ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Μακεδονία – ο Ελληνιστικός Πολιτισμός μέχρι την Ασία 9 Μαρτίου 2010


alexandros.GIFmakedonia-ellas.jpgΕντυπωσιακή σειρά ντοκιμαντέρ για την Ελληνική Μακεδονική Δυναστεία ξεκίνησε στο τηλεοπτικό κανάλι της Βορείου Ελλάδος ΕΡΤ3 με θέμα ” ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – Ο ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΣΙΑ ”
Το πρώτο μέρος μεταδόθηκε την Κυριακή 7 Μαρτίου 2010 το μεσημέρι, και ήταν εντυπωσιακό. Ιστορικοί και αρχαιολόγοι διεθνούς κύρους συναντώνται σε αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία της Ελληνικής Μακεδονίας , και όχι μόνο, για να λάβουν μέρος σε μια ελεύθερη συζήτηση για τη μοναδική προσφορά της στον παγκόσμιο πολιτισμό κατά την Ελληνιστική περίοδο, όπως αποδεικνύεται από ιστορική και αρχαιολογική τεκμηρίωση.
Παρουσίασαν ευρήματα, αρχαιολογικούς χώρους, επιγραφές από την δυναστεία των Ελλήνων Μακεδόνων, του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από την Βεργίνα την τότε πρωτεύουσα της Ελληνικής Μακεδονίας την Πέλλα, την Ασία, την Αφρική, όπου βρέθηκαν διάσπαρτα ευρήματα ,τεκμηριώνοντας έτσι πως οι Έλληνες Μακεδόνες μετέδωσαν τον πολιτισμό και την πολιτική τους σ΄ αυτούς τους λαούς και που διήρκεσε τρεις αιώνες. Αποτέλεσε δε, τον κύριο κληροδότη της ανθρώπινης γνώσης.
Τα ευρήματα και οι εισηγήσεις από τους καθηγητές ήταν απίστευτες, οι οποίοι με τις έρευνες τους ανέδειξαν άγνωστες πτυχές της kouti.gifτεράστιας ιστορίας της «Ελληνικής Μακεδονικής Δυναστείας», όπως πολύ χαρακτηριστικά τόνιζαν σε κάθε εισήγηση τους, τις λέξεις “Ελληνικής Μακεδονικής”
Εντυπωσιακά ήταν τα ευρήματα των Γάλλων ερευνητών στο Βόρειο Αφγανιστάν σκάβοντας για 15 χρόνια με χρηματοδότηση του Γαλλικού κράτους, ανακαλύπτοντας μια πόλη κτισμένη στα πρότυπα της Αρχαίας Πέλλας.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την διάδοση της Ελληνικής γλώσσας και τον Ελληνικό πολιτισμό μέχρι την Ασία, ιδρύοντας Ελληνικές πόλεις , και που μετατράπηκε σε κυρία δύναμη της ιδεολογικής, επιστημονικής και πολιτικής εξέλιξης της κοινωνίας, βγάζοντας ασφαλή συμπεράσματα οι επιστήμονες, πως η Ελληνική γλώσσα αναγνωρίστηκε και ήταν η παγκόσμια γλώσσα στην λεγόμενη Ελληνιστική περίοδο.
Το όραμα του Έλληνα Μακεδόνα βασιλιά, Μέγα Αλέξανδρου, γέννησε την ιδέα της ειρηνικής συνύπαρξης λαών σε ένα οικουμενικό κόσμο που οδήγησε βαθμιαία στην απελευθέρωση του ανθρωπίνου πνεύματος, συνεχίζοντας το ευεργετικό της έργο μέχρι σήμερα.
Το ντοκιμαντέρ είναι η αδιάψευστη αλήθεια απέναντι στους ψευτοϊστορικούς, κουλτουριάρηδες που προσπαθούν να καπελώσουν την Ελληνική Μακεδονία και τους Έλληνες Μακεδόνες βασιλείς Φίλιππο και Μέγα Αλέξανδρο.
Μία περίοδος, η οποία, ακολουθώντας το όραμα του Αλέξανδρου, γέννησε την ιδέα της ειρηνικής συνύπαρξης λαών σε ένα οικουμενικό κόσμο και γαλούχησε, με τη βοήθεια των Ελληνικών έργων που είχαν μεταφρασθεί από τους Άραβες, την Αναγέννηση, τον 17ον , 18ον και 19ον αιώνα, αντιστοιχούντες στον αιώνα των Εγκυκλοπαιδιστών, του Διαφωτισμού και του Ρομαντισμού.
makedonika-nomismata-2.jpgΜία περίοδος που οδήγησε βαθμιαία στην απελευθέρωση του ανθρωπίνου πνεύματος, συνεχίζοντας το ευεργετικό της έργο μέχρι σήμερα.  Από το καλογυρισμένο ντοκιμαντέρ με λεπτομερείς αναφορές, τις αδιάψευστες μαρμάρινες επιγραφές, νομίσματα ,κ.π.λ, προκύπτει το συμπέρασμα, ότι ο σημερινός πολιτισμός των λαών φωτίστηκε και μεταδόθηκε ιδιαίτερα από την εποχή της Ελληνικής Μακεδονικής Δυναστείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
makedonika-nomismata.jpgΔιότι αν αυτή η δυναστεία δεν υπήρχε, τότε σήμερα δεν θα υπήρχε Ευρώπη, Ασία, Αφρική, όπου ο Έλληνας Μακεδόνας βασιλεύς Αλέξανδρος εφάρμοσε την πολυπολιτισμικότητα, και με ιδιαίτερο σεβασμό στην κουλτούρα, ήθη και έθιμα όλων των λαών αυτών.
Η κρυφή λατρεία προς την ιστορία της Ελληνικής Μακεδονικής Δυναστείας, και ιδιαίτερα προς την οικουμενικότητα του Έλληνα Μακεδόνα βασιλιά  Μέγα Αλέξανδρο η Ρωσία (και όχι μόνο) δεν είναι τυχαίο πως κρυφά χρηματοδοτεί ανασκαφές Ρώσων επιστημόνων, για να βρουν τον τάφο του Μεγάλου Στρατηλάτη.
Το θέμα είναι τι κάνει η Ελληνική πολιτεία, για να αναδείξει την Ελληνική Μακεδονική Δυναστεία. Θα μπορούσε να θαμπώσει την παγκόσμια κοινότητα και να ελκύει εκατομμύρια τουρίστες στους αρχαιολογικούς χώρους της Πέλλας – Βεργίνα, οι οποίοι θα φέρουν τεράστια εισροή χρημάτων στα ταμεία του κράτους.
Οι εκάστοτε Υπουργοί Πολιτισμού δεν αξιοποίησαν ούτε στο ελάχιστο τον θησαυρό αυτό, καθώς δεν διαφημίστηκε πουθενά στον κόσμο, απεναντίας το κρύβουν επιμελώς, καθώς παρ΄ όλο που σε όλα τα μουσεία του κόσμου υπάρχουν εκθέματα από την Ελληνική Μακεδονική Δυναστεία, εντούτοις οι ξένοι για την Ελλάδα γνωρίζουν μόνο την Αθήνα και την Μύκονο.
Για την Βεργίνα και την Πέλλα δεν ξέρουν καν που πέφτει, πόσο μάλλον να γνωρίζουν και την τεράστια ιστορία των Ελλήνων Μακεδόνων. Αυτή η αδιαφορία του Υπουργείου Πολιτισμού για να αναδείξει την Ελληνική Μακεδονική Δυναστεία είναι έγκλημα για τον πολιτισμό μας.
Όπως και η απορριπτική απόφαση της Αρχαιολογικής υπηρεσίας σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ να απορρίψουν προ ετών αίτημα ομογενειακών οργανώσεων να κατασκευάσουν με δικά τους έξοδα και ειδικούς τεχνίτες που θα έφερναν από το εξωτερικό την γιγάντια προτομή του Έλληνα Μακεδόνα βασιλιά Μέγα Αλέξανδρο, σε πέτρινη οροσειρά στην περιοχή των Κερδυλίων πηγαίνοντας προς Καβάλα.
Ένα έργο στα πρότυπα στην Ντακότα των ΗΠΑ με την προτομή τριών προέδρων της Αμερικής, κηρύσσοντας την περιοχή ως Διεθνές Εθνικό πάρκο όπου από την εισροή τουριστών και τους 12 μήνες του χρόνου, συγκεντρώνουν εκατομμύρια δολάρια.
Η προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα ήταν δύο φορές μεγαλύτερη από αυτών της Αμερικής, και θα φαινόταν ακόμα από χιλιάδες ναυτικά μίλια (με καλό καιρό) .
Μια φανταστική ιδέα για την οποία η ομογένεια είχε συγκεντρώσει πάνω από 1 δις Δολάρια , και ήταν πανέτοιμο να ξεκινήσει άμεσα το έργο, αν,…αν.., δεν το σταματούσαν οι αρμόδιες αρχές, με την αστεία δικαιολογία , για δήθεν περιβαντολογική καταστροφή. Άρες, μάρες, χαζομάρες, προφανώς για ευλογητούς λόγους, εξυπηρετώντας έτσι τους σφετεριστές της ιστορίας της Ελληνικής Μακεδονίας.
Για την ιδέα της προτομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι βέβαιο πως ελάχιστοι το γνωρίζουν, όμως οι ομογενείς επιμένουν και περιμένουν υπομονετικά, πότε η Ελληνική πολιτεία θα φιλοτιμηθεί να εγκρίνει το Εθνικής σημασίας αυτό έργο.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι το εν λόγω Ελληνικής παραγωγής ντοκιμαντέρ από τον Χρήστο Κωνσταντινίδη, σε σκηνοθεσία  του Φώτη Κωνσταντινίδη, αξίζει όλα τα λεφτά που είναι επίσης βέβαιο πως θα προβληθεί σ΄ όλον τον κόσμο.
Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και στο τηλεοπτικό κανάλι ΕΡΤ3 για την προβολή. Μην χάσετε το 2ο μέρος (την Κυριακή) για την Μακεδονική Δυναστεία που είναι και θα παραμείνει εις τους αιώνες των αιώνων Ελληνική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: