Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Πούτιν-Ρουχανί εναντίον Τραμπ: Ανεπίτρεπτες οι επιθετικές ενέργειες των ΗΠΑ κατά της Συρίας.

Οι πρόεδροι της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ιράν, Χασάν Ρουχανί επεσήμαναν σε τηλεφωνική επικοινωνία τους, ότι οι επιθετικές ενέργειες των ΗΠΑ κατά της Συρίας είναι ανεπίτρεπτες, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο το Κρεμλίνο. 

Οι δύο ηγέτες τόνισαν την ανάγκη για
τη διεξαγωγή αντικειμενικής έρευνας αναφορικά με την επίθεση χημικών όπλων που έγινε την προηγούμενη Τρίτη, στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. 

Τόσο ο Πούτιν, όσο και ο Ρουχανί εξέφρασαν επίσης, την ετοιμότητά τους για την εμβάθυνση της συνεργασίας τους στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. 

Η συμμαχία μεταξύ της Ρωσίας, του Ιράν και της οργάνωσης Χεζμπολάχ κάνει λόγο για “απελευθέρωση” της Συρίας, ενώ χαρακτηρίζει ως “παράνομη” την ανάπτυξη αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στα βόρεια της Συρίας 

Η “απελευθέρωση” της Συρίας από τη συμμαχία μεταξύ της Ρωσίας, του Ιράν και της σιιτικής στρατιωτικής και πολιτικής οργάνωσης οργάνωσης Χεζμπολάχ δε θα αποτραπεί, μετά το πολλαπλό πυραυλικό πλήγμα των ΗΠΑ, αναφέρεται σε ανακοίνωση της κοινής στρατιωτικής διοίκησης, που εδρεύει στη Βαγδάτη. 

Στην ίδια ανακοίνωση, χαρακτηρίζεται ως “παράνομη” η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στα βόρεια της Συρίας, ενώ έχει σκοπό τον έλεγχο της περιοχής και το γεγονός αυτό, καθιστά τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, “δυνάμεις κατοχής.” 

09/04/2017 16:09 ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters Μόσχα, Russian Federation
Πηγή: mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: