ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Προς αναζήτηση στέγης!




Συνάντηση του δημάρχου Κατερίνης με το Δ.Σ. του Σχολείου Ολύμπου – Πιερίων στο δημαρχείο

-Επιτόπια επίσκεψη των μελών του Δ.Σ. και των εκπροσώπων της πρυτανικής αρχής της Ιταλίας

Συνάντηση με το δήμαρχο Κατερίνης είχαν χθες τα μέλη του Δ.Σ. του Σχολείου Ολύμπου-Πιερίων. Στη συνάντηση πήραν μέρος ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων της Ρώμης καθώς και εκπρόσωπος του Πρύτανη της Αρχιτεκτονικής Σχολής Ρώμης, ο πρόεδρος των Αρχιτεκτονικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Τάκης Γεωργακόπουλος καθώς και ο dr Νίκος Σικλόγλου.
 Ο κ. Χιονίδης υποδέχθηκε το Δ.Σ. και την Ιταλική αντιπροσωπεία σημειώνοντας πως ελπίδα όλων είναι το μεγάλο αυτό όνειρο της δημιουργίας του Σχολείου του Ολύμπου να πάρει σύντομα σάρκα και οστά. Τόνισε πως τα σύνορα δεν σταματούν τη γνώση, την παιδεία και τον πολιτισμό και πως η παγκοσμιοποίηση μέσα από τις διαδρομές της παιδείας και του πολιτισμού μπορεί να αποφέρει και πολλά «καλά» πέρα από τα όποια προβλήματα ενδεχομένως δημιουργεί.
Αμέσως μετά ο κ. Χιονίδης παρουσίασε ψηφιακά την ταυτότητα της πόλης και τη μορφολογία της, τη σύνδεσή της με το εθνικό οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, διανθίζοντας την παρουσίαση με πολλά ιστορικά στοιχεία που έδειξαν να προκαλούν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των Ιταλών επιστημόνων. Έκανε ειδική αναφορά στην ιστορική μάχη της Πύδνας, τονίζοντας στους προσκεκλημένους του πως αποτέλεσε τη μάχη εκείνη που συνέβαλε στον εκπολιτισμό των Ρωμαίων….
Από την πλευρά τους τόσο ο εκπρόσωπος του Πρύτανη της Αρχιτεκτονικής Σχολής της Ρώμης όσο και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων εξέφρασαν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους για την περιοχή, σημειώνοντας πως η αναλυτική παρουσίαση και οι πληροφορίες χωροθέτησης της περιοχής βοηθούν σημαντικά στην προσπάθεια που γίνεται για την εκπόνηση του τελικού master plan του έργου.
Ζήτησαν από το δήμαρχο να υπάρχει και στη συνέχεια της συνεργασίας ανταλλαγή πληροφοριών τονίζοντας πως στο επόμενο διάστημα θα εκπονηθεί το πλάνο του έργου.
Ο κ. Χιονίδης παρέδωσε στον πρόεδρο του Δ.Σ. του Σχολείου Ολύμπου Πιερίων φάκελο με όλα τα αναλυτικά στοιχεία ενώ αμέσως μετά συνεργάτες του συνόδευσαν την αντιπροσωπεία σε επιτόπια επίσκεψή τους στα Πιέρια αλλά και στην παραλιακή ζώνη της Κατερίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: