ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Επίσκεψη 40 μελών και φίλων του Συλλόγου «Ελεύθεροι Ποδηλάτες Λεπτοκαρυάς» στο πάρκο ΤΗΘΥΣ


 

Μια “διαφορετική”  επίσκεψη και με ιδιαίτερη σημασία και χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο “ΤΗΘΥΣ”, στον υγρότοπο των Νέων Πόρων. Ο σύλλογος “Ελεύθεροι Ποδηλάτες Λεπτοκαρυάς” με 40 μέλη και φίλους του, κάθε ηλικίας, πλημμύρισε το Πάρκο, δίνοντας ένα διαφορετικό τόνο και χρώμα. 

Οι ποδηλάτες έφτασαν φυσικά ποδηλατώντας στο Πάρκο “ΤΗΘΥΣ” και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του. Είχαν τη δυνατότητα να δουν και να χαρούν για λίγες ώρες την ομορφιά του τοπίου, τη γαλήνη του φθινοπώρου, να ενημερωθούν για την αξία του υγροτόπου και τη λειτουργία του, να ευαισθητοποιηθούν με τη σημασία του αλλά και να ξεκουραστούν στους χώρους αναψυχής του Πάρκου.
Από τις αναφορές τους στο «Βιβλίο Εντυπώσεων» φάνηκε το μεγάλο ενδιαφέρον και η ικανοποίηση τους για τη μετατροπή του παλιού αυθαίρετου σκουπιδότοπου της περιοχής τους σε χώρο αναψυχής και παρατήρησης αγρίων πουλιών και δήλωσαν ότι θα ξανάρθουν.
Ο Αθλητικός Φυσιολατρικός Σύλλογος “Ελεύθεροι Ποδηλάτες Λεπτοκαρυάς” ιδρύθηκε πριν από μερικά χρόνια από νέους της περιοχής που αγαπούσαν το ποδήλατο και χαρακτηρίζονταν από περιβαλλοντικές ανησυχίες. Ο Σύλλογος οργανώνει πλήθος εκδηλώσεων για τα μέλη και τους φίλους του.
Η επίσκεψη στο Πάρκο “ΤΗΘΥΣ” με τα ποδήλατα τους ανέδειξε το Πάρκο ως προορισμό ειδικού ενδιαφέροντος και ως υποδοχέα εναλλακτικών δραστηριοτήτων ενώ οι ποδηλάτες απέδειξαν ότι με πολύ όρεξη και ελάχιστα έξοδα μπορούν ομάδες όλων των ηλικιών να περάσουν ευχάριστα και εποικοδομητικά ώρες αναψυχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: