ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

WSJ: Eρωτευμένη -ακόμη- με το ευρώ η Ελλάδα



Ως περίπου ερωτική περιγράφει τη σχέση της Ελλάδας με το ευρώ η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία σε δημοσίευμά της επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι διανύει τον έκτο χρόνο ύφεσης, η παραμονή της χώρας στο ευρώ παραμένει «ζήτημα τιμής».

«Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει τώρα διάχυτη η συνειδητοποίηση ότι η απόφαση...
προσχώρησης της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ ήταν λάθος. Η ειρωνεία είναι ότι ο μόνος τόπος που δεν συναινεί σε αυτή την άποψη είναι η ίδια η Ελλάδα», αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Ακόμη και μετά από έξι χρόνια ύφεσης, την πτώση 26% στην παραγωγή και την ανεργία να αγγίζει το 27%, η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί τη συμμετοχή στο ενιαίο νόμισμα ως ζήτημα τιμής, ενώ ένα 69% της κοινής γνώμης υποστηρίζει το ευρώ, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του Pew Research Center.

«Ίσως αυτό δεν αποτελεί και μεγάλη έκπληξη. Η κρίση δεν προέκυψε ξαφνικά. Η Ελλάδα έχει χάσει πολλαπλές ευκαιρίες κατά τις δεκαετίες που πέρασαν να διορθώσει ένα σαθρό πολιτικό και οικονομικό μοντέλο που στιγματίστηκε από ευνοιοκρατία, διαφθορά, γραφειοκρατία και εκτεταμένο δανεισμό:

Απαριθμώντας δε τις ευκαιρίες αυτές το δημοσίευμα αναφέρει την πρώτη μεταπολιτευτική περίοδο, μετά την ανατροπή της δικτατορίας των συνταγματαρχών, την δεκαετία του 1980, και τις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν και προσχώρησε στην ευρωζώνη. Η κρίση τώρα ίσως να είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας να μετατραπεί σε ένα αποτελεσματικό, σύγχρονο κράτος», σημειώνει το δημοσίευμα.

Πηγή:  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: