H παθολόγος ιατρός  Μαρία ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ και ο  ιατρός ομοιοπαθητικής κ. Στέλιος Πανταζής είναι οι επίσημοι ομιλητές και καλεσμένοι της Σχολής Γονέων ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ την προσεχή Δευτέρα 5-3-2012 με θέμα την «Ελληνική Χορτοφαγία».
Οι χορτοφάγοι έχουν υγεία χωρίς στρές  και είναι ήρεμοι, βοηθώντας τους να γίνουν καλύτεροι και υγιέστεροι άνθρωποι. Πώς άραγε μπορούμε να θρέψουμε σωστά τα σώματα μας και τι επίδραση έχει αυτό στο σώμα στο νού και στην ψυχή μας? Αυτά και για πολλά άλλα θα μας ενημέρωσουν οι δύο ομιλητές μας.
Στην συνέχεια η κ. Κατσουλίερη Παναγιώτα θα παρασκευάσει ζωντανά γλυκό, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης θα παρατεθούν φαγητά μαγειρευμένα με πολλή αγάπη από τους ομιλητές και την ομάδα τους.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση  παρουσιάστηκε πέρυσι στην 1η γιορτή χορτοφαγίας στην έκθεση της Biolife στο γκάζι Αθηνών υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων
Η κ.Συμεωνίδου μαζί με τις κ. Εύη Καρατζά και Βικτώρια Καρατζά είναι οι συγγραφείς του βιβλίου «Ελληνική Χορτοφαγία» από τις εκδόσεις Πύρινος Κόσμος. Έχει μεταφραστεί και στα Αγγλικά και έχει παρουσιαστεί πρόσφατα στην έκθεση της Φρανκφούρτης.