ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Στα άκρα οι σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας - Επίθεση Ερντογάν για στήριξη στο ISIS, «αστείες οι κατηγορίες» απάντησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως έχει στην διάθεση του αποδεικτικά στοιχεία ότι ο διεθνής συνασπισμός δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ παρέχει στήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως στο Ισλαμικό Κράτος, στους Κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και στο κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), το ένοπλο τμήμα του YPG.

«Μας κατηγορούν ότι στηρίζουμε το Νταές
(σ.σ. ακρωνύμιο στα αραβικά του ΙΚ)», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

«Τώρα αυτοί παρέχουν στήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως το Νταές , το YPG και το PYD. Είναι απόλυτα σαφές. Εχουμε επιβεβαιωμένες αποδείξεις, με εικόνες, φωτογραφίες και βίντεο», τόνισε.

Απάντηση από ΗΠΑ

To Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέρριψε τις «αστείες», όπως χαρακτήρισε, κατηγορίες που προέβη νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία βάση για μια τέτοια κατηγορία.

Παράλληλα ο Τόνερ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν προμηθεύουν φορητά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σε δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θεωρεί «εχθρική ενέργεια», η οποία απειλεί την ασφάλεια των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών και του στρατιωτικού προσωπικού, την απόφαση των ΗΠΑ να χαλαρώσουν τους περιορισμούς στην προμήθεια όπλων στους Σύρους αντάρτες.

Πηγή:  topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: