ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Μεγάλη τιμή για το Δίον και την Πιερία



Συναυλία της Ορχήστρας Νέων του Δίου στο Μουσείο της Ακρόπολης   Μεγάλη τιμή για το Δίον και την Πιερία

Η Ορχήστρα Νέων Δίου είναι αυτή που έχει επιλεγεί να καλύψει φέτος το μουσικό πρόγραμμα στο μουσείο της Ακρόπολης, στις 18 Μαΐου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις της στο Μέγαρο Μουσικής Θες/νίκης, στην Αίθουσα Τεχνών Βέροιας, στην Νέα Ελληνική Τηλεόραση (ΝΕΤ) και σε μια σειρά άλλων σπουδαίων εκδηλώσεων, ακολουθεί τώρα ως αποκορύφωμα η εμφάνιση της στο μεγαλύτερο μουσείο της χώρας μας και ενός εκ των σπουδαιότερων του κόσμου. Η επιλογή βέβαια δεν είναι τυχαία και ούτε οι αρμόδιοι θα προσκαλούσαν ποτέ ένα μέτριο καλλιτεχνικό σχήμα σε ένα τόσο σημαντικό χώρο και σε μια διεθνή μάλιστα εκδήλωση.
Οι υπεύθυνοι του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, προετοιμάζουν με ιδιαίτερη φροντίδα την εμφάνιση της Ορχήστρας αλλά και της Χορωδίας η οποία θα πλαισιώσει την πολυμελή ορχήστρα των νέων. Ο μαέστρος Νίκος Πατρής έχει ετοιμάσει ένα ειδικό πρόγραμμα με επιτυχίες μεγάλων ελλήνων συνθετών και συνεχίζει παρά τις γιορτές πυρετωδώς τις πρόβες.
«Έχουμε ρυθμίσει κάθε λεπτομέρεια, ώστε να εντυπωσιάσουμε ακόμα μια φορά. Τα παιδιά μας με το αστείρευτο ταλέντο τους, μας υποχρεώνουν να βάζουμε τον πήχη όλο και ψηλότερα. Είναι μεγάλη τιμή για όλους μας, που χιλιάδες κόσμος στο μουσείο της Ακρόπολης θα ακούσει μουσική από μια ορχήστρα παιδιών τα οποία κατάγονται από το Δίον της Πιερίας. Να λάβετε υπόψη ότι πέρυσι στην ίδια εκδήλωση συμμετείχε η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων» δήλωσε ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, Γρηγόρης Παπαχρήστος.
Να σημειωθεί ότι εκτός της 45μελούς ορχήστρας και της 50μελούς χορωδίας, θα συμμετέχουν και οι ερμηνευτές Όλγα Ζορμπά, Αλέξης Ηλιάδης, Φιλιώ Σέρβου, Μαρίκα Φωτοπούλου και σε ειδική συμμετοχή ο βαρύτονος Διονύσης Τσαουσίδης. Την ορχήστρα και τη χορωδία θα διευθύνει όπως πάντα ο Νίκος Πατρής.
Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας.
Η εκδήλωση υπενθυμίζουμε και πάλι, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου στις 9 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: