ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Hellenismo-Religione Greca e Antiche Tradizioni (Άρτεμις και προσκυνητές




Φωτογραφία: "Το πρώτο από τα τρία Μονάδων ότι αυτός [δηλαδή, ο παρθενικός μονάδα] περιέχει έχει εκχωρηθεί [το παραχωρούμε της] ύπαρξης, το δεύτερο με την εξουσία που φέρνει [ή καθορίζει] ζωή και το τρίτο με την διάνοια ζωογόνο? Και οι θεολόγοι αποκαλούν «παρθενικός Άρτεμις», το πρώτο, το δεύτερο «Περσεφόνη» και το τρίτο «παρθενικός Αθηνά» - αναφέρομαι στους ηγέτες της Ελληνικής θεολογία? μέσα για τους βαρβάρους οι ίδιες θεότητες συμβολίζεται με διαφορετικά ονόματα: καλούν την πρώτη μονάδα «Εκάτη», η δεύτερη «Ψυχή» και το τρίτο «Αρετή».  Πρόκλος, PT VI 11 (Άρτεμις και προσκυνητές? Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας, Αττική)
"Η πρώτη από τις τρεις Μονάδες ότι αυτός [δηλαδή, ο παρθενικός μονάδα] περιέχει έχει εκχωρηθεί [το παραχωρούμε της] ύπαρξης, το δεύτερο με την εξουσία που φέρνει [ή καθορίζει] ζωή και το τρίτο με την διάνοια ζωογόνο? Και οι θεολόγοι 
αποκαλούν «παρθενικός Άρτεμις», το πρώτο, το δεύτερο «Περσεφόνη» και το τρίτο «παρθενικός Αθηνά» - αναφέρομαι στους ηγέτες της Ελληνικής θεολογίας? για τους βαρβάρους οι ίδιες θεότητες συμβολίζονται με διαφορετικά ονόματα: καλούν την πρώτη μονάδα «Εκάτη», η δεύτερη «Ψυχή» και το τρίτο «Αρετή». 
Πρόκλος, PT VI 11 (Άρτεμις και
προσκυνητές? Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας, Αττική)

Δεν υπάρχουν σχόλια: