ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Στα χνάρια του μύθου της πρώτης ελιάς



Μια δυνατή ιστορία, αυτή της πρώτης ελιάς που φύτεψε η Θεά Αθηνά για την προστασία των Αθηνών, είναι η ιστορία του Moria Elea, μακρινού «απόγονου» εκείνης της ελιάς.
Ένα premium ελαιόλαδο µε έντονα φρουτώδη γεύση και καταγωγή από την ελιά της Αθηνάς.Ένα premium ελαιόλαδο µε έντονα φρουτώδη γεύση και καταγωγή από την ελιά της Αθηνάς.
Το Moria Elea, ένα εγχείρημα δύο νέων ανθρώπων, του Κώστα Μπαλάφα και του Γιώργου
Δημαράκη, «γεννήθηκε» στις αρχές του 2012 και ήταν επιστέγασμα μιας επίπονης όσο και χρονοβόρας προσπάθειας για τη δημιουργία ενός εξαιρετικού προϊόντος.
Οι ιδρυτές του ελαιολάδου Moria Elea θέλησαν να δημιουργήσουν ένα premium προϊόν που θα μπορούσε να σταθεί επάξια απέναντι σε ανταγωνιστικά της κατηγορίας του και όπως μαρτυρούν στην Agrenda, κατά ένα μεγάλο βαθμό το πέτυχαν.
Αρχικά, οι άνθρωποι της εταιρείας Olive Vision που ιδρύθηκε το 2011, έκαναν έρευνα αγοράς δοκιμάζοντας ανταγωνιστικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα από τις ξένες αγορές.
Εν συνεχεία, πραγματοποίησαν δοκιμές με τις ελαιοποιήσιμες ποικιλίες Μανάκι και Κορονέικο, οι οποίες συνδυάστηκαν με διαφορετικές μεθόδους λίπανσης, κλαδέματος, καλλιεργητικών πρακτικών και συγκομιδής -όπως το μάζεμα σε πλαστικά καλάθια- ώστε να δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όλα παίζουν το ρόλο τους στη δημιουργία ενός υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντος: οι κλιματολογικές συνθήκες της Ερμιόνης, η ελαιοποίηση που γίνεται εντός της ημέρας, η ψυχρή έκθλιψη, οι συνεχείς αναλύσεις… και φυσικά η αγάπη και το μεράκι των ανθρώπων της Olive Vision.
Οι συνεχείς δοκιμές έφεραν στο φως ένα νέο ελαιόλαδο, με εξαιρετικά οργανοληπτικά αλλά και γευστικά χαρακτηριστικά. Έντονα φρουτώδης γεύση με πλούσιο άρωμα, πικάντικη γεύση μεσαίας έντασης και ελαφρώς πικρό το Moria Elea.
Η Olive Vision είναι το «πάντρεμα» ιδεών και πρώτων υλών ανάμεσα στους Κώστα Μπαλάφα, Γιώργο Δημαράκη και Αντώνη Δημαράκη – τον πατέρα του Γιώργου, ελαιοκαλλιεργητή. Οι τρεις τους συνεργάζονται με τέσσερις καλλιεργητές της περιοχής και παράγουν το Moria Elea στην πλήρως καθετοποιημένη μονάδα τους στην Ερμιόνη που περιλαμβάνει το τυποποιητήριο, τους αποθηκευτικούς χώρους και τα γραφεία. Τα ελαιόδεντρα της οικογένειας καλύπτουν έκταση 90 στρμ. και των τεσσάρων παραγωγών 150 στρμ.
Εμφιάλωση στο χέριΗ συσκευασία του Moria Elea είναι χειροποίητη και με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Το μπουκάλι είναι από γαλλικό γυαλί, το πώμα και ο φελλός είναι από φυσικό ξύλο, η ετικέτα είναι από βαμβακερό πανί φτιαγμένο στο χέρι και το ξύλινο κουτί σχεδιάστηκε ειδικά για το Moria Elea και κατασκευάζεται σε εργαστήριο ξυλουργικής στην Ελλάδα.
Το Moria Elea –η εμφιάλωση του οποίου γίνεται στο χέρι- διατίθεται σε περιορισμένη έκδοση 13.000 αριθμημένων μπουκαλιών σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας, όπως καταστήματα delicatessen, μεγάλα department food stores και πολυτελή ξενοδοχεία. Το premium ελαιόλαδο διακινείται επίσης στις αγορές της Γερμανίας, της Αυστρίας, του Βελγίου, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ελβετίας και της Ρωσίας. Επόμενες αγορές – στόχοι, όπως μας είπε ο κ. Μπαλάφας, είναι οι ΗΠΑ, η Ινδία, η Βραζιλία και η Αυστραλία.
Στα επόμενα επιχειρηματικά ανοίγματα της Olive Vision είναι η δημιουργία και άλλων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Συγκεκριμένα, η εταιρεία προσανατολίζεται μεταξύ άλλων στη δημιουργία ενός ειδικού ελαιολάδου φινιρίσματος, το οποίο θα είναι κατάλληλο για συχνή χρήση στη μαγειρική.
Παράλληλα, μέσα σε ορίζοντα τριετίας, η εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει το ποσοστό κάλυψης των υπαρχόντων αγορών, να δημιουργήσει και άλλα νέα προϊόντα, και να επενδύσει σε νέες εγκαταστάσεις και μηχανήματα τεχνολογίας αιχμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: