ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Η μαύρη οθόνη του κομματισμού!


Ανάλογα με τον ρόλο που έχουν αναλάβει τα κόμματα στο πολιτικό θεατρικό σκη­νικό, είναι όλα εξ ίσου και απελπιστικά υπεύθυνα για το έγκλημα: για τα αδιαμφισβήτητα χάλια της ΕΡΤ και για την τραγική κατάληξή της.


Γνωρίζοντας τον βίο και τη μέχρι τού­δε πολιτεία του κυρίου πρωθυπουργού, αναλογίζεται κανείς αν μπορούν να γί­νουν αποδεκτές και κυρίως πιστευτές οι δηλώσεις του: «Βρεθήκαμε με έναν δημόσιο οργανισμότην ΕΡΤπου ήταν σύμβολο αδιαφάνειας και σπατάληςΔεν το λέμε εμείςΤο έλεγαν μέχριπρο­χθές όλοιΑκόμα και πολλοί από εκεί­νους που φωνάζουν τώρα...».Δηλαδή ο κ. Σαμαράς δεν συνετέλεσε στο έγκλη­μα, «βρέθηκε» αιφνιδίως και τυχαία μπροστά στην (όντως) διεφθαρμένη ΕΡΤ; Ο ίδιος έπεσε στην πολιτική από τα ουράνια, δεν υπήρχε χθες και προχθές εκπροσωπώντας και εφαρμόζοντας αυ­τό που αιφνιδίως σήμερα καταγγέλλει διαπρύσια; Δεν γνωρίζει ο κύριος πρω­θυπουργός από πελατειακές σχέσεις ο ίδιος και οι αξιότιμοι συνεργάτες του που τον περιβάλλουν; Το κόμμα τού οποίου ηγείται, δεν συνέβαλε ιστορικά στην αδιαφάνεια και στη σπατάλη ως πρώτος διδάξας; Ο κύριος Κεδίκογλου δεν διόριζε προκλητικά δικά τους παιδιά στην ΕΡΤ μέχρι και προχθές;…

Με ποια πρότερη αξιοπιστία ζητά να γίνει πιστευτός, να τύχει της εμπιστοσύνης μας ο πρωθυπουργός της χώρας; Μέχρι χθες ακόμα διόριζαν και χειρίζο­νταν την ΕΡΤ σαν κομματικό τους τσιφλί­κι με αντάλλαγμα την πλήρη ασυδοσία της. Στην πολιτική, εκτός από το - βολι­κό - μέλλον, υπάρχει και το παρελθόν και ο κάθε πολιτικός αξιολογείται με βάση το παρελθόν του…

Από την άλλη, έχουμε την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία αντιμετωπίζει τα της ΕΡΤ από τη δική της σκοπιά: η μόλις μέχρι χθες «φασιστική» ΕΡΤ, το«Εργα­λείο Προπαγάνδας της μνημονικής κυ­βέρνησης» μετατράπηκε αιφνιδίως σε «δημόσιο αγαθό»σε «προπύργιο του πολιτισμού»σε«σύμβολο αντίστασης» και τα γνωστά επικολυρικά και υψιπετή στα οποία διαπρέπει η Αριστερά. Καμιά κουβέντα για το πώς σκέφτεται - και με πόσους εργαζόμενους… - τη λειτουρ­γία της ΕΡΤ. Αρκείται για μια ακόμη φο­ρά στον διαρροϊκό καταγγελτικό λόγο.

Τέλος, ειδικό ρόλο για την ελεύθερη ενημέρωση του λαού μας έχει αναλά­βει το ΚΚΕ που, ως γνωστόν, είναι υπέρ της απρόσκοπτης διακίνησης των ιδεών και των ειδήσεων, σύμφωνα πάντα με το σοβιετικό «πλουραλιστικό» μοντέ­λο που ευαγγελίζεται για τους λαούς... Έτσι κι αλλιώς, διαχρονικά το κόμμα υποστηρίζει, για κάθε νόσο, μια συντα­γή: ΠΑΜΕ απεργία!

Κι έτσι, το κομματικό κατεστημένο αντικατοπτρίζεται μελαγχολικά και στη μαύρη οθόνη της ΕΡΤ!
Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης

Tags

Δεν υπάρχουν σχόλια: