ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

1/1/2012 Στην Αθήνα μεσ το κέντρο ο «λαχανόκηπος» ενος Πόντιου Μακεδόνα.!!!

Στην Αθήνα μεσ το κέντρο επισκεφτήκαμε την ταράτσα ο «λαχανόκηπος»  τον Πόντιο Μακεδόνα,  κύριο Χρήστο. Η εικόνα του λαχανόκηπου αντιπροσωπεύει τις άκρες των αόρατων νημάτων της επαφής μας με την φύση. Για τον σημερινό άνθρωπο της πόλης, η άκρη του νήματος αυτής της πολύτιμης επαφής, για τον Πόντιο κύριο Χρήστο δεν αρχίζει και τελειώνει στην λαϊκή της γειτονιάς του...!!! 
Γεφύρωσε το χάσμα που άνοιξε η αστικοποίηση και να ξαναβρήκε τον φυσικό του βηματισμό. Δεν χρειάζονται πολλά. Αγάπη για τα φυτά και όρεξη να κάνετε παρέα μαζί τους. 

Για να καλλιεργήσετε λαχανικά, δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε ολόκληρο λαχανόκηπο. Αρκούν μερικά τετραγωνικά μέτρα για να έχετε λαχανικά όλον τον χρόνο, όπως  μάς είπε ο κύριος Χρήστος..!!!

 
1/1/2012 Το Ιπποφαές περιέχει πάνω από 15 υπέρ αντιοξειδωτικές ουσίες και θεωρείται η τέλεια υποστήριξη σε πολλές θεραπείες.
Στον κατάλογο των φυτών με γνωστές στην σύγχρονη επιστήμη φαρμακευτικές ιδιότητες το Ιπποφαές κατέχει μια από τις πιο διακεκριμένες θέσεις. Το ιπποφαές είναι από τα αρχαιότερα φυτά της γης και προηγείται κατά πολύ της εποχής των παγετώνων. Αυτοφύεται σε μορφή θάμνου στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας. Στις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου παρατηρήθηκε ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα θεραπεύονταν τρώγοντας τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού και άρχιζε να γυαλίζει τρίχωμα τους, από την παρατήρηση αυτή δόθηκε και η ονομασία του (ίππο -; φάος = άλογο που γυαλίζει).
Η αρχαία ψυχή ζει μέσα μας αθέλητα κρυμμένη. Κωστής Παλαμάς
Ο εκ των Λειβήθρων ερχόμενος Γιάντσιος Κων/νος

Δεν υπάρχουν σχόλια: