ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Ο Σόιμπλε ζητά να εξεταστεί αν οι παροχές Τσίπρα είναι συμβατές με το μνημόνιο.


Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ξαναχτύπησε, δύο μόλις μέρες πριν την κρίσιμη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Ο σκληρός Γερμανός υπουργός Οικονομικών ζητά τώρα να
εξεταστεί αν οι παροχές τις οποίες εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη «13η σύνταξη» και την επαναφορά του χαμηλού ΦΠΑ για τα νησιά που αντιμετωπίζουν το προσφυγικό, είναι συμβατές με το μνημόνιο.

Μετά από σχετικές πληροφορίες γερμανικών εφημερίδων, το γερμανικό ΥΠΟΙΚ, σε γραπτή του απάντηση στην DW, επισημαίνει πως «το πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα μπορεί να στεφθεί με επιτυχία μόνον εάν όλοι οι συμμετέχοντες τηρούν τα συμφωνηθέντα». «Γι΄ αυτό και ζητήσαμε από τους θεσμούς να αξιολογήσουν εάν τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση συμφωνούν με τις επιταγές του προγράμματος βοήθειας» προστίθεται.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου, το Βερολίνο αναμένει «γρήγορη απάντηση επί του θέματος ώστε να μην καθυστερήσει η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος».

Στην απάντηση προς την DW, επισημαίνεται ακόμη πως «για να στεφθεί με επιτυχία το πρόγραμμα βοήθειας είναι απολύτως απαραίτητο να μην αποφασίζονται μέτρα μονομερώς ή να ακυρώνονται χωρίς προαναγγελία».

«Προφανώς όλα τα θέματα/μεταρρυθμίσεις συζητούνται με τους θεσμούς στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης», ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, σχολιάζοντας το γερμανικό αίτημα.

Πηγή:  tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: