ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΑΓΑΠΟΥΛΑ ΤΗΝ....ΜΠΟΥΛΑ !!!



Ξεκινούν αυτή την ώρα στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας οι εκδηλώσεις του Δήμου για την έναρξη του πατρινού καρναβαλιού. Ήδη ο κόσμος, παρά τον άστατο καιρό, έχει αρχίσει να συρρέει για να συμμετάσχει στην καρναβαλική γιορτή.
Στον πεζόδρομο έχουν στηθεί καρναβαλικά στοιχεία, ενώ η Μπάντα του Δήμου δίνει τον τόνο παιανίζοντας, γνώριμους καρναβαλικούς σκοπούς.
Θα ακολουθήσουν χοροί και παιχνίδια πρωτότυπα χάπενινγκ, καλλιτέχνες δρόμου και άλλες πολλές εκπλήξεις.
Αυτή την ώρα καταφθάνουν στην πλατεία Γεωργίου τα άρματα του Πατρινού Καρναβαλιού, τα οποία συγκέντρωσαν το θαυμασμό των Πατρινών που αρχίζουν να μαζεύονται στο κέντρο της πόλης.
Για πρώτη φορά φέτος η τελετή έναρξης ξεκινά από το πρωί, ενώ το βράδυ πληρώματα θα δώσουν το δικό τους καρναβαλικό στίγμα, με διάφορες εκδηλώσεις στο κέντρο.                                                                                                                 
Στο μεταξύ αξίζει να σημειωθεί ότι το δικό τους δρώμενο που θα έχει μία χιουμοριστική σατυρική διάθεση ετοιμάζουν καρναβαλικά πληρώματα για σήμερα Σάββατο 21 Ιανουαρίου με το οποίο θέλουν να δώσουν το δικό τους στίγμα, κέφι και καρναβαλικό χρώμα στην Τελετή έναρξης.
Τα καρναβαλικά πληρώματα αναμένεται να συγκεντρωθούν στις 19.00 στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πλατεία Όλγας) και στη συνέχεια θα σχηματίσουν πομπή στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας για να φτάσουν στην πλατεία Γεωργίου λίγο πριν τις 20.00 όπου και θα στήσουν και θα παρουσιάσουν το αποκριάτικο δρώμενο τους.    Απόψε το πρώτο καρναβαλικό πάρτυ της χρονιάς με fab5 ομάδα djs, που περιλαμβάνει από Στέλιο Αποστολόπουλο και Άκη Βαβαρούτα, μέχρι Γιώργο Γκανασούλη, Κώστα Μπουρδόπουλος και Πάνο Σιαμπάνη. Τίτλος «Αγαπούλα, την μπούλα» και τόπος η Ακτή Δυμαίων.
Στον εξωτερικό χώρο της Ακτής Δυμαίων θα στηθεί ένα πανηγύρι με ζογλέρ, ακροβάτες, χορευτές, λουκουμάδες και ψητά.
Το πάρτυ ξεκινά στις 10 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: