ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ ΜΑΚΗ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΑΣ..





Ως επίγειος παράδεισος μπορεί να χαρακτηριστεί η Πιερία, καθώς διαθέτει παραλίες απαράμιλλης ομορφιάς και καθαρότητας, οι οποίες συναγωνίζονται ακτές που έχουν βραβευτεί διεθνώς.

Συνολικά, 70 χιλιόμετρα των ακτών της Πιερίας διαθέτουν τα καθαρότερα νερά, μετά από σχετικές έρευνες και
αναλύσεις δειγμάτων από επίσημους φορείς της Περιφέρειας.

Μεθώνη, Μακρυγυαλός, Αλυκές Κίτρους, Κορινός, Παραλία Κατερίνης, Ολυμπιακή Ακτή, παραλία Βαρικού, Δρίτσα και Πλάκα Λιτοχώρου, Λεπτοκαρυά, Σκοτίνα, Παντελεήμονας και Νέοι Πόροι, είναι μερικές απ’ τις ακτές που διεκδικούν επάξια μια θέση στις καλύτερες παραλίες του κόσμου.

Τα αποτελέσματα και των τελευταίων αναλύσεων επιβεβαιώνουν την εξαιρετική ποιότητα των νερών κολύμβησης σε όλες τις ακτές της Π.Ε. Πιερίας , παρόλο που οι έλεγχοι διενεργούνται σε περίοδο αιχμής με αυξημένο αριθμό λουομένων στις ακτές της με τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια να βρίσκονται σε λειτουργία.




Από τα δείγματα του νερού που ελήφθησαν από τις 15 παραπάνω επιλεγμένες θέσεις που καλύπτουν όλη την έκταση της ακτογραμμής της Πιερίας, η ποιότητα των νερών κολύμβησης σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Οδηγιών 76/160/ΕΟΚ και 2006/7/EΚ εντάσσεται στην κατηγορία «Εξαιρετικής Ποιότητας» (Κριτήριο 10).

Με ανώτερο όριο τα 250 cfu Ολικά κολοβακτηριοειδή / 100 ml για την επίτευξη της εξαιρετικής ποιότητας νερού κολύμβησης, ο μέσος όρος από το σύνολο στις 15 παραπάνω θέσεις έδειξαν <40 100="100" 70="70" br="br" cfu="αριθμός" colony="colony" forming="forming" ml.="ml." ml="ml" units="units">
Καθώς και με ανώτατο όριο τα 50 cfu κολοβακτηριοειδή κοπράνων/ 100 ml για την επίτευξη της εξαιρετικής ποιότητας νερού κολύμβησης, τα αποτελέσματα των αναλύσεων στο σύνολο από τις 15 παραπάνω θέσεις έδειξαν <5 100="100" a="a" cfu="αριθμός" colony="colony" forming="forming" href="http://www.zougla.gr/" ml.="ml." nbsp="nbsp" units="units">http://www.zougla.gr

kai pieria-gr Απόστολος Λαγιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: