ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Τεράστιο ήταν το ενδιαφέρον των Γάλλων για τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Μακεδονίας



Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου – Η αρχαία ΜακεδονίαΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 16 Ιανουαρίου η έκθεση στο Μουσείο του Λούβρου με θέμα: «Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου – Η αρχαία Μακεδονία» αφήνωντας θετικότατες εντυπώσεις τόσο στους Γάλλους όσο και στους Έλληνες. Περίπου 6000 επισκέπτες ημερησίως υποδεχόταν η έκθεση, γεγονός που φανερώνει το μεγάλο ενδιαφέρον των Γάλλων για την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την αρχαία Μακεδονία.
Η έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο διασημότερο Μουσείο του κόσμου ήταν παράλληλα και μία θαυμάσια... ... ευκαιρία ανάδειξης και προβολής της Θεσσαλονίκης. Μία ευκαιρία την οποία, οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης, δεν άφησαν να πάει χαμένη. Οι ξενοδόχοι διοργάνωσαν ένα workshop στο οποίο συμμετείχαν τουλάχιστον 35 από τους σημαντικότερους tour operators της Γαλλίας αλλά και ταξιδιωτικοί πράκτορες οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων για θέματα που αφορούν τον τουρισμό αλλά και να θαυμάσουν από κοντά τα 670 εκθέματα της έκθεσης, τα περισσότερα των οποίων προέρχονται από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και τις επτά Εφορείες Αρχαιοτήτων της Μακεδονίας.
Από τις συζητήσεις έγινε αντιληπτή η άμεση ανάγκη επανασύνδεσης του αεροδρομίου «Μακεδονία» με τα αεροδρόμια του Παρισιού και ενδεχομένως με αεροδρόμια άλλων γαλλικών πόλεων. Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΤ, είναι χαρακτηριστικό ότι 100 και πλέον tour operators και τουριστικοί πράκτορες της Γαλλίας προτείνουν την Ελλάδα στα προγράμματά τους, αναλογιζόμενοι το τεράστιο ενδιαφέρον των Γάλλων για τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της πατρίδας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 12 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε στις 16 Ιανουαρίου. Παρουσιάστηκαν γλυπτά, κεραμικά, κοσμήματα, αντικείμενα μεταλλοτεχνίας, γυάλινα αγγεία, νομίσματα και επιγραφές. Η Μακεδονία παρουσιάστηκε συνολικά σε εννιά ενότητες οι οποίες αναφερόντουσαν στην καθημερινότητα των Μακεδόνων, στις τέχνες, στη θρησκεία, στις τελετουργίες και στις ταφικές πρακτικές.

Παρέθεσε αυτό το άρθρο στη σελίδα σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: