ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Βομβαρδισμένο τοπίο το Σύνταγμα- 22 προσαγωγές και τουλάχιστον 35 τραυμαςτίες


Βομβαρδισμένο τοπίο το Σύνταγμα- 22 προσαγωγές και τουλάχιστον 35 τραυμαςτίες




Τεταμένο κλίμα εντός και εκτός Βουλής…

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμιζει το κέντρο της Αθήνας. Αυτή την ώρα (22:14) επάνω στην πλατεία υπάρχουν μόλις δεκάδες διαδηλωτές μετά από επιχείρηση εκκαθάρισης της αστυνομίας. Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στη Λ. Αμαλίας, στην Πανεπιστημίου, στη Σταδίου και στη Β. Γεωργίου. Επί της Β. Γεωργίου ομάδα διαδηλωτών «ξήλωσε» ψυγεία από περίπτερο, ενώ πλήθος πύρινων οδοφραγμάτων εκτείνονταν σε δεκάδες σημεία γύρω από το Σύνταγμα. 

Ομάδες διαδηλωτών πέταξαν μολότοφ και οι αστυνομικοί απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών. Στα στενά πέριξ της πλατείας είναι σε εξέλιξη επεισόδια και κλεφτοπόλεμος μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών.

Τουλάχιστον 35 πολίτες μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι ή με αναπνευστικά προβλήματα σε διάφορα νοσοκομεία της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες προς το παρόν έχουν πραγματοποιηθεί 22 προσαγωγές.

Στις 21:00 μεγάλος όγκος διαδηλωτών μετακινήθηκε προς τις στήλες του Ολυμπίου Διός. Την ίδια ώρα ομάδα διαδηλωτών πέταξε Α.Τ. Ακροπόλεως, στην οδό Κολοκοτρώνη, πέταξε πέτρες και διάφορα αντικείμενα. Στο σημείο έσπευσαν δυναμεις των ΜΑΤ και απώθησαν τους διαδηλωτές.

Στις φλόγες καταστήματα, τράπεζες και γραφεία

Λίγο πριν τις 20:00, στην Κοραή, ομάδα  νεαρών έβαλε φωτιά στα τραπεζοκαθίσματα των Starbucks, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να επεκταθεί εντός του καταστήματος. Στις 20.30 ο κόσμος έκανε ανθρώπινη αλυσίδα, προκειμένου το πυροσβεστικό όχημα να πλησιάσει τα Starbucks.



Επίσης, στις 20.50 πέρασε από την οδό Κανάρη κι άλλο πυροσβεστικό όχημα με κατεύθυνση την πλ. Κοραή. Τέντες καταστημάτων καίγονται και στην πλ. Συντάγματος. Απέναντι ακριβώς από τα Προπύλαια, δύο καταστήματα παραδόθηκαν στις φλόγες, με κίνδυνο να επεκταθεί και σε διπλανές πολυκατοικίες.



Επίσης, το παλαιό Kosta Boda που στεγάζεται στο κτήριο του κινηματογράφου «ΑΤΤΙΚΟΝ» τυλίχθηκε στις φλόγες. Λόγω της κατάστασης ο δήμαρχος, Γ. Καμίνης ζήτησε να μεταβεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε.



Στις 20.50 στην οδό Όθωνος 17 και στη Χρήστου Λαδά (1ος όροφος) υπό φωτιά είναι καταστήματα τραπεζών.

Επίσης, εκτεταμένες ζημιές έχει υποστεί το υποκατάστημα της Alpha Bank στη συμβολή των οδών Αμερικής και Πανεπιστημίου.


Το υποκατάστημα της Alpha Bank στη συμβολή των οδών Αμερικής και Πανεπιστημίου









Στις φλόγες τυλίχθηκαν και άλλα καταστήματα αλλά και υποκαταστήματα τραπεζών.




(ΦΩΤΟ: Οι πρώτες ρίψεις μολότοφ στα Προπύλαια)



Τραυματισμοί και εκτεταμένα επεισόδια

Ένας άνδρας τραυματίστηκε και έπεσε στο έδαφος αναίσθητος. Στο σημείο έσπευσε ομάδα ειδικών προκειμένου να του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες. Προς το παρόν, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές έχουν μεταφερθεί τραυματισμένοι σε νοσοκομεία με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.



Στις 18:37 οι διαδηλωτές εγκλώβισαν μία διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το υπουργείο και πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον τους.



Σημειώνεται ότι η πορεία του ΠΑΜΕ άλλαξε πορεια και τα μέλη του απέφυγαν να περάσουν από την πλ. Συντάγματος, λόγω των επεισοδίων αλλά και της εκτεταμένης χρήσης χημικών. Τελικά λίγο μετά τις 19:00 βρέθηκαν στην οδό Μητροπόλεως.



Συκγεντρωμένος κόσμος και στην πλατεία Μοναστηρακίου



Στην οδό Κανάρη στο Κολωνάκι συγκεντρώθηκε και μερίδα ιερωμένων οι οποίοι κρατούσαν και πανό κατά των νέων υπό ψήφιση μέτρων.








Ένταση στις προσυγκεντρώσεις

Πολίτες συγκεντρώνονται στο κέντρο της Αθήνας, Θεσσαλονίκης, στις πλατείες πολλών ελληνικών πόλεων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και του κινήματος του Μίκη Θεοδωράκη.





Λίγο μετά τις 17:35, δημιουργήθηκε ένταση, με την αστυνομία να προχωρά σε εκτεταμένη χρήση χημικών και να εκκενώνεται η Λ. Αμαλίας. Οι πολίτες οπισθοχωρούν προς την οδό Συντάγματος. Μάλιστα, άνθρωπος που βρίσκεται στο πλευρό του Μίκη Θεοδωράκη επικοινώνησε με τη zougla.gr και το zougla radio αναφέροντας ότι ο Μίκης ενόσω βρισκόταν στην πρώτη γραμμή, δέχτηκε χημικά. Ο Μανώλης Γλέζος, μετά τον πρώτο κύκλο ρίψης χημικών μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής, με αναπνευστικά προβλήματα,  ενώ αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μετά από μία ώρα αποχώρησε.











Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι άρχισε σε κλίμα έντασης η συζήτηση στην Ολομέλεια για το Μνημόνιο και το PSI, ενώ ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα με την ονομαστική ψηφοφορία.







Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώνονται πολίτες και συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ στην πλατεία Ομόνοιας τα μέλη του ΠΑΜΕ. Σε διάφορα σημεία της Αθήνας βρίσκονται σε εξέλιξη προσυγκεντρώσεις. Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα είναι κλειστοί, ενώ έχει αναπτυχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη. Οι στάσεις του ΜΕΤΡΟ, Σύνταγμα, Πανεπιστημίου, Ευαγγελισμός, έχουν κλείσει από το μεσημέρι, μετά από υπόδειξη της αστυνομίας. Λίγη ώρα πριν τις 19:00 έκλεισε ο σταθμός «Ακρόπολη».

Η zougla.gr και το zougla radio βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και με απευθείας συνδέσεις θα σας μεταφέρουν όλο το κλίμα από τις κινητοποιήσεις

Περίπου τρεις χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη συγκεντρωθεί στην Πλατεία Ομονοίας στο κάλεσμα το ΠΑΜΕ. Κύριο σύνθημα στο πανό στην πλατεία Ομονοίας «Να φύγει τώρα η κυβέρνηση του εγκλήματος μαζί με την τρόικα».

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη οργής

Κάλεσμα μαζικής διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: