίας κυβέρνησης που θα είναι απολύτως βιώσιμη πέραν και πάνω από πρόσωπα» είπε προσερχόμενος στη σύσκεψη ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. 
 \ 

Τα video είναι απο το real.gr

Tags:

Δεν υπάρχουν σχόλια: