ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Δημοψήφισμα και εκλογές



thumb
Μία από τις «καλές τέχνες» των εν γένει προοδευτικών δυνάμεων στη χώρα μας είναι η «τέχνη» της δαιμονοποίησης. Σε αυτό συνηγορεί και η νηπιακή αντίληψη περί πολιτικής που έχουμε. Αν τύχει λοιπόν κάποιος να μιλήσει για μια συγκεκριμένη πολιτική πράξη ενός πολιτικού (ένας πολιτικός δεν είναι αναγκαίο να πράττει μόνο ανοησίες, όπως ανοήτως θέλουμε να πιστεύουμε), η γενίκευση και η έτοιμη απαξίωση της παρατήρησης είναι άμεση. Έχουμε υποστηρίξει, όταν αυτό συνιστούσε έγκλημα καθοσιώσεως για τους οργισμένους αρχιεπαναστάτες, ότι η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να διεξαχθεί δημοψήφισμα υπό το σκεπτικό πως για την τύχη τους πρέπει να αποφασίζουν οι λαοί και όχι οι αγορές, υπήρξε πολιτικά ορθή και ρηξικέλευθη. Κατά παράδοξο τρόπο οι πρώτοι που τον λιθοβόλησαν ήταν οι έξαλλοι αντίπαλοι των αγορών! Ακολούθησε το Mega με την Όλγα Τρέμη, η οποία έκτοτε ζητά επιτακτικά από κάθε καλεσμένο του μεγάλου καναλιού να αποκηρύξει μετά βδελυγμίας το έγκλημα της ιδέας τού συγκεκριμένου δημοψηφίσματος, συνεπικουρούμενη από τον βαθύνου πολιτικό αναλυτή Γιάννη Πρετεντέρη. Ακολούθησε με το ίδιο επαναστατικό πάθος, και πάντα υπό το βάρος του εθνικού προβληματισμού για τη σωτηρία της πατρίδας, το παραλιακό ΣΚΑΪ, έχοντας ως πρωτοπορία την αισθησιακή παρουσιάστρια Σία Κοσιώνη, συνεπικουρουμένη κι αυτή από τον έτερο βαθυστόχαστο αναλυτή του τηλεοπτικού μας παράδεισου κύριο Παπαδημητρίου. Πρόσφατα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον σταθμό ΣΚΑΪ και στον Θάνο Δημάδη «ο κορυφαίος εν ζωή στοχαστής στον κόσμο, Νόαμ Τσόμσκι» – όπως τον αποκάλεσε στο δελτίο ειδήσεων ο δημοσιογράφος – είπε τα εξής χαρακτηριστικά σε σχέση με το δημοψήφισμα που το εγχώριο πολιτικό, εκδοτικό, μιντιακό και «προοδευτικό» κατεστημένο θεώρησε ως την αιτία της καταστροφής της χώρας:
«Μπορείτε να δείτε τι συνέβη στην Ελλάδα όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε δημοψήφισμα, να αφήσει δηλαδή τον λαό να κρίνει τις πολιτικές που του επέβαλαν. Υπήρξε οργή! Ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να υποχωρήσει. Αντέδρασαν όλοι σχεδόν στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Τον επέκριναν που τόλμησε να σκεφτεί κάτι τέτοιο, να ρωτήσει δηλαδή τον πληθυσμό αν συμφωνεί με τα μέτρα που αναγκάζεται να βιώσει. Την ίδια στιγμή βλέπουμε τεχνοκράτες στην Ελλάδα κι αλλού, να επιβάλλονται από εξωτερικές δυνάμεις ως λύση για να διαχειριστούν την οικονομία και τις ζωές ολόκληρων λαών».
Κατά τα άλλα, στην Ελλάδα δικαιώθηκε η πολιτική άποψη των κυριών Όλγας Τρέμη και Σίας Κοσιώνη (;!).
Στο ζοφερό παρόν μας, ωστόσο, λίγη σημασία έχει το ποιος είχε δίκιο και ποιος άδικο˙ έχει, όμως, σημασία να μαθαίνουμε από την πολιτική, κυρίως σε περιόδους που η ψήφος την οποία καλούμαστε να δώσουμε αποκτά μεγάλη βαρύτητα.
Σήμερα, λοιπόν, ο κύριος Σαμαράς πολιτεύεται ζητώντας την ψήφο των Ελλήνων, σαν σ’ αυτή τη χώρα να υπήρξε μόνο η διακυβέρνηση Παπανδρέου
κι αυτός να εμφανίστηκε αίφνης ως ουρανοκατέβατος σούπερμαν να τη σώσει. Ο ίδιος πολιτεύεται ουσιαστικά σαν να αρνείται το παρελθόν του: το ότι αποστάτησε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στην οποία μετείχε, το ότι χρεώνεται συγκεκριμένες πολιτικές στο μεταναστευτικό που πληρώνει για δεκαετίες η χώρα, στο ότι έφυγε από το κόμμα της Ν.Δ. και ίδρυσε τη δική του Πολιτική Άνοιξη με τα γνωστά συγκλονιστικά αποτελέσματα για την πολιτική αναβάθμιση της χώρας, το ότι συμμετείχε ενεργά στην πλέον καταστροφική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, αυτή του Καραμανλή, που βύθισε τη χώρα στο χάος. Ωστόσο, πολιτικός με τέτοια αμνησία σαν τον Σαμαρά δεν πρέπει να έχει υπάρξει… Για όλα φταίει το κακό ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου - που τουλάχιστον ανέλαβε το πολιτικό κόστος στο σύνολό του, πράγμα που συμβαίνει για πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά - της μεταπολίτευσης τουλάχιστον. Ο ίδιος είναι λευκή περιστερά, καθαγιασμένη από τους Βατοπεδινούς υποψηφίους, τους ακροδεξιούς εκλεκτούς που βρήκαν τη φιλόξενη αγκαλιά του ορθάνοικτη, τους υπουργοποιημένους ακτιβιστές της Δεξιάς με μάστερ στη χρήση τσεκουριών και άλλων οπλικών συστημάτων. Ο Αντώνης είναι κατά τα άλλα παρθενογέννητος, αγωνίζεται για τη σωτηρία της χώρας, ποθεί διακαώς να διευρύνει την Ελλαδίτσα σε Ελλάδα. Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, ο τρόπος που πολιτεύεται η Ν.Δ. αποτελεί ίσως το πιο χαρακτηριστικό δείγμα παλαιοκομματισμού που είναι η αιτία για την καταστροφή της χώρας!


xenofonb@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: