ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Πνύκα φέρεται η θέση - περιοχή όπου συνεκαλείτο η Εκκλησία του Δήμου, των Αθηναίων

2/1/2012 Με το όνομα Πνύκα φέρεται η θέση - περιοχή όπου συνεκαλείτο η Εκκλησία του Δήμου, δηλαδή η Συνέλευση των Αθηναίων στην αρχαιότητα από τον 6ο μέχρι το τέλος του 4ο αιώνα . Βρίσκεται δυτικά τής Ακρόπολις και μεταξύ των ακραίων υψωμάτων, του λόφου των Νυμφών (βόρειο άκρο) και λόφου των Μουσών ή Φιλοπάππου (νότιο άκρο).

2/1/2012 Ο Ναός του Ηφαίστου ( Θησείο) είναι ένας από τους πλέον διατηρημένους αρχαίους ναούς του ελληνικού χώρου. Ήταν αφιερωμένος στο θεό Ήφαιστο και στην Εργάνη Αθηνά. Βρίσκεται στην περιοχή του Θησείου, που πήρε το όνομά του λόγω της παλιάς, σήμερα αναθεωρημένης απόδοσης του ναού στο Θησέα. Ο ναός του Ηφαίστου είναι προσβάσιμος για το κοινό, καθώς αποτελεί τμήμα του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Αγοράς.!

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών θεμελιώθηκε στις 28 Ιουνίου του 1842, δύο χρόνια πριν από την ίδρυση του πρώτου Αμερικανικού Αστεροσκοπείου στο Χάρβαρντ.Χτισμένο  στο Λόφο των Νυμφών, έναν από τους επτά λόφους που δεσπόζουν στην πόλη των Αθηνών...!
Από το αρχαίο "βήμα" του ιερού χώρου αυτού αγόρευσαν σπουδαίοι πολιτικοί, στρατηγοί και ρήτορες όπως ο Θεμιστοκλής, ο Περικλής φωτο, ο Δημοσθένης , ο Αισχίνης κ.ά.
Από την πνύκα. Στο βάθος  ο Λυκαβηττός δεξιά η ακρόπολη…! 
2/1/2012 Η Έλενα ο Παύλος και ο Κων/νος  
αγόρευσαν επίσης στην Πνύκα!!!!!!!!!!!

2/1/2012  Από το αρχαίο "βήμα" του ιερού χώρου αυτού αγoρεύουν... σπουδαίοι... τουρίστες...!!! 
Η αρχαία ψυχή ζει μέσα μας αθέλητα κρυμμένη. Κωστής Παλαμάς
Ο εκ των Λειβήθρων ερχόμενος Γιάντσιος Κων/νος

Δεν υπάρχουν σχόλια: