ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Σε εξέλιξη η έρευνα για τη γιγάντια υπόθεση αρχαιοκαπηλίας





  Σε εξέλιξη βρίσκεται και σήμερα η έρευνα για μία από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις, στον τομέα της δίωξης αρχαιοκαπηλίας, με το κύκλωμα αρχαιοκαπήλων που είχαν δράση σε 13 νομούς.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 43 άτομα, τα οποία κρατούνται στο τμήμα ασφαλείας Πολυγύρου, ενώ έχουν διεξαχθεί περισσότερες από 65 έρευνες.
Έχουν κατασχεθεί τουλάχιστον 8.000 νομίσματα. Ένα από αυτά, που εμφανίζει τον Μεγάλο Αλέξανδρο θεωρείται ότι αξίζει άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ!

Εκτός από τα νομίσματα έχουν κατασχεθεί δεκάδες άλλα αντικείμενα, όπως φύλλα χρυσού, αγαλματίδια, μεγάλα αγάλματα, αγγεία, και δεκάδες άλλα αντικείμενα. Η έρευνα της Αστυνομίας άρχισε πριν από πέντε μήνες, με παρακολουθήσεις τηλεφώνων, έπειτα από εισαγγελική άδεια, ενώ η έρευνα έχει επεκταθεί σε 66χρονο συνταξιούχο, ο οποίος με την οικογένειά του, όργωνε ολόκληρη την Ελλάδα, αγοράζοντας από αγρότες, κτηνοτρόφους και συνταξιούχους, αρχαία αντικείμενα που έβρισκαν σε παράνομες ανασκαφές.
Στη συνέχεια, ο 66χρονος διακινούσε τα αντικείμενα στις ΗΠΑ την Αγγλία, τη Γερμανία και τη Βουλγαρία. Ενδιαφέρον έχει ότι στη κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν δεκάδες μηχανήματα εντοπισμού μετάλλων, ανασκαφών, καθώς και συσκευές εντοπισμού αρχαιοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: