ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΌΛΥΜΠΟΣ: ΑΝΩ ΠΗΓΑΔΙ ΣΕ ΥΨΟΣ 1.417 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΝΑΓΚΗΣ

   Ενα  τοποιο  ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς , και αξίας. Στην περιοχή υπάρχει ένα και μοναδικό μέρος με νερό,το λεγόμενο  πηγάδι ,το καταφύγιο ανάγκης υλοποιήθηκε με τις προσφορές της  ντόπιας κοινωνίας και με  ευθύνη του ΣΕΟ Λεπτοκαρυάς. Και δίνει την αισιόδοξη νότα, στον κάθε  επισκέπτη του Ολύμπου. Κατηφορίζοντας στο «φαράγγι Γρίβα» καταλήγουμε ακριβώς στην αρχαία πόλη των Λειβήθρων , όπου συναντάμε την γραφική κοιλάδα των Λειβηθρίδων Μουσών , τόπος του μεγάλου αοιδού της αρχαιότητας Ορφέα, και ιδιαίτερης λατρείας των Μουσών, 
Ωστόσο η τοπική μας κοινωνία πριν 25 χρόνια περίπου, υλοποιώντας την παράδοση, ορθά έπραξε και είναι βέβαιο, ότι θέλουμε να μαθαίνουν οι νέοι ουσιαστικά τις περιοχές και τα βιώματα των  προγόνων μας!!!!!   
  Εξαιτίας αυτών των ενεργειών , ήρθαμε  κόντρα με  υπηρεσίες, και με νοοτροπίες .
 Εάν και εφόσον το ελληνικό δημόσιο δεν είναι  διεφθαρμένο; Και όντως, αυτό το δημόσιο είναι το καταλληλότερο, τότε, τι είναι αυτό που μας βαραίνει;…Εφόσον μπορεί το σημερινό ελληνικό δημόσιο, να μελετήσει να κατασκευάσει γενικότερα αυτά που μας λείπουν στον ολυμπο…γιατι δεν το κάνει;... ( π.χ. Ένα καταφύγιο ανάγκης σε ύψος 2.700μ στην περιοχή φράγκου αλώνι…!!!)  η ένα ( τελεφερίκ ,κλπ ).
Ομως αυτό που χρειαζόμαστε είναι η φιλοπατρία.  Πότε να κινηθούν οι διορισμένοι του συστήματος? 



Κίνημα Ειρήνη Έρωτας Περιβάλλον .
 εκ των Λειβηθρων ορμώμενος
 Γιάντσιος Κωνσταντίνος
 τ, αντιδήμαρχος  δήμου ανατολικού Ολύμπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: