ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Με την πλάτη στον τοίχο η αστυνομία της Κέρκυρας



Σοβαρή καταγγελία

Δικαιώνει το firmani.gr η καταγγελία του Θεόδωρου Μπούκα σε σάιτ της Κέρκυρας που δηλώνει οτί κατά τη διάρκεια των επιθέσεων στα πολιτικά γραφεία των Δένδια και Γκερέκου η αστυνομία της Κέρκυρας΄όχι μόνο δεν προχώρησε σε κατάλληλους χειρισμούς,αλλα δεν αντιδρούσε καν στις προκλήσεις των...αγνώστων που τα έκαναν γυαλιά καρφιά. Το firmani.gr είχε αυτή την πληροφόρηση απο την πρώτη στιγμή και έθεσε χθες τα ερωτήματα αυτά,πλήν όμως η ηγεσία της αστυνομίας Κέρκυρας κάνει οτί δεν καταλαβαίνει,δεν έχει δώσει απαντήσεις αν και οφείλει να το κάνει,καθώς πλήττεται σοβαρά το κύρος της και η αποτεσματικότητά της. Ας ελπίσουμε οτι θα δώσει πειστικές απαντήσεις στην κοινή γνώμη αλλά και στην φυσική ηγεσία που θέλουμε να πιστεύουμε οτί διερευνά συνολικά τα επεισόδεια σε ολόκληρη τη χώρα,αλλά και τυχόν παραλείψεις σε επίπεδο αστυνόμευσης,όπως προκύπτει στην προκειμένη περίπτωση,βάση των καταγγελιών που γίνονται.
Τα ερωτήματα αμείληκτα,ποιοί αστυνομικοί κάνουν πλάτες και γιατί; Η Αστυνομική διεύθυνση Κέρκυρας προχώρησε σε Ενορκι διοικητική εξέτση; Αν όχι γιατι;;;
Παραθέτω το δημοσίευμα του corfupress.com.
Καταγγελία για «ενθάρρυνση» ορισμένων αφελών να προχωρήσουν σε καταστροφές και βανδαλισμούς για να στηλιτεύσουν το κίνημα των πολιτών και όσους συμμετέχουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, καταθέτει στο CorfuPress.com ο Θεόδωρος Μπούκας.
Ο κ. Μπούκας, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε σημαντικές ακτιβιστικές ενέργειες τα τελευταία χρόνια, μεταξύ των οποίων στη φλοτίλα Free Gaza, ήταν αυτόπτης μάρτυρας στις διαδηλώσεις στα γραφεία των βουλευτών Α. Γκερέκου και Ν. Δένδια και κάνει λόγο για ακροδεξιά στοιχεία που παρέσυραν αφελή άτομα με στόχο να γίνουν δολιοφθορές ώστε να συκοφαντηθούν οι διαμαρτυρόμενοι και ο αντιεξουσιαστικός χώρος με τους αστυνομικούς να μην αντιδρούν, στελέχη του οποίου ωστόσο εμπόδισαν και απέτρεψαν τους ίδιους «αγανακτισμένους» να κάνουν καταστροφές στα γραφεία της Α΄ ΔΟΥ στο υπό κατάληψη κτίριο της (πρώην) Νομαρχίας το βράδυ της Κυριακής.
Η επιστολή του Θ. Μπούκα«Τα αφελή άτομα που παρασυρόμενα από ακροδεξιά στοιχεία με την παρουσία ή και σχεδόν την ενθάρρυνση από τους παρευρισκόμενους αστυνομικούς, έσπασαν τα γραφεία της Γκερέκου και του Δένδια, αργότερα μπήκαν στην Περιφέρεια (πρώην Νομαρχία) και καλούσαν τον κόσμο να καταστρέψει την Εφορία που είναι στον πρώτο όροφο.
Η Περιφέρεια ήταν ήδη κατειλημμένη από πρωτοβάθμια σωματεία, τη Συνέλευση ντης Πλατείας και άλλους πολίτες. Μέλη της Συνέλευσης της Κατάληψης που ανήκουν στο γενικότερο αντιεξουσιαστικό χώρο, προστάτευσαν το κτίριο απαγορεύοντας στους τύπους αυτούς να συνεχίσουν τις καταστροφές.
Ο αναρχικός – αντιεξουσιαστικός χώρος έχει φάει πολύ λάσπη για πολλά χρόνια, κυρίως γιατί είναι δύσκολο να περιφρουρηθεί. Όμως, νομίζω ότι έχει φτάσει σε ένα σημείο ωριμότητας αρκετά υψηλό. Προέχει να δούμε τί πρέπει να κάνουμε με όσους αφελείς αγανακτισμένους παρασύρονται από ακροδεξιούς που προτάσσουν αντιμνημονιακό λόγο. Είναι το αυτό του φιδιού.
Είναι φαινόμενα που θυμίζουν την Ιταλία και τη Γερμανία στη διάρκεια του Μεσοπολέμου. Η Ακροδεξιά, με έναν λαϊκίστικο αντιμνημονιακό λόγο, προσπαθεί να καλύψει το φασισμό που κρύβεται από πίσω.
Και για να είμαι σαφής: Δε νοιώθω καμία συμπαράσταση στους βουλευτές για αυτό που έπαθαν. Απλά, αναφέρω τα γεγονότα σαν αυτόπτης μάρτυς και ο νοών νοείτω».

Θόδωρος Μπούκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: