ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ο Βωμός του Δία


Οι ανασκαφές της αρχαίας Αγοράς ξεκίνησε με στόχο την αποκάλυψη των μνημείων και της ιστορίας της αρχαίας Αγοράς. Φυσικά, κάθε τεχνούργημα ή η δυνατότητα που είχε εκτεθεί πραγματοποιήθηκε σημασία, αλλά όταν κάτι εξαιρετικό έφερε στο φως, ανακάλυψη που θα προέκυπταν μεγάλες συγκινήσεις.
1-50.tif
Προβολή του μπλοκ ορθοστάτη (Α 404) του Βωμού του Διός Αγοραίου
E 3 pg 303.tif
Nb. Ε III, σελ. 503-504? 23 Ιούλη 1931.
Στις 23 Ιουλίου του 1931, ο εκσκαφέας συμπλήρωσαν πέντε σελίδες του φορητού υπολογιστή του, περιγράφει μια σημαντική ανακάλυψη της πρώτης ανασκαφικής περιόδου: "Μια μεγάλη κατασκευή που καλύπτεται μία φορά ένα μεγάλο μέρος του [της] περιοχή, ήταν σχεδόν βέβαιο ότι ένας βωμός. " Μερικές σελίδες αργότερα πρόσθεσε άλλη καταχώρηση περιγράφει ένα " Block Βωμός: το μεγάλο μπλοκ από λευκό μάρμαρο με χύτευση πάνω και κάτω? εμφανίζεται στις φωτογραφίες σ. 507. » (Σημ. Ε III, σελ. 503-507) . Ο βωμός ταυτίστηκε με το Βωμός του Διός Αγοραίου, ένα σημαντικό αρχαίο μνημείο που πιστεύεται ότι έχουν ανεγερθεί για πρώτη φορά στην Πνύκα τον 4ο π.Χ. αιώνα και αργότερα αποσυναρμολογηθούν και να ανεγερθεί στο γύρισμα της χιλιετίας στην παρούσα θέση του.
1-21.tif
Δείτε ψάχνει βορειοανατολικά όλη την Ε τμήματος στο τέλος της σεζόν 1931. Ορατό σε πρώτο πλάνο είναι μια βάση της στήλης και μπλοκ θεμέλια του Μητρώου? Προς τα αριστερά το άγαλμα του αυτοκράτορα Αδριανού βρέθηκε πεσμένο στη Μεγάλη Drain. Στο βάθος κέντρο είναι τα βήματα του Βωμού του Διός Αγοραίου και μεγάλο μπλοκ βωμό του. Ορατό στη μέση προσκήνιο αποτελούν τα θεμέλια για το μνημείο των Επωνύμων Ηρώων. Η εκκλησία της Παναγίας Vlassarou είναι ορατή στην επάνω δεξιά γωνία.

Το άγαλμα του Αδριανού

Αναπόφευκτα κάτι που βρίσκεται στο τέλος της ανασκαφής που πρέπει να αφεθεί για την επόμενη σεζόν να διερευνήσουν πλήρως. Μόλις λίγες μέρες μετά την ανακάλυψη του βωμού του Διός Αγοραίου, η εξερεύνηση της Μεγάλης Drain προχωρούσε στη δυτική πλευρά του τμήματος Ε, όταν ο εκσκαφέας σημείωσε ένα άλλο περίεργο βρείτε: « Σκάβοντας μακριά γη μεταξύ πλάκας καλύμματος και αυτό το μπλοκ βρέθηκε άγαλμα του Ρωμαίος αυτοκράτορας, που σώζεται από μόλις σκωτσέζικη φούστα παρακάτω για να γύρω από τους ώμους, που βρίσκεται υπό κλίση, κάτω μέρος που στηρίζεται σε χαμηλό τέλος των νεκρών πλάκας κάλυψης και το σώμα λοξά προς τα κάτω και προς τα έξω για E. "
E 379.tif
Το άγαλμα του Αδριανού ξαπλωμένη μπρούμυτα στη Μεγάλη Drain, 5 Φεβρουαρίου 1932
Η δυσκολία του να κάνει μια πληρέστερη περιγραφή και τη λήψη φωτογραφιών είναι εμφανής σε μεταγενέστερο σχόλιο, «Η Γη στέγη πρέπει να υποστηριχθεί και μεγάλο μπλοκ σπασμένα και αφαιρούνται πριν από το άγαλμα μπορεί να ληφθεί έξω» (Σημ. Ε III, p. 518). Το άγαλμα θα παραμείνει ξαπλωμένη στο έδαφος έως ότου θα μπορούσε να είναι σωστά ανασκαφεί και να αφαιρεθεί κατά την έναρξη της επόμενης περιόδου.
2-49.tif
Άρση του αγάλματος σε όρθια θέση
E 394.tif
Καθαρισμός και προετοιμασία για να φωτογραφίσει το άγαλμα
2-69.tif
Η πρώτη επίσημη φωτογραφικό πορτρέτο του αγάλματος του Αδριανού
Οι ανασκαφές στην Αγορά της Αθήνας που διεξήχθη από την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών . 
Πρωτοβάθμια χρηματοδότηση παρέχεται από το Packard Humanities Institute (PHI) .

Δεν υπάρχουν σχόλια: