ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Πόσο αληθινοί είναι οι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι;

Πόσο αληθινοί είναι οι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι;
«Πολλοί πιστεύουν ότι οι ελληνικοί μύθοι είναι φανταστικές ιστορίες
 «Πιστεύω ότι είναι λάθος να θεωρούμε την ελληνική μυθολογία ως ένα όμορφο παραμύθι.
Η ελληνική μυθολογία είναι στην πραγματικότητα η πιο αρχαία ιστορία των λαών που έζησαν στη γη η οποία, πολύ αργότερα, ονομάστηκε Ελλάς. Αυτή η γη είναι το Αιγαίο και ο Περι-Αιγαιακός χώρος.

  
Η ελληνική μυθολογία επομένως αποτελεί την κρυπτογραφημένη προ-ιστορία των πρώτων Ελλήνων και κυρίως τις αγωνίες του και τον αγώνα του για επιβίωση αρχικά και την ανάπτυξή του στη συνέχεια»,
 «Δυστυχώς, όμως, όλη αυτή η γνώση σταδιακά ξεχάστηκε από όλους. 


Μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα, αρχαιολόγοι και ιστορικοί πίστευαν πως από κάθε γραπτό αρχαίων συγγραφέων, όπως του Ησίοδου, του Πλάτωνα, του Στράβωνα, του Διόδωρου του Σικελιώτη και κυρίως του Ομήρου, που συνδέονταν με τη μυθολογία, έλειπε κάθε «σπέρμα» αλήθειας. Μετά τις ανασκαφές του Σλήμαν, όμως, αποδείχθηκε ότι όλα όσα έγραψε ο Όμηρος για την Τροία ήταν αληθινά, ότι οι Μυκήνες υπήρχαν και ήταν αντίπαλες των Τρώων και πολλά ακόμα.


 Αναβιώνοντας τα Ορφικά, στο καρναβάλι της Λεπτοκαρυάς ,σε  συνεργασία με τη Πνευματική Κίνηση Λεπτοκαρυάς ,

 τα οποία περιγράφουν, όλα αυτά που συμβαίνουν και   όπως αυτά μεταδόθηκαν σε μας μέσα από τη παράδοση, τα Διονυσιακά, Ορφικά  δρώμενα τα οποία είναι αθέλητα μέσα μας κρυμμένα, όπως εκδηλώνονται και στο καρναβάλι…!
 Αλλά και η  κατανόησή , των  ορφικών, εμπίπτει αυτοτελώς, στις προσπάθειες για την ανάδειξη  του Ορφέα  στην πόλη ΛΕΙΒΗΘΡΑ ΟΛΥΜΠΟΥ με στόχο την κατανόηση και περαιτέρω ανάπτυξη της Μουσικής σύλληψης με την οποία ο ΟΡΦΕΑΣ καλλιέργησε τους επιμέρους κλάδους που κίνησαν το ενδιαφέρον του και του ανθρωπιστικού ιδεώδους σε κάθε κλάδο…!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: