ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Μείωση της ποινής στην Πελέκη ζήτησε ο αντιεισαγγελέας


Μείωση της ποινής στην Πελέκη ζήτησε ο αντιεισαγγελέας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012, 18:20
Υπέρ της μείωσης της πειθαρχικής ποινής που έχει επιβληθεί στη συμβολαιογράφο Κατερίνα Πελέκη-Βουλγαράκη για προσωρινή παύση 4 μηνών από τα καθήκοντά της τάσσεται ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Χατζήκος, ο οποίος προτείνει να γίνει εν μέρει δεκτή η αίτηση αναίρεσης που έχει καταθέσει. 

Η κ. Πελέκη με αίτησή της η οποία συζητήθηκε στον Άρειο Πάγο, στρέφεται σε βάρος της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας που της επέβαλε πειθαρχική ποινή προσωρινής παύσης 4 μηνών, για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο των «ιερών ανταλλαγών» της Μονής Βατοπεδίου με το ελληνικό Δημόσιο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Χατζήκος ζήτησε να αναιρεθεί κατά ένα σκέλος η πειθαρχική ποινή που έχει επιβληθεί στη συμβολαιογράφο.

Υπενθυμίζεται ότι η κ.Πελέκη είχε καταδικαστεί για δύο λόγους:

Α) για την σύνταξη, το 2007, συμβολαίου ανταλλαγής μεταξύ της
Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) και της Ιεράς Μονής
Βατοπεδίου. Η ανταλλαγή αφορά έκταση 8.600 στρεμμάτων στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής με τμήμα της λίμνης Βιστωνίδας.

Β) για συμμετοχή της σε Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ) στην οποία συμμετείχε και ο σύζυγός της, τέως υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Βουλγαράκης. Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή της Πελέκη σε ΕΠΕ είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του συμβολαιογράφου.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αν και υπεραμύνθηκε της εφετειακής απόφασης για το πρώτο σκέλος της σύνταξης του συμβολαίου, διαφορετική στάση κράτησε, ζητώντας ν’ αναιρεθεί η απόφαση σχετικά με τη συμμετοχή της κ. Πελέκη σε ΕΠΕ που αντικείμενο είχε την αγοραπωλησία και εκμετάλλευση ακινήτων λόγω έλλειψης επαρκούς αιτιολογίας. Όπως είπε ο κ. Χατζάκος η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου δεν αιτιολογεί γιατί μία ασυμβίβαστη επαγγελματική δραστηριότητα μπορεί να πλήττει καταφανώς το κύρος της Πελέκη και του σώματος των συμβολαιογράφων γενικότερα, έτσι ώστε να αποτελεί παράπτωμα.

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι της κ. Πελέκη έκαναν λόγο για ακυρότητα της πειθαρχικής αγωγής και για κακή σύνθεση του πειθαρχικού συμβουλίου.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: