ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Ρεν: Αποδείχτηκε ισχυρή η στήριξη στην Ελλάδα



thumb
«Η ευρεία συμμετοχή των ιδιωτών αποδεικνύει την ισχυρή στήριξη που υπάρχει ως προς τις αποφάσεις που ελήφθησαν το Φεβρουάριο για το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα. Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αλληλεγγύης από τους διεθνείς εταίρους της Ελλάδας» δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την Οικονομία Όλι Ρεν αναφορικά με την επιτυχή έκβαση του PSI.
Παράλληλα, επισήμανε πως « η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα είναι αναπόσπαστο στοιχείο για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, στο μέλλον και συμβάλλει στη σταθεροποίηση ολόκληρης της ευρωζώνης».
Δεν παραλείπει, ωστόσο, να υπενθυμίσει στην Ελλάδα ότι έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει κάποια μέτρα που επιτάσσει το οικονομικό πρόγραμμα προσαρμογής και πρέπει «έγκαιρα και απαρέγκλιτα να ακολουθήσουν το σύμφωνο».
Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι «το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας αποτελεί τον θεμελιώδη λίθο των προσπαθειών μας για να τονώσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις θέσεις απασχόλησης στην Ελλάδα. Είναι μοναδική ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί. Η επιτυχία του προγράμματος είναι ο θεμελιώδης λίθος της συνολικής μας απάντησης στην κρίση».
Αναφέρεται και στους διεθνείς εταίρους για τους οποίους και σημειώνει πως οι διεθνείς εταίροι της Ελλάδας επέδειξαν μια άνευ προηγουμένου αλληλεγγύη, προκειμένου να στηρίξουν τις προσπάθειες της χώρας να επανακτήσει τη βιωσιμότητα των δημοσιονομικών της στοιχείων και να μεταρρυθμίσει την οικονομία της και τη δημόσια διοίκηση, ώστε να επιστρέψει στην ανάπτυξη και την απασχόληση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: