ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

La La La Human Steps - "Ορφέας και Ευρυδίκη" & "Διδώ και Αινείας"


  


Ο Ορφέας στα Λείβηθρα Όλύμπου ,στη Πιερία της Θράκης ,

 την υφήλιο αυτός  εμπνέει…!!!!!!!!!!

Ωστόσο, οι Πιεριείς,- Θρακιώτες, 

 διάβασαν τον Παυσανία…;;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σύγχρονος Χορός
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών & Θεσσαλονίκης
06/10/2011 - 09/10/2011
lalala-human-steps-photo94-web--3

Από τις σημαντικότερες και πιο γνωστές ομάδες της διεθνούς σύγχρονης χορευτικής σκηνής και ταυτόχρονα το πιο αντιπροσωπευτικό καλλιτεχνικό σχήμα του Καναδά, οι περίφημοι La La La Human Steps έρχονται για την παρθενική τους εμφάνιση στην Αθήνα.
Οι «ταχύτεροι, εκφραστικότεροι και ερωτικότεροι χορευτές του κόσμου», η ομάδα που κινείται από το λυρισμό ως τα όρια της ακραίας σωματικής έκφρασης, παρουσιάζει και στη χώρα μας την περίτεχνη, πολύπλοκη και πρωτότυπη χορογραφική της γλώσσα. Μία γλώσσα στηριγμένη στην ποίηση, την πειθαρχεία και την ακρίβεια του κλασικού μπαλέτου και προσαρμοσμένη στην τεχνική «υψηλών χορευτικών ταχυτήτων» του ιδρυτή και καλλιτεχνικού διευθυντή της Edouard Lock.
Εφέτος, ο Edouard Lock συστράτευσε μία πλειάδα κορυφαίων καλλιτεχνών, παλιών και νέων συνεργατών του, για να συμβάλλουν και να προσδώσουν λαμπρότητα στην 30η επέτειο της ομάδας. Δίνουν το παρόν πρώτοι χορευτές, ξεχωριστοί καλεσμένοι, πρίμα μπαλαρίνες με θητεία σε διάσημα θέατρα, όπως η Όπερα της Βιέννης, το American Ballet Theatre, η Βaryshnikov Company, το City Dance Washington, τα Bolshoi, τα Les Grands Ballets Canadiens, τα Cuban Classical, τα Εθνικά Μπαλέτα της Κίνας, του Καναδά, της Δανίας, της Κολομβίας, της Σλοβακίας.
Μαζί τους ο πολυβραβευμένος Jean Ranger, κορυφαίος video artist, στα σκηνικά ο Armand Vaillancourt από τους μεγαλύτερους γλύπτες της εποχής μας, στα κουστούμια η Liz Vandal διάσημη σχεδιάστρια μόδας και πρόσφατα ενδυματολόγος του Cirque du Soleil και τέλος σπουδαίοι σολίστες μουσικοί, που ερμηνεύουν την πρωτότυπη μουσική του Gavin Bryars συνθέτη των Hilliard Ensemble, Bob Wilson, William Forsythe και Maguy Marin.
Η χορογραφία : σε αυτή την πρώτη εμφάνιση της ομάδας στην Ελλάδα, ο Edouard Lock επιλέγει «Ορφέα και Ευρυδίκη» και «Διδώ και Αινείας». Αποδομώντας με μαεστρία τις δύο τραγωδίες, ο εμπνευσμένος χορογράφος μεταλλάσσει τις δύο πανανθρώπινες ιστορίες αγάπης σε μία μοναδική και ενιαία ωδή χρησιμοποιώντας τόσο αρχετυπικά σύμβολα, όσο και την απαραίτητη σύγχρονη τεχνολογία και ντύνοντας ηχητικά την παράσταση με μία διαφορετική προσέγγιση της μπαρόκ μουσικής. Ηχορογραφική πολυπλοκότητα, η τροποποίηση των δομών του μπαλέτου και η διασταύρωση χορευτικών, μουσικών και κινηματογραφικών στιγμών, είναι κάποια από τα βασικά στοιχεία της χορογραφικής δουλειάς του Edouard Lock.

Η μουσική:
 ο Edouard Lock συνεργάζεται με το Βρετανό συνθέτη Gavin Bryars, αυτή τη φορά σε ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι στον 17ο και 18ο αιώνα. Η μουσική που γράφτηκε για αυτήν την παράσταση, ερμηνευμένη ζωντανά στη σκηνή, είναι μια νέα συνεισφορά στον κόσμο του χορού από τον Bryars και είναι βασισμένη σε δύο έργα: την μπαρόκ όπερα «Διδώ και Αινείας» του Purcell και το κλασικό έργο «Ορφέας και Ευρυδίκη» του Gluck. Η μουσική ερμηνεύεται από σαξόφωνο, βιόλα, τσέλο και πιάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: