ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Πληροφορίες από ΥΠΕΚΑ για τη ρύπανση στη Βοιωτία

Γιώργος Κεραμιτζόγλου25/11/11
Διευκρινίσεις δίνει στη δημοσιότητα το υπουργείο περιβάλλοντος για τη σύλληψη δύο ατόμων για ρύπανση του περιβάλλοντος στον Αλίαρτο της Βοιωτίας.

Σε μονάδα επεξεργασίας βαμβακόσπορου, διαπιστώθηκε εκτεταμένη ανεξέλεγκτη διάθεση υγρών βιομηχανικών αποβλήτων αναμεμειγμένων με στερεά απόβλητα τα οποία στη συνέχεια έπεφταν σε γειτονικό αγροτεμάχιο.

Τα απόβλητα μεταφέρονταν και με ειδικά διασκευασμένο φορτηγό που χρησιμοποιείται συστηματικά για μεταφορά και ανεξέλεγκτη διάθεση υγρών αποβλήτων στην περιοχή Αλιάρτου.

Η σύλληψη των δύο ατόμων έγινε στη μονάδα του βαμβακόσπορου.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από πολυήμερη παρακολούθηση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος σε περιοχές του Δήμου Αλιάρτου, σε συνεργασία με την Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και το Δήμο Αλιάρτου, καθώς υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις ότι σε «καταβόθρα» του Δήμου, όπου τον προηγούμενο Αύγουστο εκδηλώθηκε πυρκαγιά, έχουν γίνει απορρίψεις επικίνδυνων αποβλήτων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, οι μονάδες που επεξεργάζονται τα ελαιοκομικά και άλλα προϊόντα σε ετήσια βάση, στην περιοχή, προκαλούν σημαντική ρύπανση και υποβάθμιση στο περιβάλλον, καθώς κατ’ επανάληψη δε συμμορφώνονται προς τους περιβαλλοντικούς όρους. phghskai

Δεν υπάρχουν σχόλια: